Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

002 Kainuun Sanomat tänään

Maanantai 3.1.2011 klo 23:25 - yrjöpoeka

Kainuun Sanomat on kertonut tänään esimerkin, mihin kaiken kattavassa keskittämisessä ja säästämisvimmassa mennään. Syy ei ole näiden työntekijöiden, syy on kerta kaikkiaan liian vähissä auttavissa käsissä. Koko valtakunta on saman tilanteen edessä. Meille on uskoteltu, että vain leikkaamalla sosiaali- ja terveydenhuollosta, maamme pelastuu.

Teksti on karua luettavaa ja nämä tarinat tulevat toistumaan jatkossakin. Hallintokokeiluun lähdettiin Kainuussa liput liehuen ja juuri sen takia, että haluttiin säästöjä sosiaali- ja terveydenhuollosta. Siellä on eniten väkeä työssä ja jokainen poistettu työpaikka tuntuu välittömästi.

Sosiaali- ja terveydenhuolto olisi ollut tarve tulevalle vuodelle 100-paria lisää käsiä, jotta tehtävästä olisi selviydytty kohtuudella. Kainuun kunnat eivät olleet valmiita rahoittamaan niin suurta lisäystä. Kuntien mielestä sosiaali- ja terveydenhuoltoa on keskitettävä vielä lisää uusien säästöjen aikaansaamiseksi.

Tämä järjestelmä ei voi toimia kauaa näin. Kunnat päättävät kuinka paljon he antavat rahaa toimintaan ja sen jälkeen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuolto joutuu leikkaamaan palveluja pois. (lue: vähentämään henkilöstöä)

Samaan aikaan kunnat nimenomaan Kainuussa ovat tehneet voitolliset tilipäätökset. Kuntien nokkamiehet ovat riemuinneet tuloksista lehtien palstoilla. Puolanka jopa laski veroprosenttiaan liian suureksi paisuvan kassan takia.

Maakuntavaltuuston- ja sosiaali- ja terveyslautakunnanjäsenenä olen tullut siihen tulokseen, että on aika lakkauttaa hallintokokeilu. Kaikki inhimillisyys on häviämässä kaiken kattavan keskittämisen ja säästämisvimman alle. Kunnat ovat kokeilun aikana unohtaneet tärkeimmän tehtävänsä, kuntalaisista huolehtimisen.

On aika palata juurille.

Avainsanat: kainuunsanomatkertoo, vanhuksetjäävätheitteille, palvelujenkeskittäminenvieinhimillisyyden, auttavatkädetloppuvat, kunnatsäästävätvääristäkohteista, ylijäämäisiätilinpäätöksiä, rupusarjankunnistaeliittisarjaan, onaikapalatajuurille

111 Harjakaiset pidetty

Perjantai 27.8.2010 klo 21:23 - yrjöpoekaOlipa hienoa nähdä, kuinka kerrostalo muuttuu ja nopeasti. Remontti aloitettiin alkukesästä ja valmista pitäisi olla lokakuun lopussa. Koko talo on käytännössä uusittu ja kaksi hissiä on rakennettu. Ikkunat ja ovet uusitaan, väliseiniä on avattu yhteisiksi tiloiksi ja seiniä vahvistettu niiltä osin. Talo tulee täyteen tämän päivän tekniikkaa, myös tulipaloja vastaan on varustauduttu sammutusjärjestelmillä. Parasta remontissa on kuitenkin asennemuutos, kuinka kehitysvammaisten asuminen pitää järjestää. Vanhoista ajatuksista on päästy omaan tupaan vessoineen kaikkineen ja voi sanoa, että lopultakin. Toivottavasti nämä muutokset avaavat tietä myös koko kehitysvammahuollon uudistumiselle.
Keskustelin ihmisten kanssa kuntataajamassa ja edelleenkin puheenaiheet ovat samat. Vaalirahoitus on ykkösenä ja ihmiset eivät jaksa ymmärtää poliitikkojen moraalia. Vaalirahoituksestani myös kysellään ja erityisesti sitä, meneekö minulla vaaleissa rahaa kymmeniä tuhansia euroja. Tähän on ollut helppo vastata, että ei mene! Ei ole mitään järkeä upottaa talouttaan mahdottomiin velkoihin. Erityisesti senkin takia, että tulos on äänien saannin suhteen todella epävarma. Onneksi perussuomalaisilla ei tarvitse selitellä, minkä nimisen yhdistyksen takaa kukin löytyy. Minun yhdistykseni on Suomussalmen Perussuomalaiset ry, muuta yhdistystä en tarvitse.
Päivän uutiset kertovat tuttua sanomaa, perussuomalaisten kannatus on vakaa ja kasvussa! Sama tuntuu ja näkyy ihmisten yhteydenotoissa ja halussa puhua politiikkaa. Toivottavasti yleinen apatia vaaleja kohtaan taittuisi seuraavissa vaaleissa. Viimeiset vuosikymmenet ovat olleet äänestäjien kannalta turhauttavia. Suuret puolueet ovat kuin veljeksiä, kukaan ei uskalla ja tohdi olla mistään eri mieltä. Kaiken lisäksi koko media kenttä on ajanut samaa, eri mieltä olevia on lytätty heti ja kunnolla. Politiikka on ollut ns. konsensus politiikkaa, isot pojat sopivat takahuoneessa mitä tehdään. Sitten tullaan yleisön eteen ja kehutaan kuinka helposti yhteisymmärrys saatiin. Kyllä se helposti tulee, koska puolueet ajavat täsmälleen samoja asioita. Se on ollut kaiken keskittämistä isoihin kokonaisuuksiin ja palvelujen alasajoa. Hallintokoneisto ei ole enää pitkään aikaan ollut ihmistä (suomalaista) varten, suomalainen on koettu vain vaivaksi hyvälle hallinnolle. Uskon muutoksen tuulen puhaltavan ensi keväänä, vaikka elisa-laajakaistan omaavat kommentoijat vielä asiaa epäilevät.
Huomenna on vuorossa Taivalkosken elomarkkinat, toivottavasti tulisi sateeton päivä? On mukava käydä myös Koillismaan puolella kuuntelemassa, mitä Kalle Päätalon pitäjän ihmiset maailman menosta tuumaavat.
Railille terveisiä, ajatukseni ovat luonasi.

Avainsanat: vammaispalvelukeskus, kerrostalonremontointi, vaalirahoitusjupakka, perussuomalaistenkannatusnousee, palvelujenkeskittäminen, kallepäätalo, taivalkoski, ikävä