Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 073

Uusimmat

Blogin arkisto

126 YLE ja ihmisten peloittelu

Torstai 17.9.2020 klo 14:48 - yrjöpoeka

Koronaviruksesta on Suomessa meuhkattu todella paljon. YLEn alueelliset toimitukset ovat tehneet parhaansa ahdistaakseen ihmiset kuoleman  pelkoon. Tässä tehtävässä se on onnistunut äärettömän hyvin ja se johtuu yhdestä seikasta. YLEn lähetysten kuulijat ovat enimmäkseen +60 ylöspäin. Tämä joukko tietää jo valmiiksi, että lähtöpäivä on jokaisen nukutun yön jälkeen entisdtä lähempänä. Lisäksi THL aloitti kampanjan, yli 70-v lyötiin kotiarestiin.

Jatkuva YLEn toimittajien huuto aamusta iltaan antoi vanhemmille ikäryhmille kuolemanpelon ja siitä ei iäkkäitten ryhmä selviä todennäköisesti koskaan. Tänään voisi kysyä, että milloin aletaan tutkia kevättalven jälkeen tapahtuneita yllättäviä kuolemia tässä ikäryhmässä? Samoin myös nuoremmissa. Lisäksi olisi tutkittava tilastoista jälkeenpäin, muuttuivatko kuolemis tilastot verrattuna edellisiin vuosiin? Tällä haen siihen vastausta, kuinka moni eri ikäinen otti pelon hallintaansa tappamalla itsensä.

Tiedän jo tapauksia täysiikäisten yllättävistä lähdöistä ja sen lisäksi meistä jokainen on nähnyt mediassa, kuinka jostakin tuntemattomasta syystä henkilöauto on ajautunut rekan keulaan. Kyseessä on melkein aina nuori henkilö. On myös uutisoitu tapahtumista, joissa aviopari on siirtynyt tilastoihin. Koska kaikesta laaditaan tilastoja, lienee jälkikäteen helppo löytää muutokset kuolemista ikäryhmittäin.

Olen itsekin ikääntymässä ja päivät kuluvat vuosien mittaan entistä nopeammin. Olen saanut keskustella itseni käisten ja vanhempien ikäryhmien kanssa tilanteesta. Usea on kertonut jo laittaneensa radion toiselle kanavalle tuon YLEn ahdistavan uutistulvan takia. Nyt joku sanoo minun olevan väärässä ja että korona on kuoleman vaarallinen pandemia. Minä väitän kuitenkin, että myös tänä syksynä saapuva kausi influenssa on paljon tappavampi tauti ja se tappaa useissa ikäluokissa. Toki kaikki taudit ovat vaarallisempia iäkkäille, koska heillä on todennäköisesti jo valmiina muita sairauksia.

Mikäli uskoisimme YLEn ja THLn julistuksia, Suomi olisi väärällään viruksen saaneita. Toki välillä on kerrottu myös tartunnan saaneitten luku ja kuolleitten luku. Tämä tieto on hukkunut toimittajien kiihkon alle aamusta iltaan jatkuvalla paasauksella. Tilastoja on tutkittu ja toimittaja Sami Rainisto on julkaisuut Tekniikan Maailmassa tästä artikkelin. Suomen väkiluku on 5529000 asukasta. Viruksen on saanut n. 7900 suomalaista. Se on 1.4 promillea. Näiden lukujen laskemisista selviää, että 99.86% meistä suomalaisista ei ole virusta saanut.

Tämän peloittelukampanjan ansiosta hallitus löi Suomen kiinni ja nyt teemme velkaa oikein hartiavoimin. Usea suuryritys huomasi tätä kautta, että nyt on hyvä sauma lyödä tehtaat kiinni. Pohjoisen ylihinnoiteltu matkailubisnes vinkuu hallitukselta rahaa, koska suomalaiset eivät ole valmiita maksamaan kiskurihontoja. Ei kukaan normijärkinen maksa yli 1000 euroa yöstä jossakin lasikattoisessa kopissa nukkumisesta.

Kerettiläisenä ajattelen nyt, että miksi tämä kampanja tehtiin? Mikä on kaiken tarkoitus? Kun maailma on sekaisin, ahdistetaanko kansa valmiiksi. Mihin..?

Avainsanat: koronapandemia, yle, thl, peloittelukampanja, kuolleisuustilastointi, tekniikanmaailma, samirainisto,

135 Missä ovat Soldiers of Odinin pellet

Maanantai 24.10.2016 klo 10:48 - yrjöpoeka

Tätä olen viimeisen viikon aikana itsekseni pohdiskellut. Tämä viime talven pelleporukka oli oman ilmoituksensa mukaan turvaamassa naisten ja lasten katurauhaa. Valitettavasti he olivat niin häveliästä porukkaa, että kuljeskelivat laitakaduilla varjoissa. Eihän siellä ketään muita pimeällä kulje. Siellä he aikansa partioivat ja nyt kun heitä taas tarvittaisiin, heitä ei näy. Pelottelevat pellet ovat syynä pohdiskeluuni. Tämä Halloweenia ja tuotteita mainostava pelottelukampanja olisi hyvä koetinkivi Odinin pellejoukoille. Valitettavasti taitaa käydä niin, että ovat samaa joukkoa. Yhtä vastuuttomia ja kaheleita. Yhtä ujoja, eivät halua jäädä juttusille. Olisiko kauppa jakanut heille naamarit?

Näitä pellenaamareita kaupitellakseen kauppaketjut täyttivät myyntihyllynsä ennakkoon. Nyt niitä myydään täyttä häkää kaikkialla maassamme. Sama ilmiö lienee muissakin maissa, joissa matkitaan kaikkea jenkkilästä tullutta. Tästä on haluttu tehdä sellainen kampanja, että se muistetaan. Vaikka ilmiöllä peloitellaan lapsia ja muita heikompia ihmisiä.

Suomessa on vuosisatainen perinne kekrin vietosta. Se perustuu omaan kansalliseen perimään ja tapaan juhlia vuodenkiertoa. Nyt samaan kekrin vieton juhlistamiseen on ympätty kauppaketjujen ja median avustuksella aito Amerikkailainen Halloween-juhla. Siellä on ollut tapana naamioitua kurpitsa naamareilla. Kauppiaille sellainen ei käy. Sitä varten Kaakkois-Aasian tehtaat suoltavat miljoonittain kumisia, toinen toistaan peloittavampia naamareita.

Media on tämän ilmiön varsinainen kummisetä ja kätilö. Viikkoja ennen kekrinpyhiä alkavat toimittajat puhua Halloweenistä ja kyselevät ja haastattelevat lapsia sen viettoon liittyen. Iltauutisten kevennyksinä on useita kertoja ennen viikovaihdetta kevennyksiä, joissa Halloweenia kehutaan. Aikuiset ihmiset ovat antaneet tämän tapahtua ilman vastalauseita. Mikäli tätä Amerikkalaista ilmiötä jatkuvasti tuputetaan lapsillemme, eivät he tunne enää omaa kekri-perinnettä. Olen erittäin harmissani tästä.

Suomalaiset matkustavat tänään hyvin paljon ulkomailla. Siellä he tutustuvat paikallisiin perinteisiin ja juuri sitä heille näytetään ja sitä he etsivät. Ei siellä kerrota amerikkalaisesta lasten peloittelujuhlasta. Vain Amerikanmaalla sitä juhlitaan. Muualla ollaan ylpeitä omasta perinteestä. Suomalaiset matkailijat kertovat sitten kotimaassa tutuille, kuinka hienoja perinteitä he ovat matkoillaan kohdanneet.

Miksi samaiset matkailijat eivät avaa silmiään näkemään, mitä meidän perinteillemme on tapahtumassa? Miksi me emme ole ylpeitä perinteistämme? Haluammeko kekrin aikana kertoa halpa itämainen naamari kasvoillamme kiinalaiselle turistille Halloweenista? Tuskimpa turisti sitä haluaisi kuulla ja nähdä. Meillä pitäisi olla ylpeyttä kertoa maahamme tuleville omista perinteistämme. Omista vuodenaikoihin kuuluvista jaksoista. Juuri näistä kohdemaan perinteistä matkailijat ovat kiinnostuneita.

Viranomaisten pitäisi nyt ensin kieltää naamarien myynti. Kauppiaitten kukkarolle iskeminen rauhoittaa pian tämän kaltaiset kampanjat. Entä jos peloittelu kampanjassa sattuu vahinko? Kuka vastaa? Minä lopetan ulkomaisten pellenimien julkaisemisen tähän. Aloitan perinteiden kunnioittamisen tästä.

Sahtia pöytään. Puukkojunkkarit raitille.

Avainsanat: odininpellet, halloweenjuhla, peloittelukampanja, kekrinperinne