Satunnaiset kuvat

Sininen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

065 Lupa annettu

Torstai 13.11.2014 klo 12:23 - yrjöpoeka

Reilu 4-vuotta sitten tilanne oli sama, kuin kuulostaa nyt olevan. Silloin kanneltiin eri kokouksissa tulostettuina minun kirjoituksiani. Niitä yritettiin käyttää jollakin lailla minua vastaan. Sanoin silloin, että minun kirjoituksiani saa tulostaa aivan vapaasti. Lupasin tarvittaessa ostaa lisää tulostuspaperia sitä tarvitseville.

Saman sanon uudelleen tänään. Kirjoituksiani saa vapaasti tulostaa. Tarvittaessa avaan tilin Kajaanin Puuilon myymälään, josta tarvitsijat voivat käydä lisää tulostuspaperia. Käyttötarkoitus tulostuksia varten kuulostaa olevan aivan sama. Minua vastaan käydään minun kirjoittamieni sanojen avulla. Tulostaminen on hyväksi. Niinhän sitä sanotaan, että painettu sana pysyy.

Kirjoituksiani ovat tutkineet myös laillisuusvalvojat kahteen kertaan kuluneen 4-vuoden aikana. Kummallakin kerralla kirjoitukseni on todettu laillisiksi. Laillisuusvalvonta kertoo siitä, että kirjoituksiani todella luetaan. Toisaalta palaute myös kertoo sen, että niitä luetaan suurennuslasi kädessä ja etsitään kirjoituksistani salattuja totuuksia.

Olen suorastaan otettu siitä kiinnostuksesta, että niitä oikeasti tulostetaan ja luetaan muille. Pari viikkoa sitten minä sain useita yhteydenottoja aiheesta. Tämä kiinnostuksen kasvu näkyy sivujeni selailija määrissä. Ne ovat suorastaan räjähtäneet kahden viikon aikana. Tätä kaikki kirjailijat haluavat, että kirjoituksia siteerataan. Toiseksi halutaan myös sitä, että niitä luetaan itse tai luetaan jopa toisille. Pitänee tulevaisuudessa harkita kirjoittamista vakavammin.

Kirjoitan kaikista minua kiinnostavista asioista. Kirjoitan myös ihmisistä omalla paikkakunnalla ja laajemmin Kainuussa. Jokainen kirjoitusteni ihminen on joko politiikko tai virkaihminen. Tavallisia ihmisiä en nimellä osoittele. Joku on tätä aina kritisoinut. Olen vastannut, että kirjoitan omalla nimelläni. En rähise yleisönosastojen nimettömänä kirjoittajana. Mikäli kirjoitan ihmisistä, koen siihen olevan aihetta. Siitä syystä niitä ovat lukeneet myös laillisuusvalvojatkin. Jotkut ovat kokeneet sanani loukkaaviksi.

Politiikkojen ja virkamiesten on kestettävä se. Olen aivan samoin joutunut ja joudun kestämään kaiken sen, mitä muut minusta sanovat ja kirjoittavat. Käsittelen kiinnostukseni kohteita todella lempeällä kädellä. Kirjoituksissani ei vilise alapäähuumori ja kirosanat. Suoranaisia solvauksia on turha etsiä.

Lupa on annettu. Tulostakaa ja lukekaa.

Avainsanat: painettusanapysyy, lukeminenonhyväksi, lupahallintovirasto