Satunnaiset kuvat

Herrat 47cm ja 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

031 Huumediileri Arhinmäki

Keskiviikko 19.2.2020 klo 11:34 - yrjöpoeka

Näin on suorasukaisesti todettava, kun luin vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen uusimmasta aivopierusta. Helsinkiin saatiin maailmanluokan keskuskirjasto Oodi ja sen arkkitehtuuri on ollut esillä kansainvälisissä uutisoinneissa. Tämä uutisointi on ollut nimenomaan kehuvaa. Kävijämäärät ovat nousussa ja ulkomailta käydään ihmettä ihastelemassa. Nyt Arhinmäki haluaa lisää ulkomaisia kävijöitä.

Hän on ilmaissut haluavansa Oodiin huumepiikitys huoneita. Luit aivan oikein. Oodissa törmätään jatkuvasti eri nurkkauksissa huumehörhöihin piikki käsivarressa. Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara on myös ilmaisuut haluavansa yksityisiä VIP-huumeluolia kirjastoon. Ilmeisesti tarjontaa halutaan lisää ja näin hörhöt voivat tehdä kauppaa rauhassa ja lepäillä yksityistiloissa. Minä en kyllä ole varma, että huumepiikitys ja VIP-huoneet kuuluisivat kirjastojen repertuaariin? Huumeluolat ovat sitä varten, vai halutaanko esimerkin avulla kertoa nuorille huumeiden olevan hyväksi.

Arhinmäki tunnetaan kyllä omista sekoiluistaan ja sammumisistaan edustustehtävissä. Urheilullisena henkilönä hänellä on halua kuulua ”toppatakki” miesten kerhoon. Niissä kemuissa on myös tarjolla VIP-huoneita sammuneille johtajille. Urheilu ja johtaminen ovat raskasta puuhaa ja sen näkee tänään aivopierun esittäjän habituksesta. Viina, huumeet ja yleinen elostelu tuhosi antiikin ajan sivistyksen. Tällaiset esitykset kertovat meidän olevan samassa junassa. Hän puolustaa esitystään tutkimustiedolla. Ilman mitään tutkimusta tiedämme huumeiden tuhoavan aivot ja se totisesti näkyy esittäjän naamasta.

Nyt joku väittää minun käyttävän raakaa kieltä. On pakko käyttää, koska aivot on joidenkin päättäjien toimesta heitetty narikkaan. Nuorissa on näkyvissä entistä sallivampi linja huumeiden käyttöön, koska sitä on tarjolla kaikkialla Suomessa. Meidän ei tarvitse kuin kysyä poliisilta sekä eri kouluasteilta, niin selviää missä mennään. Huumeita on helppo levittää ja sen on syystäkin helpottunut. Tulli ja poliisi keskittyvät ulkomailta tuotavien viinojenj ja nuuskan syynäämiseen. Siinä sivussa maahan tuodaan rekkakaupalla huumeita erimuodoissa.

Muutaman kerran ovat poliisit ja tulli onnistuneet jopa löytämään jonkin suuremman kuljetuksen. Viimeisin taisi tulla esille vahingossa, kun toiset huumediilerit hyökkäsivät varastoon saapuneen kuljetuksen kimppuun. Se ei onnistunut ja niin myös virkavalta pääsi jyvälle lastista. Jatkuvia uutisia on lehdistössä eri puolille pääkaupunkia tehdyistä maastokätköistä. Kun niitä seuraa, on päivänselvää, että huumeita on kaikkialla ja paljon. Valitettavasti poliitikkomme ovat kasvaneet huumeita suosiviksi maailmanparantajiksi.

Tästä ovat vihreät elävänä esimerkkinä. Heti Arhinmäen aivopierun jälkeen Helsingin vihreiden valtuustoryhmän puiheenjohtaja Reetta Vanhanen ilmaisi kannattavansa Arhinmäen aivopierua. On tämä sairasta touhua. Huumeet ovat kiellettyjä. Suomi jakaa ilmaisia neuloja. Verovaroin kustannettu Oodi halutaan huumeiden käyttö- ja jakopaikaksi. Sinne ollaan varmasti tuomassa myös puhtaiden neulojen jakopisteitä. Idioottimaista touhua. Lapset ovat muka tärkeitä näille päättäjille.

Ei. Diileri Arhinmäki haluaa kasvattaa nuorista uuden käyttäjä sukupolven.

Avainsanat: keskuskirjastooodi, annamariasoininvaara, paavoarhinmäki, reettavanhanen, huumepiikityshuoneet, huumediileri

003 Puolueiden ja politiikan remontti

Keskiviikko 2.1.2019 klo 14:58 - yrjöpoeka

Poliittiset puolueet ovat muuttuneet takavuosikymmenten selkeistä vaihtoehdoista samanlaisiksi. Vaalien alla puhutaan yhtä ja vaalien jälkeen toista. Konsensus on meillä se taikasana jonka nimeen vannotaan. Aivan presidenttiä, Sauli-1 myöten. Miten saisimme selkeät vaihtoehdot takaisin? Sitä miettii erityisesti äänestäjä parka.

Kommunistilla tulisi olla selkeä ero kokoomuslaiseen politiikkaan. Heidän tulisi aina olla eri hallituksessa. Tämän tietää äänestäjä. Mutta kuten Paavo Arhinmäki näytti aiemmin sateenkaari hallituksessa, viina on parempaa juoda ministeri Audin takapenkillä. Työväen puolueiden tulisi pysyä lestissään, juoda kossu työväentalon nurkan takana. Haukkua siellä porvarit ja pitää pönäköitä puheita työväenaatteesta. Mutta eihän se ole sopinut enää vassareille aikoihin. Ministeri Audin takapenkiltä puolustetaan kokoomuslaista politiikkaa.

Mutta palataan aluksi kunta tasolle. Eduskunnan tulisi säätää laki, jolla rajattaisiin kunnanvaltuutetun toimikaudet kolmeen. Miksikö? Nyt kunnissa pitävät valtaa yhdet ja samat ihmiset vuosikymmeniä. Valtuustoissa on todellakin +30 ja +40 vuotta istuneita jääriä. Tämä on muuttanut koko järjestelmän itseään säilöväksi. Mitä alemmas äänestysprosentti laskee, sitä varmemmin vanhat jäärät jatkavat. Ja äänestäjät kaikkoavat. Kunnissa ei uskalleta muuttua ajan mukana. Samalla uusia kasvoja ei tule mukaan politiikkaan, koska vanhat jäärät puolustavat omaa reviiriään. Erimieliset katoavat hyvin pian.

Sama tulisi tehdä myös eduskunnassa. Uusien kasvojen myötä uskallan väittää, että huomattavasti paremmin nuoremmat päättäjät uskaltaisivat pitää lupaamistaan vaihtoehdoista kiinni. Tämä rotaatio pakottaisi myös puolueet jatkuvaan uudistumiseen. Puolueiden pitäisi olla haluttava vaihtoehto uusille tulijoille. Jatkuva uudistuminen pitäisi eduskunnan ja puolueet ajassa paremmin kiinni. Nyt eduskunnassa iloitaan siitä, kuka on istunut kauemmin. Päinvastoin sitä tulisi kauhistella ja sen pitäisi olla lähtölaukaus uudistuksille. Miten voi politiikko uudistua jos on istunut 30-50-vuotta eduskunnan saunassa. Ei hän uudistu, vaan puolustaa järjestelmää joka turvaa hänen elämänsä.

Poliittiset puolueet saisivat uudistuksen myötä mukaansa jatkuvasti uudempia sukupolvia. Nythän poliittiset puolueet ovat täynnä muumioita. Näky on melkein sama, kuin oli Neuvostoliiton Punaisentorin mausoleumin katolla 1980-luvun lopulla. Muumioituminen näkyy parhaiten eduskunnassa. Dementia on sairaus, mutta sairaiden ei tulisi olla eduskunnassa. Puolueiden pitäisi myös entistä paremmin kouluttaa tulevat sukupolvet politiikan estraadeille. Uusien tulisi tietää perusasiat paremmin jo ennen ehdolle asettumistaan. Samalla puolueet pääsisivät eroon siitä, että heillä tulisi olla joku julkku keräämässä ääniä.

Jatkuvan koulutuksen myötä, myös puolueiden johto sisäistäisi puolueen sanoman paremmin. Ja erityisesti sen, mitä puolue edustaa ja onko se muille puolueille/äänestäjille selkeä vaihtoehto. Siispä nyt kolme pointtia: 1/Konsensus haudataan keskustan kuuluisaan perunakellariin. 2/Uskalletaan tuottaa selkeitä vaihtoehtoja ja pidetään niistä kiinni. 3/rajoitetaan edustajakaudet valtuustoissa ja eduskunnassa kolmeen.

Tässä selkeä ohjelma kevään vaaleihin sinne pyrkiville. Saa kopsata ja ottaa käyttöön.

Avainsanat: ministeriaudi, paavoarhinmäki, edustajakausienrajauskolmeen, punaisentorinmausoleumi, neuvostomuumiot, kolmepointtia