Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

003 Hyvää alkanutta kalavuotta, naureskellaan, eikä aivan suotta!

Maanantai 4.1.2010 klo 10:13 - yrjöpoeka


Näin vuoden aluksi voimme naureskella huumorin avulla vakaville asioille. Sepon tarinat ja erityisesti kuvat ovat todella hyviä. Itämeren lohen vaikeuksista hänellä on erinomaisen hyvä näkemys, kuinka lohi voi pelastua. Piirtäjänä ja kirjoittajana Seppo tutkailee kaikkia asioita ja hänellä on todella kutkuttava näkemys tuoreeseen ydinvoima asiaan, toivo on todella näköinen!

Piirtäjänä löytää olennaisen, tutkailkaapa joutoaikana Sepon sivustoa, joulukorttikin sai nauramaan tiernapoikien aiheellaan.

Kun me tarvitsemme pottuja ruokaa varten, menemme kellariin hyvin varovasti, koska sieltä voi löytyä perunanvartija tonttu. Vaalirahoitus on tuonut silmiemme eteen oikeat luonnon monimuotoisuuden selviytyjät. Minun rahaa, sinun rahaa, jaa emme tiedä kenen rahaa. Mutta kaikki on laillista ja tästä ei ole säädetty rangaistusta. Rahoitusta on sotkettu niin valtakunnan politiikassa, kuin myös kunnallispolitiikassa. Isoja rahoja on siirrelty ja viime kunnallisvaalien aikaan se näkyi. Kahden suuren puolueen suuria, jatkuvasti toistuvia mainoksia olivat kaikki lehdet täynnä täällä Kainuussakin. Kuntien sisällä päätetään suurista kaavoitus asioista ja siellä liikkuu suuri raha.
Tietysti on vielä muisteltava meidän yritteliäitä kansanedustajiamme, eräs heitä on todella kovasti yrittänyt tehdä kaikkensa meidän ja luonnon hyväksi. Yritteliäs ministerimme on saanut tukea aivan tavallisilta kansalaisilta, yksin on raskasta kantaa vastuuta. Vuotoksen ja Kollajan taistelijana kunnostautunut ministeri, laittoi tuulemaan myös pohjoisen tuntureilla. Siinä eivät paljoa olemassa olevat lait hetkauta, nehän ovat helposti muunneltavissa. Korruptiolla voidellut rattaat liikkuvat kitkattomasti, eli niissä on ympäristöystävällistä energiaa. Näin se ilmasto pelastuu!

Talvi alkoi ylävesillä lokakuun alusta. Hiihtokelejä on ollut jo kolme kuukautta. Kova pakkasjakso on kestänyt yhtämittaisesti jo kuukauden ja jatkuu vielä samanverran.

Nyt on pipo löysätty ja voin lähteä ulkoilemaan!

Avainsanat: itämerenlohi, politiikka, korruptio, merisalo, lehtomäki, vuotos, kollaja, ylläs, pallas, kansallispuisto