Satunnaiset kuvat

Ei muuta kuin menoksi

Uusimmat

Blogin arkisto

063 Gallus Gallus Domesticus

Tiistai 21.3.2017 klo 19:27 - yrjöpoeka

Sain sellaisia viestejä, että kettulan väki yrittää estää minun pääsemiseni luoittamustehtäviin. Kettulan väki on kuuleman mukaan pahoittanut niin mielensä, kun minä en lopettanut luottamusmiesuraani. Aikomukseni lähteä ehdolle vasemmiston riveissä on saanut toki muuallakin pöhinää. Jotenkin olen saanut kuvan, että osa kaveripiiristäni on sekaannuksen tilassa.

Kummallista ja haudanvakavaa puuhaa. On löytynyt myös todellisia mielensä pahoittajia. He ovat irtisanoneet jopa puheyhteydet. Kettu kumppaneineen on sen tehnyt jo aikaa sitten. Järkytys ollut niin suurta, että paljastuskirjalla uhoneen ex-kansanedustajan pelikaverit ovat somessa villiintyneet täysin. Pääsin näkemään erään kaverini koneelta muutamia kommentteja itseäni koskien. Täytyypä sanoa, että muutamia kanatarhan joo-miehiä korpeaa lähtöni ehdolle todella raskaasti.

Yhdellä palstalla toinen uhoaa kirjoittavansa myös paljastuskirjan. Hän uhoaa sen olevan pelkkää faktaa. Toiset joo-miehet komppaavat ja kiitoksen kipeinä yrittävät keksiä, kuinka minua voisi mollata lisää. Minua saa aivan huoletta panetella, pääasia on, että nimeni on oikein kirjoitettu. Kaikilta osin tässä ei ole toimittu minun tahtomallani tavalla. Siksi esitän kainon pyynnön, kirjoittakaa nimeni oikein. Jokainen tietysti sanoo, ettei lue minun blogiani. Kyllä te luette.

Viime eduskuntavaalien alla alkanut mustamaalaus on saamassa siis jatkoa. Kettu on hätistänyt kanasensa tarhasta ulos. Nämä kanaset ovat niin uskollisia kanatarhan vahtiketulle, että menevät vaikka orteen roikkumaan pää alaspäin. Onneksi heille ei ole tästä vaaraa. Verta siellä päässä ei ole. Keltaista jotakin. Nyt odottelen mielenkiinnolla uhkaavia paljastuksia. Sitä odotellessa voin kertoa kaikille kanatarhan asukeille, että olen itsekin ollut ahkera kirjoittaja. Faktasta en tiedä, mutta raakaa realismia on luvassa.

Nyt jätän nämä Gallus Gallus Domesticukset kaakattelemaan. Maailmassa tapahtuu niin paljon muuta, että sille on annettava myös tilaa. Kotimaasta ensin. Hallitus yrittää epätoivoisesti saada jotakin aikaiseksi, mutta lähestyvien kuntavaalien takia ei tohdi päättää yhtään mitään. Sitä odotellessa pääministeri lohkaisi suustaan ruotsinkielen sammakon ja siitäkös hallituskumppanit riemastuivat. Nyt voidaan terhakoina vaihtaa näin tärkeästä asiasta mielipiteitä kuntavaaleihin saakka. Sitten lausutaan yhteen ääneen, että tämä ei sovi hallitusohjelmaan.

Näin se aika kuluu. Palkka juoksee. Säästämisestä ei kukaan puhu mitään. Pääministerin esittämä toivomus yhden viikon palkan luovuttamisesta johonkin hyväntekeväisyyteen, ei ole johtanut mihinkään. Yksikään kansanedustaja ei ole lämmennyt asialle. Seuraaviin vaaleihin on niin paljon aikaa, että kaikki toivovat kansan unohtavan asian siihen mennessä. Aika kuluu ja palkka juoksee.

Yksi kysymys tässä herää? Pitikö hallituksen tehdä jotakin? Päättää jostakin tärkeästä meitä koskevasta asiasta? Niin, onhan sieltä tullut vaatimuksia kansalaisten tulojen leikkaamisista. Muistakin etuuksien leikkaamisista on puhuttu ja jopa päätetty. Mitä kummaa niitten piti tehdä?

Onneksi on pääministeri.

Avainsanat: gallusgallusdomesticus, paljastuskirja, mielensäpahoittajat, pääministerijermu