Satunnaiset kuvat

Sininen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

151 Munattomat miehet ja maakuntalehti

Sunnuntai 26.5.2019 klo 13:11 - yrjöpoeka

Tänään on maassamme voimassa tapa, jossa yritetään uhkailemalla hiljentää toistamieltä olevat. Kohteena voivat olla oikeudenjakajat, eli tuomarit. Toisena yleisenä kohteena ovat naispuoliset toimittajat. Heille on helppoa jakaa alapäätyylisiä viestejä ja uhkauksia elämän hankalaksi tekemisellä. Kuin kruununa saimme vastaikään seurata kunnianloukkaus oikeudenkäyntiä Oulusta. Naistoimittaja oli kutsunut natsiksi erästä Oululaista kaupunginvaltuutettua. Koska kyseessä oli toimittaja, siitä piti saada aikaan oikeudenkäynti ja uhriutuminen. Sillä ei ollut väliä, että kyseessä oli oikea natsi.

Viimeisenä ja vähäpätöisimpänä kohteena voi olla tavallinen kadun ihminen, kuten vaikkapa allekirjoittanut. Näin kävi viimeisimmän blogini kohdalla. Joidenkin vaahtopäiden mukaan haittaan kirjoituksillani uuden Kainuulaisen kansanedustajan mahdollisuuksia päästä eduskuntaan. Vaahtoamisen loputtua kyselin numeropalvelusta kuka soittaa, mutta tietoa ei löytynyt. Näin toimivat nämä rohkeat suomalaiset miehet. Nämä ähisijät ovat sataprosenttisesti miehiä. Olen saanut arvostelua joitakin kertoja naisilta, mutta he ovat aina kertoneet nimensä ja perustelleet asiansa. Vain munattomat miehet salaavat nimensä. Perusteluja heillä ei ole.

Nyt onkin oikea aika palata tuohon mahdollisuuteen saada uusi kansanedustaja Kainuuseen. Kainuussa jopa maakuntalehti julistaa mahdollisuutta, että perussuomalaisten ehdokas voisi nyt nousta eduskuntaan. Varasijalle jäänyt ehdokas kuvittelee nyt yhdessä muiden kouhojen kanssa, että Oululainen kansanedustajan istuva ehdokas menee Eurovaaleissa lävitse. Maakuntalehti uskoo vakavissaan, että hienosti sanottuna kouho pelle tuo Kainuulle kansanedustajan paikan. Kainuun onneksi ei tuo. Kainuun Sanomien levikki laskee kuin lehmänhäntä. Siitä on tulossa perussuomalaisten paikallislehti.

Kainuusta on ollut viimekaudella kolme kansanedustajaa. Jokainen heistä putosi. Juuri siitä syystä, ettei heistä ollut hyötyä äänestäjille. Nyt Kainuusta on kaksi uutta kansanedustajaa. Toinen heistä, Merja Kyllönen (vas) pyrkii nyt eurovaaleissa takaisin mepiksi. Hän on ilmoittanut, ettei edes mene sinne. Se oli laittamattomasti kerrottu. Äänestäjät eivät tätä ymmärrä ja nyt hänen äänimääränsä suorastaan romahtaa. Tämän päivän äänestäjä vaatii ehdokkailtaan suoraselkäisyyttä ja heille ei kelpaa puolueen etu selitykseksi. Kaikki kohtaamani ihmiset ovat kertoneet joko jättävänsä äänestämättä, tai sitten he vaihtavat suoraan eri ehdokkaaseen.

Maakuntahallinto ja Kainuun Sanomat ovat aina rummuttaneet siitä, kuinka tärkeätä on saada omia kansanedustajia eduskuntaan maakunnan etujen ajajaksi. Tämä on ollut pelkkä keskustalaista propagandaa. Ylivaltaa pitävä puolue ei ole saanut mitään konkreettista aikaiseksi. Sen ymmärsivät äänestäjät eduskuntavaaleissa. Hiljaiset napinpainajat saivat vaaleissa murskatappion. Tämä ei vielä riittänyt avamaan Kainuun Sanomien toimittajien silmiä. Nyt he yrittävät saada Kainuulaiset äänestämään Oululaista kouhoa, jotta saataisiin yksi Kainuulainen kouho eduskuntaan.

Levikkinsä hukannut ja mädättänyt maakuntalehti saa todellakin jatkossa keskittyä kepun ja persujen paikallislehden rooliin. Maakuntahallinto voi myös pikkuhiljaa totutella siihen, että Kainuun tulevaisuus on Oululaisten käsissä.

Se ei ole huono vaihtoehto. No, on siellä enemmän kouhoja

Avainsanat: tuomarienmaalitus, toimittajienvainoaminen, pelonilmapiirieurovaalit, merjakyllönen