Satunnaiset kuvat

Se on siinä..!

Uusimmat

Blogin arkisto

064 Mestari ja opetuslapset

Keskiviikko 22.3.2017 klo 13:31 - yrjöpoeka

Luen mielelläni naapurikuntieni paikallislehtien uutisia netin kautta. Nyt törmäsin uudelleen Koillissanomien palstalla kirjoitteluun mestarista. Kuusamon perussuomalaisten puheenjohtaja paiskaa oikein messevästi lehdistötiedotteella. Hän on aikaisemminkin siteerannut Halla-ahoa mestariksi.

Tiedotteessaan hän ilmaisee myös syyn siihen. Hän on ilmoituksensa mukaan kasvanut mestarin opetuslapseksi lukiessaan yli kymmenen vuotta mestarin blogia. Tämä jos mikä kertoo uskosta paljon. Vaikka hän ei näe, hän uskoo. Tosiasiassa hän on ilmeisesti ainakin kerran kohdannut eurovaalien aikana mestarinsa livenä Kuusamossa. Varmaan näkee vieläkin märkiä unia aiheesta ja veltosta kädenpuristuksesta.

Tiedoitteen julkaisuun hänet oli saanut usko siihen, että mestarin avulla perussuomalaiset lähtevät uudelleen nousuun. Usko ei tässä välttämättä Lämsää auta. Kuusamo tunnetaan vahvasta hengellisyydestä ja lestadioilaisuudesta. Tämä uskonnollisuus on ainakin auttannut Kuusamoa pitämään ikäpyramidin paremmassa kunnossa kuin oman kotipitäjäni ikärakenne on. Samalla keskustalla on ollut vahva tukijalka.

Kuusamon perussuomalaisten vahva mies Joukamo Kortesalmi on ainakin onnistunut mestarillisesti haalimaan ehdokkaita. Onkin mielenkiintoista nähdä, riittääkö se kaatamaan keskustan vahvaa asemaa. Kortesalmi on viimeaikoina ollut aivan hiljaa Halla-ahon suhteen. Vahvana pelaajana hän puntaroi nyt erilaisia vaihtoehtoja, jotta säilyttäisi pelimahdollisuudet puoluejohtoon päin. Kortesalmi pelaili myös Kettusen kanssa viime vaaleissa. 

Heitä molempia yhdistää vahva vietti käydä erilaisia pelejä toisia puolueen jäseniä vastaan. Mikäli Kortesalmi ja Kettunen asustelisivat samassa maakunnassa, nähtäisiin melkoista teatteria. Viime vaalien alla sitä riitti koko Oulun vaalipiirin sisällä. Kortesalmi ja Kettunen yhdistivät voimansa ja pelissä tuli tulosta. Perussuomalaiset menettivät yhden varman kansanedustajan paikan.

Täytyy sanoa, että vuodet tämän puolueen jäsenenä avasivat silmiäni siihen, millaista peliä oikein likainen politiikka on. Jostakin ihmeellisestä luonnonoikusta juonittelijat ja pelaajat löysivät toisensa. Juonittelijoitten pelaaminen alkoi todenteolla ensimmäisen jytkyn jälkeen 2011. Kainuunpiirin sisäinen toiminta alkoi halvaantua ja lisää pelaajia suorastaan tulvi joukkoon. Ketään ei enää kiinnostanut yhteinen hyvä, vaan oman paikan varmistaminen. Se aiheutti erikoisia liittoutumia niin Kainuun-, kuin Pohjois-Pohjanmaanpiirin sisällä.

Erikoisin ja yllättävin liittoutuma pullahti esille ehdokasvalintojen loppusuoralla. Kettunen oli peliporukoissaan vastustanut Ari Korhosta ja yllättäen he löysivät toisensa. Yhteisenä nimittäjänä oli allekirjoittaneen ehdokkuuden estäminen. Siksi Kettunen läksi vielä kerran mukaan. Ei estämään Korhosen valintaa. Mukaan lähtemisellään Kettunen niittasi samalla mahdollisuuden saada Kainuulainen kansanedustaja puolueen riveistä.

Koska puolue on nyt täynnä näitä pelaajia, ei mestarin apuun huutaminen auta. Suuri osa näistä pelaajista on vanhoja SMP-raakkeja. He ovat jälleen elementissään.

Onko heistä mestarin tekijöiksi? Opetuslapsiksi kyllä. Sokeiksi.

Avainsanat: hallaaho, mestari, opetuslapset, penttikettunen, joukamokortesalmi

038 Sitä saa mitä tilaa

Maanantai 20.4.2015 klo 19:43 - yrjöpoeka

Tämä on ollut perussuomalaisen puolueen iskulause ja se toimii mielestäni todella hyvin. Erityisesti tänään olen kokenut sen olevan enemmän kuin kohdallaan.

Minulle ei ole tullut enää vuosiin maakuntalehteä tilattuna, joten sen lukeminen on jäänyt ja jää todella vähälle. Siellä on tänään sitten aloitettu syyllisten etsintä eduskuntavaaleihin liittyen. Perussuomalaisten puolesta sitä inkvisitiota johtamaan on ilmoittautunut eduskunnasta pudonnut Pentti Kettunen. Ensimmäiseksi syylliseksi hän on löytänyt keskustapuolueen Juha Sipilän. Toiseksi syylliseksi hän on nimennyt allekirjoittaneen. Asia on syytä uskoa, koska lehden toimittaja kyseli kommenttiani Kettusen väitteisiin.

Ilmoitin toimittajalle, että Kettusen väitteet ja syyttelyt ovat katkeroituneen mielen aiheuttamia. Olen itse välillä saanut, vaikken ole tilannut mitään. Mutta nyt Kettunen kyllä saa sitä mitä itse tilasi. Jatkuva pelien kehittely toisia kohtaan on nyt päätepisteessä. Jaana Sankilammen syöminen oli alkusoittona hänen oman henkilökohtaisen kannatuksensa lopulliseen kuolemaan.

Tämän päivän lehtiuutisessa hän syyttää nimeltä kolmea perussuomalaista aktiivia. Hän muistaa mainita Jaana Sankilammen ja allekirjoittaneen. Kaikkein yllättävintä oli Ari Korhosen nimeäminen syylliseksi. Kettusen mielestä me kaikki kolme olemme estäneet äänten keskittämisen parhaalle ehdokkaalle. Ilmeisesti hän tarkoittaa tässä itseään. Todella ala-arvoista käytöstä. Ari Korhonen osoitti jokatapauksessa, että poikosesta on kasvanut kohtuullisen hyvä pommikoneen ohjaaja.

Se vähäinenkin arvovalta on näitten lausuntojen jälkeen lopullisesti kadonnut. Mikäli hän vielä joskus on nousemassa pommikoneeseen, hänen ei kannata ottaa laskuvarjoa mukaan.

Liikenneministerin virka jäi sitten haaveeksi tappion myötä. Jotenkin tuntuu siltä, ettemme Kainuulaisina menetä mitään. Puhelin on tänään soinut lehden uutisoinnin jälkeen tiuhaan. Äänestäjät ovat todella raivoissaan Kettusen lausunnoista. Jopa sellaiset, jotka ovat vielä äänestäneet häntä. Tätä omien julkista solvaamista ja panettelua haluavat jatkaa ne tahot, joita Kettunen johtaa.

Laulun sanoin; kettu kanasensa niitylle ajoi, pienet kanaset ne hyppeli...

Avainsanat: sitäsaamitätilaa, penttikettunen, jaanasankilampi

202 Piirikokous

Lauantai 28.11.2009 klo 20:24 - yrjöpoeka

Mielenkiintoinen päivä taas takana, tällä kertaa pelkkää puoluepolitiikkaa. Aamuaikaisella ja tosi pimeässä ja sateisessa säässä oli lähtö, paluu ilma oli aivan samanlainen.

Paikalla oli väkeä hyvin ja mukana myös puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala. Ensimmäistä kertaa paikalla oli myös median edustaja, Kainuun Sanomien politiikan toimittaja tekemässä juttua Kainuun Perussuomalaisten syyskokouksesta. Syyskokouksen puheenjohtajaksi jouduin itse, niin kuin kuuluisat faksit, aivan ilman pyytämättä?

Piirin puheenjohtajan valinta osoitti heti sen, mitä varten uusi yhdistys Paltamoon oli perustettu. Onneksi erimieliset löytyvät nyt melkein kaikki samasta osoitteesta. Kainuun muut yhdistykset olivat yhtä mieltä puheenjohtajan valinnasta, Paltamon yhdistys esitti puheenjohtajansa Paavo Arffmannin valintaa uudeksi piirin puheenjohtajaksi. Pentti Kettunen voitti suoritetun vaalin ja uuden yhdistyksen asiana oli myös kokouksen lopussa kertoa, että he ovat eri mieltä melkein kaikesta. Kukaan maakuntavaltuutetuista ei heidän mielestään osaa tehdä oikeaa politiikkaa, vain heillä on oikea tieto. Viime kunnallisvaaleissa, eivät ainakaan äänestäjät luottaneet heidän osaamiseensa. Piirikokous muutoin ei moittinut omien luottamushenkilöidensä tekemisiä, toki on myönnettävä, että aina on petrattavaa. Demokratia vain on sellaista, että sen jälkeen kun enemmistö on päätökset hyväksynyt, sen kanssa on kaikkien elettävä. Olemassa oleviin ongelma kohtiin on haettava yhdessä muutoksia ja tarvittaessa tehtävä korjausehdotuksia. Tämän tavoitteen mukaan olen itse tehnyt töitä ja sitten kun se ei enää tyydytä muita on aika tehdä henkilö vaihdoksia erilaisissa vaaleissa.

Nyt on aika istahtaa yhdessä vaimon kanssa ja nauttia yhdessä olosta, soitella muutamia puheluita läheisille ja vain olla. Kaiken tekemisen keskellä on muistettava myös muita mukanaolijoita ja läheisiä, oman navan ympärillä tulee muutoin tunkkaista ennen pitkää.

Avainsanat: puoluepolitiikka, vesamattisaarakkala, kainuunperussuomalaistensyyskokous, kainuunsanomat, penttikettunen