Satunnaiset kuvat

Tammikuun sinen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

069 Huonomuistisuutta osa 2

Torstai 18.10.2012 klo 12:17 - yrjöpoeka

Kirjoitin aamuaikaisella huonosta muistista ja ihmettelin sote-lautakunnan puheeenjohtajan muistia. Pekka Heikkisen olen lautakunnassa oppinut tuntemaan harkitsevana ja jämäkkänä puheenjohtajana. Nyt Pekka Heikkinen on palannut matkoiltaan ja olimme pitkään puhelinyhteydessä aiheesta.

Heikkinen oli ollut vielä matkoilla toimittajan soittaessa ja kysellessä, mitä siellä seminaarissa oli puhuttu. Heikkinen oli todella ollut matkoilla 24.9 olleen seminaarin aikaan ja oli olettanut, että siitä kokouksesta on kyse. Valitettavasti nyt meni toimittajan ja Heikkisen ajatukset aivan väärän seminaarin antiin. Olisi pitänyt puhua 29.8 olevasta seminaarista. Puhelun aikana tuli selväksi se, että kyllä me olemme puhuneet aiheesta samassa seminaarissa. Pekka Heikkinen ei ollut ottanut sitä yhtä vakavasti kuin minä. Hän oli olettanut asian olevan yksi vaihtoehdoista keskusteluun.

Puhelun aikana tulimme yksimielisyyteen siitä, että tulevana vuotena nousevat kaikki mahdolliset vaihtoehdot esillä. Mutta olimme samaa mieltä siitä, ettei vuodeosastojen lakkauttaminen suurista kunnista tulisi missään tapauksessa kyseeseen. Pidämme molemmat sitä sellaisena lähipalveluna, joka on syytä säilyttää. Olimme samaa mieltä siitä, että kuntayhtymän lakatessa Kajaani haluaa ottaa päätöksenteon entistä enemmän käsiinsä. Siksi on syytä olla aktiivinen ja tuoda poliitikkona ansaittu huoli palveluista esille.

Tällä kirjoituksellani vedän edellisen kirjoituksen moitteet Pekka Heikkisen toimintaa kohtaan pois. Olemme molemmat samaa mieltä Kainuun syrjäseutujen palveluiden tärkeydestä. Tulimme samaan lopputulokseen, että aiheista on keskusteltava juuri nyt. Palvelut ovat asialistalla ykkösenä.

Avainsanat: palautettapukkaa

103 Sadepäivä

Tiistai 10.8.2010 klo 19:36 - yrjöpoeka

Messuilla vieraili Vesa-Matti Saarakkala nuorten puheenjohtaja
hpim4156.jpgTarkoitus oli tänään tehdä monenlaisia ulkotöitä, mutta ajoittain erittäin rankka vesisade sotki täysin suunnitelmat. Toisaalta päivästä tuli aivan hyvä, koska nyt ehti tehdä sisätöitäkin.
Eilisen kirjoituksen loppuosa sai aikaan puhelimen pirinää ja sähköposti piippaa myös ajoittain. Sukupuolineutraali laki puhuttaa pohjoisen ihmisiä. Soittajista kaikki ovat olleet kanssani samaa mieltä määritelmistä. Kahden miehen välinen ns. liitto on nimeltään homoliitto. Kahden naisen muodostelma on puolestaan lesboliitto. Perinteinen kirkon siunaama tai siviili vihkiminen, on nimeltään avioliitto. Yhteiskunta on myös hyväksynyt avoliiton, joka on heteroparien muodostama. Kaikki muu on turhaa soittelijoiden mielestä ja olen samaa mieltä.
Pieni marginaali ryhmä homoja ja lesboja on saanut muutaman pienen puolueen polvilleen ajamaan heidän asiaansa. Suuretkin puolueet ovat menneet median tukemana samaan ansaan. Jokainen perinteisiä arvoja puolustava halutaan välittömästi leimata jollakin leimalla. Minua saa leimata aivan huoletta, puolustan perinteisiä suomalaisia arvoja. Pohjois-Suomen messuilla eräs kiihkomielinen vasemmiston älykkö nainen, intoutui inttää mylkyttämään kanssani pitkäksi aikaa. Sitä ajatusten vaihtoa seurasi suuri yleisö joukko ja lopuksi Kettusen Pentti antoi hänelle hyvän neuvon, ”älä vain koskaan eroa vasemmistoliitosta, se on sinulle oikea paikka!” Tämä rouva tarjosi minulle koko ajan leimoja, suvaitsematon, rasisti ja homokammoinen. Tuntui niitä vielä muitakin määreitä olevan tarjolla ja oli siinä ja siinä, etten saanut raskaasta käsiväskystä. On mahdotonta keskustella aiheesta, jos mielipide on jo kiveen hakattu ja muut ovat väärässä.
Avasin Koillismaan kalastusfoorumissa keskustelun Kuusingin tulevaisuudesta ja siitä olen saanut palautetta kaikilla viestivälineillä. Kalastajat tunnustavat ongelman olemassaolon ja myös tietävät sen, että nyt olisi tehtävä jotakin. Ensimmäinen keino on rauhoittaa joki määräajaksi ja sen aikana pohtia niitä keinoja, millä joen taimen kanta saadaan pelastettua. Ongelma on vesialueitten omistajilla ja he näkevät vain matkailutulot. Kuusamossa on kaiken lisäksi tämän viikonlopun aikana valtakunnallinen Kalastusmatkailu seminaari. Seminaari on tarkoitettu pönkittämään kalastusmatkailun kehittämistä ja se ei millään tavoin puutu jokikalastuksen tulevaisuuteen. Ilmeisesti sitten tulevaisuudessa jokien kalastona on istutettu kirjolohi. Torniojoella on aivan sama ongelma, jokien luontainen poikastuotanto tuhoutuu ylikalastuksen vuoksi. Torniojoen lohi pyydetään pääsääntöisesti pois Itämerellä. Kuusingin taimen siirtyy poikasvaiheen jälkeen syönnös alueilleen Paana- ja pääjärvelle. Venäjän puolella siitä pyydetään osa pois ja lopusta joen tuhosta huolehtii voimala Suomen puolella. Talvisin virtaamat voivat olla nollassa ja jäät jäätyvät kutualueiden pohjaan, siinä ei taimenen kutu onnistu. Näiden jäätymisien seurauksena joen alaosien suvannot ovat aivan viimevuosina täyttyneet yläjuoksulta virtaavasta sorasta. Matala joki ei kestä nykyistä menoa, jossa kesäisin veden virtaama melkein pysähtyy. Liian lämpimät vedet ovat lopullinen isku, vain muistot kuuluisista Kuusingin taimenista jäävät elämään.

hpim4144.jpgKalastajan on mentävä istualleen, jotta näyttäisi siltä, että joessa on vettä!

Avainsanat: sukupuolineutraali, palautettapukkaa, perinteistenarvojenpuolustaja, kalastusmatkailuseminaari, jokikalastuksentulevaisuuskuusingilla,

Sivusto oikuttelee

Perjantai 23.7.2010 klo 7:21 - yrjöpoeka

Eilisen illan aikana sain lyhyellä ajalla useita puhelinsoittoja, että sivustollani ei ole kaikki kunnossa. Osa juttuihini liittämistä kuvista on häipynyt ja jäljellä on tiedostonimi. Oikuttelu on vain juuttuihin liittyvissä kuvissa. Kuva albumissa oireita ei näyttäisi olevan .

Kiitoksia kaikille soittajille! Olen antanut Kotisivukoneelle palautetta heti eilen, toivottavasti ongelma poistuu nopeasti ja sen syy selviää.

Avainsanat: kotisivukoneoikuttelee, palautettapukkaa, kiitoskaikille