Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

103 Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi

Keskiviikko 10.5.2017 klo 10:21 - yrjöpoeka

Näin sanoi minulle useaan kertaan partisaanien terrorihyökkäyksestä hengissä selvinnyt siviili, kun palvelin Rajavartiolaitoksessa. Kävin usein hänen kotonaan ja aina hän muisti katkerana ne kärsimykset, joita seitsemän (7) ampumahaavaa hänelle oli aiheuttanut. Suurimmat haavat olivat oman miehen kuoleminen omille käsivarsille ja muiden omaisten kuolema murhaavassa tulituksessa. Hän ei koskaan pystynyt antamaan anteeksi näitä silloisen Neuvostoliiton asevoimien hirmutekoja.

Tämä muistui mieleeni kun näin eilen TV1 pääuutislähetyksessä uutisoinnin maahamme saapuneiden Venäläisten voitonpäiväparaatista Suomen pääkaupungissa. Meidän on tarkoin nyt mietittävä, millaisia kyitä elätämme maassamme. Vaikka he oppisivat kielemme, he pysyvät ikuisesti venäläisinä. Suomalaiset sotilaat taistelivat toisessa maailmansodassa venäläisiä vastaan ja kymmeniä tuhansia nuoria miehiä kaatui isänmaan puolesta. Enemmän kuin satatuhatta haavoittui ja osa heistä elää vieläkin keskuudessamme.

Nyt heidän on kestettävä vielä tämä häpeä. Silloiset viholliset ovat tulleet marssimaan meidän maahamme ja juhlimaan voittoa. Venäjällä he ilmaisevat suoraan minkä takia juhlivat. Saksalaisten fasistien ja suomalaisten Mannerheim-Tannerilaisten lahtarien tappamisesta. Suomessa he vielä hieman siloittelivat juhlimistaan, mutta ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi. Minä en koskaan voi hyväksyä tällaista menoa.

Tämä on Venäläisten tapa käydä nykyaikaisia infosotia ja siihen he ovat taas saanet avuksi suomalaisia hyväuskoisia hölmöjä. Näiden hölmöjen olisi hyvä muistaa mitä silloisessa Neuvostoliitossa näille hölmöille pääosin tapahtui. Nyt heidän luitaan kaivellaan metsien kätköistä pitkin Vienan-Karjalaa. Mistä näitä tyhmiä aina riittää? Eikö historia ole oppimista varten? Minulle Suomen historia on aina opettanut sen, että rutto, heinäsirkat ja tuho tulevat idästä. Suomalaisten on aina syytä olla terveesti epäluuloinen suuren naapurimme tarkoitusperiin.

Nyt sen tarkoitusperät ovat hyvin näkyvissä. Venäläiset pitävät mielenosoituksiaan kaduillamme ja sitä Venäjä haluaa puolustaa, kuten Putin on asian ilmaissut. Heille eivät merkitse rajat mitään. He ovat valmiita niitä ylittämään ja sitä varten he tarvitsevat hyväuskoisia hölmöjä. Suomen on tehtävä nopeasti päätös siitä, ettei tällaista menoa tule Suomen kaduilla sallia. Mikäli venäläisperäiset haluavat juhlia saavutettua voittoa suomalaisista, menkööt juhlimaan Venäjälle. Tällä menolla ne vihreät miehet ovat pian täällä.

Oma kotikuntani on historian aikoina kärsinyt venälaisten marsseista hyvin paljon. Välillä koko Kainuu on tuhottu yksiin ihmisiin. Viimevuosina on näyttänyt pikkuhiljaa siltä, ettei esimerkiksi paikallislehdissä julkaista muita kuin venäläisistä kertovia juttuja. Kunnan paikallispolitiikot ja virkaihmiset liehittelevät naapuriamme ja uskovat sen rauhantahtoon. Suomi-Venäjä seuran johto on miehitetty valtapuolue keskustan johtohenkilöillä. Hyväksyn asialliset naapurien välit, mutta liehakointia en. Ja olen siitä pysynyt kaikenaikaa tiukasti sivussa.

Eilisen jälkeen en pysy enää hiljaa. Hävettää kaikkien sotiemme veteraanien puolesta. Nyt sankari haudoillemme tullaan riekkumaan hyväuskoisten hölmöjen avustaessa. Olen pyrkinyt aina kirjoittamaan asiallisesti, mutta nyt tuli tällä kohden mitta täyteen. Suomi elää vaaranvuosia.

Avainsanat: partisaanihyökkäykset, partisaaniensiviiliuhrit, voitonpäivänjuhlintavenäjällä, provokaatiohelsingissä, vaaranvuodet