Satunnaiset kuvat

Syyskuinen aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

053 Nappikauppaa

Tiistai 7.3.2017 klo 5:37 - yrjöpoeka

Mitä pitäisi tehdä? Tarkoitan Suomessa. Pitäisikö hallituksen tehdä väkevämmin töitä kilpailukyvyn eteen? Pitäisikö tehdä töitä teollisuuden kilpailukyvyn parantamisen eteen? Pitäisikö hallituksen parantaa pienten- ja mikroyritysten toimintaedellytyksiä? Pitäisikö hallituksen todella pohtia ALV-veron alarajan nostoa pienten- ja mikroyritysten kohdalla 35 – 50000 euroon? Pitäisikö hallituksen laatia ratkaisut energian omavaraisuuteen?

Vielä olisi valtavasti lisää tehtäviä, joita todella pitäisi hallituksen tehdä. Yksi kaikkein pahimmista pitäisikö aiheista on tämä työttömyyden hoito. Pitkään jatkunut työttömyys on eriarvoistanut kansasta melkein puolimiljoonaa ihmistä (500 000). Luku on valtava. Tuntuu siltä, että niin hallitus kuin työmarkkinajärjestöt ovat autuaasti unohtaneet tämän. Hallitus ja työmarkkinajärjestöt yksituumaisesti kantavat huolta työssäolevan väestön hyvinvoinnista.

Se on tietysti tärkeää, mutta vielä vaarallisempaa on jättää näin suuri kansalaisten joukko irralleen yhteiskunnasta. Maailmalla vallitseva levottomuus on sellaista, että pienten maitten olisi huolehdittava oman maan kansalaisten hyvinvoinnista. Mitä paremmin se on hoidettu, sitä paremmin pienikin maa voi sitten auttaa muita. Tämä kehitys on erittäin hyvin näkyvissä Suomessa. Köyhät ja vaivaiset on saatu uskomaan, että sotaapakenevien kurittaminen ja takaisin ajaminen parantaisi heidän asemaansa.

Katsoessani illalla TV1 A-studiota, en oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa. Persujen puheenjohtajapeliin lähteneet kansanedustajat kertoivat ykkösprioriteetikseen maahanmuuton estämisen kaikin keinoin. Yhtenä vuonna Suomeen tuli reilummin (Turkin lähettämänä) turvapaikanhakijoita. Nyt muutama tuhat kokeilee maahan pääsyä vuosittain. On suorastaan käsittämätöntä, että vielä tällä hetkellä Suomen toiseksi suurin eduskuntapuolue keskittyy puuhailemaan nappikaupan parissa.

Nyt lukijoideni kulmakarvat nousevat ja sieraimet laajenevat. Enkö ymmärrä kuinka paljon rahaa meillä kuluu maahantulijoiden asioiden hoitamiseen. Minä ymmärrän sen oikein hyvin. Kun sanon tämänkaltaisen puuhastelun olevan nappikauppaa, vertaan kahta asiaa vastakkain. Toinen on muutama tuhat pakolaista vuosittain ja toinen asia on vajaa puolimiljoonaa suomalaista ilman mitään tulevaisuutta. Tämä työttömyyden hoito se vasta maksaakin.

Minä nostan juuri nämä asiat vastakkain. Mekastetaan nappikaupasta, kun pitäisi keskittyä oikeasti isojen asioiden hoitoon. Ilmeisesti on niin, ettei osaamista isompien asioiden hoitamiseen löydy. Tämä on tullut selkeästi ilmi, kun olen seurannut saman puolueen sosiaali- ja terveysministerin tekemisiä ja erityisesti puhumisia. Tarkemmin sanottuna puhumattomuutta, kun ei pysty, eikä osaa sanoa mitä mieltä puolue tai ministeri on sote-kokonaisuudesta.

Sote on suuruusluokaltaan sellainen, että puolueen ykkösasiakseen ottama pakolaisten kurittaminen on säälittävää nappikauppaa. Alussa mainitsemassa listassani olisi lisää hyödyllisempää tekemistä, lisättynä työttömyyden hoidolla. Tätä lienee turha odottaa. Tästä eivät muutkaan hallituspuolueet välitä. Tästä työttömyyden lakkauttamisesta. Ai niin, ovat ne keksineet jotakin. Pakotetaan työttömät ilmaiseksi töihin. Haastatellaan vielä kolmen kuukauden välein kysyen, tunnettehan itsenne yhteiskunnan hyödyllisiksi jäseniksi

Simsalabim! Työttömyys hoidettu. Nyt jää aikaa pakolaisten kurittamiseen.

Avainsanat: hallituksentekemättömyys, työttömyydenkustannukset, alvalarajannosto, maahanmuutto, turvapaikanhakijat, pakolaisuus, sotepalveluidenrahoitus