Satunnaiset kuvat

Lohi 8.7 kg

Uusimmat

Blogin arkisto

104 Suodatetut viestit

Maanantai 5.9.2016 klo 21:16 - yrjöpoeka

Ihan pyytämättä ja yllättäen törmäsin messengerin viestiosiossa kohtaan suodatetut viestit. Uteliaisuuttani klikkasin sen auki. Kyllä piti vähän aikaa ihmetellä ja sitten aloin tutkia, mitä viestejä voin sieltä lukea. Noin puolet oli aivan oikeasti suodatettu pois, koska ne olivat erittäin huonolla konesuomella kirjoitettuja juttuja.

Se toinen puoli. Minua hieman hävettää, että en ole tiennyt laitteen tällaisesta toiminnasta. Vuoden, kahden ja kolmen takaisia viestejä, joihin en ole vastannut. Suurin osa erittäin asiallisia viestejä ja kommentteja kirjoituksistani. Joukossa oli myös pyyhkeitä ja tukkapöllyä. Kunnallispolitiikan osalta näkyi olevan tulikivenkatkuisia viestejä koulujen lakkauttamisien tiimoilta. Kaikki muut koulut saa lakkauttaa, mutta ei juuri meidän koulua oli näiden viestien sanoma.

Joukosta erottui myös sellainen viesti, että joku ei pidä minun kirjoituksistani ja minun pitäisi välittömästi lopettaa ikävien asioiden esille otto. Ajankohtaa tutkiessani totesin sen johtuneen mielipiteistäni pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin. Toiseksi silloin kirjoitin kohtuullisen paljon Perusuomalaisten Kainuunpiirin toiminnasta. Koska en tällaista pyyntöä ole aiemmin tiennyt olevankaan, olen viattomana jatkanut toimintaani.

Pikaisesti lähetin useille viestien lähettäjille pahoitteluni taitamattomasta toiminnastani bittien ihmeellisessä maailmassa. Sain jo useita vastauksia ja usea oli arvioinut juuri näin minulle käyneen. Jatkossa pyydän, että mikäli en mesessä vastaa kohtuullisessa ajassa, niin soittaisi, tai naamakirjassa huomauttaisi asiasta. Nyt tiedän seurata myös tätä osaa viestimaailmasta.

Eilisen päivän pyhitin varastojen siivoamiselle. Siksi tänään oli vuorossa jigi-kalastus. Koko kesä on ollut todella huono ahventen osalta. Ahvenet ovat olleet piilossa ja erittäin laihoja koko kesän. Aikaisempina vuosina olivat ahvenet näihin aikoihin erittäin pulleita ja sisällä paksu rasvakerros. Tänään sain muutamia suurempia ahvenia ja näiden mahalaukuissa oli ohut kerros rasvaa.

Olen kalastellut säännösteltyjen vesien virtapaikoissa. Ahvenet, kuhat ja hauet kerääntyvät virtoihin syömään pikkukaloja ja siksi ne saavat hyvän ravakerroksen hyvin nopeasti ja vähällä vaivalla. En tiedä miksi, mutta tänä kesänä niitä suuria pikkukala parvia ei ole ollut kuten aiemmin. Koska niitä ei ole ollut, eivät myöskään isommat petokalat ole nousseet virtoihin. Itsekseni olen pähkäillyt asiaa siten, että käykö kato yhtäaikaa maalla ja vesillä.

Metsälintujen kato on tosiasia ja se olisi pitänyt nyt rauhoittaa. Mutta sitä eivät vastuulliset tahot uskaltaneet esittää. Mikäli tulevaisuudessa aiotaan siirtää vastuu rauhoituksista entistä alemmalle tasolle, voimme myydä metsästysaseemme hyödyttöminä vaikka kehitysmaihin. Koska kato on niin suuri, ovat ensimmäiset metsämiehet jo rynnänneet joko itäiseen naapuriimme, tai sitten Ruotsiin. Jostakin kumman syystä siellä vielä tuntuu metsänriistaa riittävän.

Ahneus on meidän perisyntimme. Vaikka kaikki tietävät asioiden menevän huonosti, niin siitä huolimatta vielä uskotaan edes sen yhden koppelopoikueen löytyvän ihan siitä kotiaidan takaa. Valittavasti niitä ei löydy. Itse aion tänä syksynä siirtää osan aseistani poistoon. Niille ei yksinkertaisesti ole enää käyttöä.

Tämä on suodattamatta kirjoitettu.

Avainsanat: suodatetutviestit, messenger, perisynti