Satunnaiset kuvat

Tammikuu

Uusimmat

Blogin arkisto

086 Ikääntynyt köyhäkansa viettää kulutusjuhlaa

Keskiviikko 11.4.2018 klo 14:24 - yrjöpoeka

Päivään ei taas mahdu kuin yksi uutinen ja sitä toistetaan jokaisessa mediassa. Tunnin välein kerrotaan, että on suomalaisten syy miksi elintaso on alhainen kehitysmaissa. En oikein tiedä itkeäkö vai nauraa toimittajien vedätyksille. Sadoillatuhansilla suomalaisilla ei ole edes rahaa kuluttaa yhtään mitään. Ei ole ollut enää 1990 luvun alusta alkaen. Julkinen yleisradio oli aiemmin reporadio, nyt se lienee erilaisten viherjärjestöjen tiedoitusväline.

Suomi on kiihtyvällä tahdilla lopettanut omatoimisen lisääntymisen ja väestön keski-ikä nousee kokoajan. Tämä väestö on ostoksensa tehnyt ja elämme kohtuullisesti kituuttaen. Otan oman itseni esimerkiksi. Lopetettuani politiikassa touhuamisen, minun ei tarvi enää ostaa edes uusia paitoja. Siihen aikaan saatoin ostaa uuden paidan viiden (5) vuoden välein. Sama oli tilanne kaikkien vaatteiden osalta. Kokoni on säilynyt onneksi muuttumattomana ja se tuo selvää säästöä. Arkisissa työhommissa kotonani käytän yli 20-vuotta vanhoja vaatteita, koska ennen tehtiin kestäviä kamppeita.

Sama on syömisen kanssa. Ikääntyessä selviää paljon vähemmällä, koska kuluttaminen laskee. Tämän takia Suomi on ollut niinsanotusti kusessa, kun omakansa ei enää kuluta mitään ja muualla ei meidän tekemiämme tuotteita ole tarvittu. Nyt ovat markkinat hiukan liikahtaneet ja tavaroita tuotetaan vientiin. Taitaa olla kuitenkin niin, että Uudessakaupungissa on meidän paras vientituotteemme, saksalainen Mercedes. Talouden kohentuessa maailmalla tarvitaan sitten suomalaisia raaka-aineita, kuten malmit ja erityisesti puutavara.

Suomen pellot on metsitetty ja sen puolesta pitäisi luntoimmeisten jo olla hiljaa. Mutta ei sekään riitä. Liikenne pitäisi näiden hörhöjen toiveiden mukaisesti Suomessa lopettaa ja energiaa emme saisi enää kuluttaa. Noilla toiveilla voitaisiin sitten kaikki suomalaiset lopettaa. Mielestäni on kummallista, että maailman vihrein maa on WWFn mielestä suurin kuluttaja ja uhka kehitysmaille. Maailman väkiluku kasvaa muualla tavattomasti ja siksi tarvitaan kokoajan lisää viljelyskelpoista maata tuotantoon. WWFn Liisa Rohwederin mielestä meidän pitäisi siirtyä samanlaiseen ruokavalioon kuin Pohjois-Korea.

Valitettavasti sielläkin ihmiset valitsisivat lautaselleen vahvempaa ruokaa kuin ruoho, mutta maa on ajettu takapajulaksi. Jokainen voi valintansa mukaan syödä ruohoa, muttei sitä tarvitsisi toitottaa julkisesti ja syyllistää todella vihreätä kotimaatamme. Minä toivotan kaikki nämä kohkaajat muutaman vuoden terapialeirille Kim Jong Unin valtakuntaan. Sieltä palatessa voisi hampurilainen tulla mieleen ihan ensimmäiseksi, kunnon lihaisalla pihvillä varustettuna.

Vihreä ruoho on varattava maataloudelle.

Avainsanat: suomalaisetkuluttavatyliäyräiden, satojentuhansientyöttömienarmeijateivätkuluta, ikääntyväsuomi, peltojenmetsitys