Satunnaiset kuvat

Aamu ja lohi

Uusimmat

Blogin arkisto

133 Nyt on pakko, pakon pakon pakko

Maanantai 11.6.2018 klo 14:43 - yrjöpoeka

Suomen hallitus on toitottanut, että nyt on aivan pakko saada sote maaliin. Kaikenlaista selitystä on annettu lähtien siitä, että virkamiehet ovat tehneet niin paljon työtä tämän eteen. Näin tapahtui myös aiemmin Kun Paras-hanketta pukattiin pystyyn. Samoin kävi ERVA-ponnistelujen kanssa. Silloinkin johtavat politiikot kertoivat samaa. Eli on pakko. On tehty niin paljon työtä. Mikään tehty työ ei ole mennyt hukkaan, vaan on edetty kohti päämäärää. Se päämäärä on ollut julkisten palvelujen yksityistäminen ja suuri rahanjako.

Nyt poliittiset päättäjät ovat oikeassa, kun he kertovat, että nykyinen sote ei toimi. Ei todellakaan toimi enää. Yksityiset firmat ovat ostaneet johtavat virkamiehet maakuntien keskussairaaloista. Samoin on ostettu eri alojen huippuosaajat yksityisiin firmoihin. Minä voin itse allekirjoittaa tämän oikeaksi, kun olen käynyt julkisessa terveydenhuollossa Kainuussa. Parhaat kirurgit ja ortopedit saavat palkkaa aivan muualla. Paikallinen keskussairaala on täytetty ulkomaisilla ”puoskareilla”. Sanon näin, koska kieliongelma on täydellinen ja osaaminen sitä sun tätä.

Nyt polittisten päättäjien ja puoluepomojen puhuessa pakosta, voi jo sanoa että turhaa kaikki tämä kiire ja pakko. Ilmeisesti kokoomuksessa tämä on jo älytty, keskusta on hurmoksessa ja uskoo vain yhtä totuutta. Sitä joka syntyy autotallin hämärässä. Mitäpä kokoomus maakuntamallilla tekee, kun käytännössä kaikki on yksityistetty. Suuret firmat ovat ostaneet pienten kuntien terveysasemia. Joillakin paikkaunnilla on jopa tarjottu terveysasemia ostettavaksi. Kaikki tämä tapahtuu siinä uskossa, että kun suuri firma ostaa sen on pakko tuottaa palveluja. Uskollaan voi tulla autuaaksi.

Suuret firmat sijoittavat murusia näihin ostoihin, kun sitä vertaa koko miljardien jakopottiin. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja kun sanoo, että yksityinen firma toimii toisin kuin julkinen. Mikäli tämä pakko-sote onnistuu, palvelut loppuvat siellä missä se on kannattamatonta. Se ei ole karman laki, vaan suurten osakeyhtiöiden toimintaa. Vaikka sote-pakko ei tapahtuisi, yksityistäminen jatkuu entistä kovemmalla tahdilla. Suuri pallo on vyörytetty liikkeelle ja sitä ei voi enää pysäyttää. Politiikot luulevat ohjaavansa purtta, mutta sitä se ei ole ollut aikoihin.

Tästä voit tutustua siihen, missä tällä hetkellä jo mennään. Pääministerin ja hänen puolueensa pakko on lirahtanut jo housuun. Tulevia maakuntia ja niiden hallintoa on hirmuisella kiireellä laitettu pystyyn. Niiden terveyspalveluja on valmisteltu. Siinä valmistellessa on sitten huomattu näitä asioita valmistelevien virkamieten tulleen yllättäen palkatuiksi yksityisiin firmoihin. Suunnittelemaan tulevia terveyspalveluja. Koska meillä Suomessa ei ole korruptiota en sitä sellaiseksi voi nimittää.

Nämä virkamiehet vakuuttavat, etteivät he ole saaneet sellaisia salaisuuksia töissään, että ne haittaisivat töitä yksityisessä firmassa. Kaikki uskovat, tai ovat uskovinaan. Mehän olemmme tuiki rehellisiä ja meillä ei ole korruptiota. Tähän kun lisää poliittisten puolueiden suhmuroinnin, ei olekaan ihme, että nyt puhutaan sote-sopasta.

Oikeasti pitäisi puhua pelkästä rahanjaosta. Raha jaetaan valtion kirstusta. Se menee yksityisille firmoille. Voitelurahaa jaetaan suurille puolueille. Se ei ole korruptiota.

Tiedättehän, on pakko saada sote maaliin.

Avainsanat: sotesoppa, pakkosaadavalmiiksi, terveysjätitostavatosaajat, valtionkirstu, suurirahanjakorehtivirkamies