Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

076 Oikeassa olemisen riemu

Keskiviikko 8.6.2016 klo 10:36 - yrjöpoeka

Poliittisena toimijana olen seuraillut myös valtakunnan tason politiikkaa. Maahanmuutto asiat ovat jälleen kerran tapetilla ja voi sitä oikeassa olemisen riemua, mitä jokainen osapuoli julistaa. Aikaisemmin hallituksessa olevista puolueista vihreät ovat joutuneet tukkanuottasille perussuomalaisten kanssa. Silloin tehtyjen lakien pohjalta virkamiehet nyt toimeenpanevat päätöksiään ulkomaalaisia kohtaan. Sitä vihreiden on nyt vaikea tunnustaa ja he yrittävät kääntää katseet nykyisen hallituksen aikomuksiin entisestään tiukentaa ulkomaalaislakia.

Perussuomalaisia tilanne tietysti houkuttelee ja sen he ovat nyt käyttäneet hyväkseen. Sampo Terho ja Simon Elo etunenässä puolue moukaroi vihreitä. Samalla he kertovat vahingoniloisina, että on oikein tiukentaa entisestään ulkomaalaislakia ja perheenyhdistämisiä. Tämän riekkumisen seurauksia ei ilmeisesti ole nyt kunnolla huomioitu. Aivan kuten kävi ulkomaalaisten pelottelu kampanjan aikana talvella, tavallinen kansa osaa ymmärtää ahdingossa olevien asiaa.

Soittelemalla ulkomaalaiskorttia juuri nyt, irkailaisperheen aiheuttaman kohun keskellä, puolue eristää itsensä. Tykkääjiä facebookissa kyllä saa, mutta ne määrät ovat minimaalisia. Vain ääripäätä edustavat antavat tukensa. Jytky kakkosen aikana määrät olivat aivan toista luokkaa. Nyt ollaan asemoiduttu julkisuudessa vain ulkomaalaislain tiukentajiksi. Vain siitä esitetään tiukkoja mielipiteitä. Ei ole ihme miksi kannattajat ovat kaikonneet.

Surullista asiassa on, että tätä oikeassa olemisen riemua varten, pitää kurmottaa täysin syyttömiä sodan uhreja. Vihreät ratsastavat irakilaisperheen sympatisoinnilla. Unohtamalla autuaasti, että juuri heidän hallituksessa olonsa on saanut tämän aikaan. Lain tiukentajat eivät halua nähdä turvapaikanhakijoita uhreina ja ihmisinä. Lain tiukentajien silmissä turvapaikanhakijat ovat itse syyllisiä olotilaansa.

On meillä kaksi hyvää ääripäätä puolueissa. Toinen puhuu toista, mutta molemmat tekevät silti samankaltaisia päätöksiä. Mielenkiintoista on, että toinen puolue silti kasvaa gallupeissa ja toinen kuihtuu? Toinen puolue ilmeisesti ilmaisee saman asian ”kukkaiskielellä” ja se tehoaa kannatusmittauksissa. Päätöksentekijöinä molemmat ovat aivan samakaltaisia.

Olen saanut palautetta 5.6 tekemästäni päivityksestä. Kaikki se on ollut positiivista. Palaute on nimenomaan tullut entisiltä äänestäjiltäni. Muutaman ilmeistä olen nähnyt, ettei suorapuheisuuteni saa kaikilta tukea. Selän takana puhumista olen saanut opetella jo aiempina vuosina oppia tuntemaan. Nyt muutama on kautta rantain kertonut tukevansa minua, vaikka he eivät tiedä, mitä puoluetta kannatan. Kylillä kiertää muutama apostoli kertomassa asioita, joista en itsekään vielä tiedä.

En tue hallituksen tavoitteita maahanmuutopolitiikan tiukentamisen suhteen. Perheenyhdistämisien pykäliä on inhimillistettävä ja virkamiehille annettava mahdollisuus soveltaa lakia tapauskohtaisesti. Mikäli entinen laki on esteenä, sitä on muutettava.

Tieto lisää tuskaa sanotaan. Samalla se parantaa ymmärrystä.

Ainakin minun perussuomalaista ymmärrystäni.

Avainsanat: ulkomaalaislaki, perheenyhdistäminen, kukkaiskieli