Satunnaiset kuvat

Elokuun 2

Uusimmat

Blogin arkisto

022 Palvelualttius, onko sitä?

Perjantai 23.3.2012 klo 20:15 - yrjöpoeka

Tässä on hieman esimerkkiä kuinka maakunnassa autetaan työtään tekevää luottamusmiestä. Ohessa sähköpostiviestejä parilta päivältä.


Yrjö Puurunen  (23.3.2012  13:58):
22.3.2012 11:49, Yrjö Puurunen kirjoitti:
Tervehdys ylävesiltä!

Pihjalanomaisten kuulemistilaisuuden pohjalta olen saanut vanhemmilta
runsaasti yhteydenottoja ja myös jopitakin pyyntöjä.
Vanhemmat haluavat pitää oman tilaisuuden samassa paikassa ja
ajankohdaksi on sovittu 1.4.2012 klo 14.00.
Koska teillä ovat vanhempien yhteystiedot, toivoisin teidän laittavan
kaikille vanhemmille postia aiheesta.
Vanhemmat ovat toivoneet allekirjoittanutta kokoonkutsujaksi ja olen
siihen lupautunut.
Vanhemmille lähetettävään viestiin tulee kokoontumispaikka ja aika.
Aiheeksi pelkästään keskustelu kehitysvammaisten asumisen
tulevaisuudesta. Minun yhteystietoni kirjeeseen.
Mikäli aiheesta on kysyttävää soittanet silloin. Jokatapauksessa
toivon vastausta viestiini käykö tällainen toivomus?
Lisäksi vielä kysymys siitä, onko mahdollisuutta keittää siellä kahvia?


Ystävällisin terveisin Yrjö Puurunen

Soittelin asian suhteen yhdelle alaiselle, Arja Koskinen, joka kertoi Kainulaisen saaneen viestini. Koska asialla on kohtalaisen kiire otin yhteyden tänään 23.3 uudelleen.

Tervehdys ylävesiltä!

Odottelen edelleen vastausta viestiini. Lähestyin myös Arja Koskista
eilen puhelimitse ja hän ilmoitti teidän saaneen viestini. Mikäli en saa
vastausta lähettämääni toivomukseen, joudun tekemään kutsun toisin.
Mikäli joudun kutsumaan vanhemmat julkisella ilmoituksella, laitan
laskun maakuntaan ja kehitysvammapalveluille.

yrjöP

Tässä on sitten Kainulaisen palvelualtis vastaus:


 23.3.2012 15:01, Kainulainen Anna-Liisa kirjoitti:
Tervehdys vaan, palasin juuri työmatkalta "ylävesiltä".

Vastauksen viestiisi antaa perhepalvelujohtaja Terttu Huttu-Juntunen
Tämä viesti tiedoksi myös Tertulle.

Yhteistyöterveisin,
Anna-Liisa Kainulainen
Perhepalvelupäällikkö, YTM
Kainuun maakunta -kuntayhtymä
Vammaispalvelut
Gsm 044 750 2160
Email: anna-liisa.kainulainen@kainuu.fi

Käyntiosoite
Koskikatu 1, 87200 Kajaani

Postiosoite
PL 400, 87070 Kainuu

Siihen pukkasin kiireessä ärtyneen vastauksen:

Voiko tämän todella tehdä vaikeaksi...

Olisit edes välittänyt asian suoraan terulle, mikäli tämä ei kuulu toimialaasi ja asian olisi voinut ilmaista myös Koskinen eilen minulle!
Mutta sitä saa mitä tilaa.

Mikäli Terun osoite ei ole oikea, joku ketjusta voinee sen sitten oikaista. Maakunnan sivustolta on maallikon todella vaikea löytää sähköposti osoitteita.
Mutta saatiin nyt työpäivä menemään niin, ettei kutsuja osallistujille saatu lähtemään.

*&#!*!!!

Mitäpä sain vastaukseksi perhepalvelujen vastuualuepäälliköltä?:

23.3.2012 16:29, Huttu-Juntunen Terttu kirjoitti:
Hei !

Maakunta tulee järjestämään jossakin vaiheessa oman kuulemisen, jos tarvetta on niin useampiakin,  johon tulen mukaan ja pyydän myös Mairen, ja tietenkin Anna-Liisa ja Kajaanin päällikkö tulevat myös. Näin ollen aikataulu täytyy sopia siten että kaikille viranhaltijoille sopii.

Terttu

Minulla alkoi pannu kiehumaan. Koko päivän on ollut todella kiire ja olen vastaillut erittäin paljon ihmisten pelonsekaisiin puheluihin kaiken keskellä. Kiire on tuonut sähköposteihini hyvin paljon kirjoitusvirheitä, mutta asia on mielestäni selkeä.

Laitoin kiehuvan vastaukseni ja suurennin viestiketjua koskettamaan osaa kansanedustajista ja lisäsin siihen myös maakuntajohtajan, koska hänen alaisensa maakuntahallitus antoi selvityspyynnön joka Kajaanilaisia vanhempia nyt ahdistaa.

Tässä vastaukseni:

Voi ziisus....

Eikö se auennut, että kyseessä on vanhempien oma tapaaminen ilman ketään viranomaisia!
Tein pyynnön Kainulaiselle sen takia, ettei vanhemmilla ole toisten yhteystietoja! Tein pyyntöni ystävällisesti ja luottamushenkilönä, uskoen voivani auttaa hätääntyneitä vanhempia kokoamaan ajatuksensa.
Keneltä maakunnan virkanaiset saavat palkkansa. Kainuulaisten ja suomalaisten veroeuroista! Ketä varten virkanaiset tekevät työtänsä? Pitäisi olla ensimmäisenä herätessään mielikuva siitä, kuinka voin palvella työnantajiani.
Pyyntöni vanhempien puolesta on kulkenut kolmelle virkanaiselle ilman mitään vaikutusta. Otan tämän kohtelun täydellisenä vittuiluna.
Mikäli homma todella on näin vaikea antaa olla. Mietin homman uusiksi viikonlopun aikana. Sen voin luvata, että perästä kuuluu.

yrjöP
ps. koska viestiketjua on lyhennelty lisäsin sinne poistetut. Tämä sen takia että uudet lukijat viestiketjussa pääsisivät perille tästä pompottelusta

Näillä avuilla maakuntaa ja sen yhtä tärkeää osaa sosiaalipuolta johdetaan. Kansalaisten ärtymys on todella oikeutettua ja jatkuva napina huonosta palvelusta todellista. Nyt on mielenkiintoista seurata, kuinka tässä käy? Kuinka paljon nämä hyväosaiset voivat heikkoja pompottaa? Onneksi heillä on pientä purtavaa.

Minä.

Avainsanat: kehitysvammaistenpakkosiirto, ghetto, palvelualttius, asiakkaidenpompottelu, viestiketju, kansalaistenkuuleminen, voikovitutukseenkuolla

020 Hyvää hallintoa..?

Tiistai 20.3.2012 klo 11:39


Viime päivien aikana olen saanut seurata Kainuun maakunnan suorittamaa hyvää hallintoa kansalaisten suuntaan. Kainuun kehitysvammaiset ovat joutuneet todelliseen turbulenssiin ja nyt Kajaanilaiset kehitysvammaiset kootaan omista kodeistaan ja siirretään perustettavaan ghettoon. Tuolla sanalla on synkkä kaiku viime vuosisadalta ja sitä se on myös tänään.

Maakuntahallitus käsitteli viime joulukuussa talousarvion täytäntöönpano ohjetta ja linjasi siellä seuraavasti kohdassa 9. ”Tehdään selvitykset vammaispalveluiden asumispalvelujen yksikkökoon kasvattamisesta ja kuljetuspalveluista.” Nyt virkamiehet ovat saaneet työn päätökseen ja huomenna 21.3 asia on sosiaali- ja terveyslautakunnassa päätettävänä. Muuttopäivä on tiedossa ja se on jo tulevana kesänä heinäkuussa. Tällä kohden moni huokaa, että onpa tehokasta ja ripeää toimintaa. Asuntoyhtiö Kajaanin Pietarilla on vapautunut kerrostaloja ja sinne vireät virkamiehet ovat löytäneet todellisen kotipesän. Gheton.

Vain yksi pieni asia on vauhdissa unohtunut. Asiakkailta, eli tässä tapauksessa kehitysvammaisilta ja heidän omaisiltaan ei kukaan ole kysynyt yhtään mitään. Samoin asiasta päättävä lautakunta on pidetty ulkona tästä toiminnasta. Olen saanut parinviikon aikana vihiä asiasta ja myös siitä, että työntekijöitä on kielletty puhumasta asiasta omaisille ja kehitysvammaisille. Tänään 20.3  virkamiehillä on kehitysvammaisille ja omaisille suunnattu tiedotustilaisuus. Siellä he voivat ilmaista mielipiteensä asiasta ja vaikuttaa niinsanotusti omaan asiaansa.

Noista linkeistä löydätte kehitysvammaisten nykyiset asuinpaikat. Siellä on heidän kotinsa ja sinne he maksavat vuokransa. Nyt heidät maakuntahallituksen selvityspyynnöllä ja ripeitten virkamiesten avustuksella ollaan pakkosiirtämässä. Jokainen normaali ihminen nostaisi asiasta helvetinmoisen metelin, mikäli omalle kohdalle tällainen virkamiesten mielivaltaisuus kohdistuisi. Purematta en tule asiaa nielemään. Minä en aio häätää kodeistaan yhtään kehitysvammaista. Tulen puolustamaan heidän oikeuttaan asua siellä missä he asuvat. Osa on asunut vuosikymmeniä asunnoissaan ja minusta se on heidän kotinsa.

Lohtajan kerrostaloja on asutettu pakolaisilla ja nyt siellä on tilaa, koska pakolaisten määrä on vähentynyt. Ilmeisesti virkamiesten mielestä kehitysvammaiset joutavat mennä sinne muiden outojen joukkoon. Normi kantaväestö sieltä on liukenemassa pois omien ennakkoluulojensa uhreina.

Yksikkökoon kasvattaminen. Näin kuvataan ja ilmaistaan uusien suurien karjatilojen mammuttikokoa, nyt ilmaisu on siirretty koskettamaan ihmisiä.

Tätä asiaa pohtiessa olen joutunut miettimään tunnenko sisälläni vihaa? Otsasuoni pullistuu ja on myönnettävä, että tunnen! Käsieni vapinaa katsoessa tunnen, että sisältäni kumpuaa vihapuhetta.

Avainsanat: vihapuhetta, kainuunmaakuntahallitus, yksikkökoonkasvattaminen.kajaaninpietari, pakolaistenasuinalue, asukkaidenvaikuttaminen, pakkosiirto, ghetto,