Satunnaiset kuvat

Ilves pariskunnan jälkijono

Uusimmat

Blogin arkisto

072 Perus siniset ja ketkut exät

Perjantai 22.2.2019 klo 15:01 - yrjöpoeka

Hesari teki galluppia ja siinä luvattiin persuille nousua. Siitäkös Halla-aho ja muutamat muut ilakoivat. Sain heti yhteydenottoja ja ilkkumista kirjoituksistani. Hesarin juttu ei muuta minun mielipdettäni eikä sitä, että vaalipäivänä numero laitetaan tutulle ehdokkaalle. Sille joka on jytkyjä rakennellut jo kaksi kertaa. Nykyiset persut eivät todellakaan nouse keskustan ohitse kannatuksessa muutoin kuin yhdessä sinisten kanssa. Sekin voi tehdä tiukkaa. Persuja toki kannatetaan, mutta vaalikopissa ja numerot edessä, ne tutut kasvot voittavat. Väitän edelleen, että puolueen kannattajista on vielä melkoinen osa normaalia väkeä. Niitä joille ulkomaalainen ei ole kammotus.

Lisäksi vaalikopissa helpottaa äänestämistä, kun näkee tutun nimen listalla. Sen turvallisen jota on jo useasti äänestetty. Juuri heitä jotka esiintyvät televisiossa hallituksen edustajina. Sinisiin epätoivoisella kaunalla suhtautuvat toimittajat tekevät kaikkensa, että näkisivät Timo Soinin kanveesissa. Siksi Soini on ehdolla vaaleissa. Halla-ahon kuppikunta tietää, että vaaleissa heillä on ehdokkaina hahmoja joita ei tunne kukaan. Sellaisella joukolla ei jytkyjä tule. Tämä jälleen tiedoksi ilkkujille. Halla-aho on ainoa tunnettu. Mutta häntä ei voi äänestää koko Suomessa. Vain EU-vaaleissa ja se on hänen pakotiensä uppoavasta laivasta.

Anne Bernerin lähtöä odotettiin kuin kuuta nousevaa kepun kentällä. Ainoa syy toivojilla oli, että he pääsisivät pätkäministeriksi. Ministerinä ei ehtisi mitään toki alulle laittaa, mutta julkisuus olisi nyt monelle putoavalle mannaa. Ex-kansanedustaja Lauri Oinonen oli näistä näkyvin. Hänen oli pakko, koska hänellä ei ollut pääsyä eduskuntaryhmän ”tuuletuskokoukseen”. Hän kuvitteli julkisuuden avulla saavansa nimensä eturiviin. Tilanne oli yhtä säälittävä kuin oli aikoinaan ex-kansanedustaja Pentti Kettusen melkein varma liikenneministerin virka. Ainoa mikä hänelle on jäänyt on titteli. Ex-kansanedustaja. Ketkulle jäi ketkun osa.

Pakko on edelleen ihmetellä Bernerin puheita ja samoin pääministeri Sipilän. Muuttuvat tarinat kertovat melkoisesta ylimielisyydestä. Joku voisi syyttää heitä eduskunnassa suoraan valehtelusta. Sen jälkeen jokaisen olisi pakko kysyä totuuden perään. Toki oikeuskansleri voisi tutkia asiaa oman virkansa oikeutuksella. Minä pidän edelleen kestämättömänä Bernerin siirtymistä ruotsalaisen pankin johtokuntaan kesäkuussa. Hänellä on sellaista tietoa ja vaikutuskanavia ruotsalaisten yrittäessä epätoivon vimmalla myydä romu hävittäjiään suomalaisille. Meillä pitäisi olla laki joka estäisi tällaisen tilanteen syntymisen. Toki hallituksen sisältä ministereiden erityisavustajia on siirtynyt isojen sote-firmojen palkkalistoille. Eli kyseessä on maan tapa.

Tämä tapaus on uusi naula siihen keskustan arkkuun jolla siirrytään pitämään ”tuuletuskokouksia” kuuluisiin perunakellareihin. Siellä ei jaeta vaalivoittoja. Meluisimmat kellarit saattavat löytyä Sipilän omasta vaalipiiristä. Tukijat vielä mellastavat sosiaalisessa mediassa ja yrittävät puolustaa hyvää miestä. Kysytäänpä hyvän miehen perään seuraavassa puoluekokouksessa. Oulun vaalipiirissä on luultavasti siinä vaiheessa useita keskustan ex-kansanedustajia. Ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen voi sitten opastaa heitä miten perunakellareissa eletään ja touhutaan.

Sinne kannattaa piilottaa Bernerin saamat selvitykset oikeuskanslerilta. Oliko niitä vai ei ollut. Kas, siinäpä pulma!

Avainsanat: hsgallup, perussuomalaistenkannatus, timosoiniehdollaeduskuntaan, anneberner, laurioinonen, keskustanperunakellari

102 Mistä näitä sikiää

Torstai 26.4.2018 klo 21:20 - yrjöpoeka

Nyt en kirjoita enää Väyrysestä. Kirjoitan siitä, onko keskustan sisällä jokin geneettinen ongelma? Ongelma jonka ansiosta sieltä sikiää itseriittoisia narsisteja, henkilöitä jotka luulevat olevansa ainoita oikeita Jumalan valitsemia johtamaan Suomen kansaa? Kansa ei enää ole oppimatonta, mutta epäilen pahasti, että keskustan perunakellarissa on idätetty sellainen lajike joka tuottaa Väyrysiä ja nyt Kärnän.

Viime kansanedustajan vaaleissa tämä Mikko Kärnä jäi kuolemanpaikalle, eli varasijalle. Omat äänet ja karisma ei riittänyt Lapin vaalipiirissä vakuuttamaan äänestäjiä tämän narsistin osaamisesta. Lapissa kunnajohtajana toiminut Kärnä sai lopulta mahdollisuuden Väyrysen lähdettyä Brysseliin. Väyrynen ilmoitti silloin, että hän tulee palaamaan kansanedustajaksi ja Kärnän on syytä siivota työpöytä silloin.

Eilisen Väyrysen tiedoitustilaisuuden antina Kärnä ilmoitti ensin, että tervetulemast. Kuten oikeaoppinen kepulainen, yön yli nukuttuaan mieli muuttui. Mies jota kansa ei valinnut kansanedustajaksi alkoi metelöimään siitä, onko Väyrysellä oikeus palata. Kuten eduskunnan hallintojohtaja on jo todennut, Väyrysellä on oikeus palata. Keskustan satraapit yrittävät nyt kaikin voimin kammeta Väyrystä pois, jottei hän ole se joka soten kaatoi. Olen aina tiennyt, että keskustan sisällä elää sellaisten juonittelijoiden joukkio, jota kadehdittaisiin jopa muinaisten Temppeliritareiden joukossa.

Keskustelin tänään päivällä puhelimessa ystävieni kanssa ja kaikilla oli karvat pystyssä, että voiko tämä olla totta. Usea on pitänyt vain Väyrystä juonittelijana, mutta nyt he jo uskovat että kepu on se pahin ongelma. Pidän todella uskomattomana toimena tätä satraappien aloittamaa kikkailua Väyrysen edustajanpaikasta. Keskustan pitäisi olla kokoajan enemmän huolissaan siitä, miten tämä näyttäytyy tavallisten kansalaisten parissa.

Uskallan väittää, että tulemme näkemään rajuja muutoksia puolueiden kannatusluvuissa. Ne voivat yllättää nyt jopa mittaajat. Käykö jopa niin, että ensimmäinen mittaaja panttaa tulostaan, että joku toinenkin ehtii mitata tämän muutoksen. Kysymys kuuluukin, mikä on se taho johon kannatus lähtee siirtymään? Kun kirjoitin taho, tein sen tarkoituksella. En kirjoittanut puolue.

Usea eduskunnassa istuva puolue on kauhulla joutunut seuraamaan Harkimon vetämän Liike Nyt keräämiä rekisteröityneitä kannattajamääriä. Useilla puolueilla ei ole edes sen vertaa maksavia jäseniä. Liike Nyt ei ilmeisesti tule koskaan edes hakemaan maksavia jäseniä. Miksi toimia kuten muut?

Muutokset ovat tänään niin nopeita, että vuosi riittää ihmisten aktivoimiseen. Erityisesti Uudellamaalla on valtava määrä sellaisia ääniä, joilla ei ole enää entisiä kohteita. Näitä ääniä eivät pysty vanhat puolueet imuroimaan. On mielenkiintoista nähdä kuinka suuri tuleva muutos on. Minä heitän tähän vakavalla naamalla lisää ennustuksia. Pysyykö Vapaavuori iäisesti kaupunginjohtajana? Pysyykö Orpo Kokoomuksen puheenjohtajana kesäkuun puoluekokouksessa? Onko Lepomäki seuraava kokoomuksen puheenjohtaja? Jos näin ei käy, Liike Nyt korjaa potin.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana maailmassa on nähty populististen ryhmien nousu. Se tie on nyt taputeltu. Koulutettu ja älykäs äänestäjien joukko haluaa nyt jotakin muuta huudon ja vastakkainasettelun tilalle.

Se on vastaisku näille geneettisille mutaatioille.

Avainsanat: varakansanedustajamikkokärnä, narsistiperunakellarista, geneettinenmutaatio, elinalepomäki, liikenyt

076 Perunat kellarista

Keskiviikko 28.3.2018 klo 9:18 - yrjöpoeka

Mielenkiinnolla odotan tulevaa kevättä. Hallituksen pienipiiri on pimittänyt jopa omilta ryhmiltään, millaiseksi he ovat muotoilleet tulevan soten. Keskustan Sirkka-Liisa Anttila on nyt herännyt, kun on päässyt tutkimaan millainen hallituksen esitys on. Kaikkea ei edes vielä tiedä Anttilakaan ja se on sivusta seuranneena todella kummallista. Anttila on vuosikymmenet ollut erittäin näkyvä keskustalainen. Ministerinäkin istunut ja kuuluu Seppo Kääriäisen ja Mauri Pekkarisen lisäksi keskustan raskaaseen sarjaan.

Nyt nämä mainitut henkilöt ovat saaneet olla sivussa, tai paremminkin joutuneet liberalistisen siiven yliajamiksi. Nämä ikiliikkujat kaivetaan muutaman vuoden kuluttua taas esille, kun tarvitaan keskustan ryhdinpalautusta. Nyt on tämän sotesopan ansiosta tiedossa matka kuuluisaan keskustan perunakellariin. Maailma on niin muutoksessa, ettei kukaan enää tiedä, löytävätkö he sieltä enää ulos.

Jokainen ihminen jolla ei ole vaikkua korvissa kuulee jo kentän suunnasta jatkuvaa murinaa. Anttilan ulostulo ei ole sattumaa ja tämä antaa keskustan sisällä olevalle oppositiolle selkärankaa sanoa vastustava sana Sipilän johtamalle palvelujen alasajolle. Keskustan konkarit tietävät erittäin hyvin sen, että heillä ei ole mitään saumaa jatkossa, jos puolue menettää maaseudun kentän luottamuksen. Kanki Kaikkoselle se tietää matkaa kellariin ja saa sinne seuraa Tiilikaisesta.

Parasta antia on seurata keskustan Saarikon yrityksiä, kun hän yrittää vaientaa Helsingin pormestaria. Jan Vapaavuori osaa avata sanaisen arkkunsa ja sain hyvät naurut tästä uutisesta. Helsingin kaupunginhallitus lyttäsi soteuudistuksen yksimielisesti ja vaatii uudistuksen hautaamista. Hallituksessa istuvat kokoomuksen edustajat olivat samaa mieltä, mukana myös kansanedustaja Ville Rydman. Kuten Vapaavuori sanoo ja muistuttaa, Helsingin metropolialue on asukasluvuiltaan ¼ maan asukasluvusta. Annika Saarikko luulee ilmeisesti, että Vapaavuori vapisee ministerin puhkuessa.

Nyt voisin heittää ilmoille ennustuksen kevään tulosta. Sirkka-Liisa saa hyvin pian seuraa muista keskustan entisistä ministereistä. Kaikki nämä ulostulot tuottavat uskoa siihen kentän osaan, joka todella on huolissaan kansalaisten eriarvoistumisesta ja palvelujen keskittymisestä. Vanhoillinen siipi ei myöskään ole innostunut siitä, miten julkinen terveydenhuolto ajetaan alas. Senkin voin ennustaa, että saan tästä kirjoituksesta sapekkaita yhteydenottoja Sipilän toimia kannattavalta eliitiltä. Eliittiin kuuluvat ovat keskustan satraappeja ja eriasteisia virkamiehiä kunta- ja maakuntatasolta.

Eräs paikallislehden Ylä-Kainuun nimetön kommentaattori kirjoitti kunnajohtajan valintaa koskevaan kommentiini, että vahingoitan kirjoituksillani Suomussalmen mainetta. Vastasin siihen, että jatkan kirjoittamista ja aina nimelläni. Kirjoittamiseni tarkoitus ei ole vaalia Suomussalmen mainetta. Otan kantaa esillä oleviin asioihin ja tapahtumiin. Kaikkia se ei miellytä ja ei ole tarkoituskaan. Hyvä asia on, jos kirjoitukseni nostavat laineita pysähtyneeseen ilmapiiriin.

Näinä aikoina perunat nostetaan kellareista itämään. Pitäisikö keskustan tehdä sama? Nyt on kasvun aika.

Avainsanat: uusisuomi, sirkkaliisaanttila, keskustanperunakellari, nostetaanperunatitämään

048 Telkun töllöttäjät

Maanantai 19.2.2018 klo 19:55 - yrjöpoeka

Olympialaisten alla kuvittelin, että seuraan vain perinteisiä hiihtolajeja televisiosta. Viime perjantain jälkeen olen nyt ”pakotettu” viettämään pitkiä päiviä kotosalla ja sisällä. Olemme vaimoni kanssa aina olleet koiraihmisiä ja nyt saimme kotiimme todella ihanan SharPei pennun. SharPei koirarotu on karvoitukseltaan heikko ja nyt kovilla pakkasilla ei ulkosalla käydä kuin pakollisilla tarpeilla.

Siksi nyt on aikaa lojua koiran pennun kanssa lattialla ja ottaa päivisin luvallisesti torkkuja tasaisin väliajoin. Väliajoilla katselemme televisiosta urheilua ja nyt ei ole väliä mitä lajeja sieltä tulee. Usva-neito on ollut yllättävän kiinnostunut television ohjelmista ja se osaa todella ilmehtiä osuvasti kun selostajan ääni kovenee. Tänään katsoimme Mika Poutalan luistelua ja pidin kamerani valmiina. Usva oli surullisen ja totisen näköinen, kun Poutala ei saanut mitalia.

IMG_20180219_145639-EFFECTS.jpg
Ei ole totta... Mika Poutala epäonnistui..

Viikonloppuna Usva katseli sohvalla istuen miesten viestiä ja kun se ei sujunut hyvin, solahti alas sohvalta lattialle nukkumaan. Mikäpä siinä sitten oli itselläkin pötkähtää Usvan viereen. Nyt on menossa leimautumisvaihde ja minä olen nukkunut öisin koiran vieressä. Aaamuyöstä Usva on aina kainalossa ja kuono korvassani. Kun itseäni alkaa päivällä ramaista, ei tarvitse kuin laskeutua matolle, niin kaveri löytyy heti kainaloon. Nyt on pakkasviikko, joten nyt löydämme hyvän päivärytmin.

Aiemmin ei ole minulla ollut näin aktiivista rotua, joka kokeilee aivan kaiken mitä hampaisiinsa saa. Matot saavat huutia. Paperi on sille aivan vastustamatonta tavaraa. Vessapaperirullaa on mukava levitellä kaikkialle. Kaikki ulokkeet ja seinien kulmat saavat kokeilevan pureskelun. Purulelut eivät kiinnosta, vaan kaikki se jota ei saisi purra. Metalli, muovi, puu ja kaikki mahdollinen on nyt koetuksella. Ja se viaton ilme sinisissä silmissä, kun antaa hänelle hieman toruvaa palautetta. Mitä minäkö, ne näyttävät sanovan ja saman tien kokeilee hampaitaan johonkin muuhun.

Ystävät ovat toisaalta kummastellen kyselleet, miksi tämä rotu. Koiraihmiset pitävät valintaa aivan onnistuneena. Olen samaa mieltä. Itsellä ikääntyminen tuo runtuja kasvoille, joten olemme pian samankaltaisia. Usva kasvaessaan täyttää nyt löysän ihonsa ja siliää. Minä rutistun joten tasoissa ollaan. Kuva ohessa.

IMG_20180216_145225.jpg

Nyt meistä on tulossa telkun töllöttäjiä. Loppukisat sujahtavat syöden ja nokosia ottaen. Siinä sivussa kuvaan Usvan ilmeikkäitä arviointeja suomalaisten onnistumisista.

Avainsanat: sharpei, sohvaperunat, mikapoutala, suomenmiestenviestinelikko

090 Tuhkat silmille

Tiistai 27.10.2015 klo 10:30 - yrjöpoeka

Tätä määritelmää voisi käyttää, kun olen aamun kuunnellut tynkkysen koottuja selityksiä uutisvirrasta. Minä olen päättänyt, tällä lausella alkavat hänen sanomisensa. Nyt hän oli päättänyt puoluehallitusta perumaan hänen erottamisensa. Tynkkynen on kuten entinen puolusihteeri Jarmo Korhonen. Tuhkat silmille. Kyllä media auttaa.

Jotenkin kummallista on tuo median käyttäytyminen. Yrittävät kaikin tavoin estää perussuomalaista puoluetta erottamasta yhtä jäsentään. Sillä tavalla sen kyllä voi ymmärtää, että kaikki pelkäävät mihin puolueeseen tämä BB-mies suuntaa jatkossa katseensa. Jopa Halla-Ahosta on eilisen aikana tullut median lemmikki. Hänestä kehittyy median ansiosta demokratian puolustaja.

Tuhkaa on pölissyt silmille ja vielä enemmän korville minun kannanottojeni takia. Erityisesti kantani pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin kaivertaa. Minusta tässä ei ole mitään kummallista. Ei edes perussuomalaisille. Suomi on kansainvälisin sopimuksin hyväksynyt tiettyjä asioita ja niitten mukaan eletään. Ei rajoja suljeta sen takia, että ihmisiä saapuu turvapaikkaa anomaan.

Itse koen olevani maahanmuuttokriittinen ja kannatan valikoivaa maahanmuuttoa. Olen aikaisemmin kirjoittanut aiheesta ja ottanut malliesimerkiksi Uuden-Seelannin. Tähän ei ole lähdetty ja tällä hetkellä se on myöhäistä. Nyt muuttajia tulee. Heidän ikänsä on oikea, mutta kielitaito ja koulutus eivät välttämättä nyt kohtaa Suomen todellisuutta.

Tämä ei ole vakuuttanut huutajia. Minun pitäisi kaikin tavoin estää ”vääränlaisten” (keitä he lienevät) ihmisten tulo maahan. Mitä kovemmaksi huutaminen vääristä ihmisistä on kasvanut, sitä kovemmin minä puolustan ihmisarvoa. Ulkomaalaisuus, uskonto ja väri, ei tee heistä erilaisia ihmisinä. Heillä on täsmälleen samat tarpeet kuin suomalaisillakin. Suomessa heille kuuluvat samat oikeudetkin, vaikka muuta yritetään väittää.

Olen elämäni aikana kohdannut paljon erilaisuutta, mitä ihmiskirjossa on. Siksi olen joutunut heitä myös puolustamaan ja sitä en aio lopettaa. Viime vuosisadalla kohkattiin paljon Euroopassa vääristä ihmisistä. Kaikki ongelmat vieritettiin heidän syykseen. Mitä sitten seurasi? Itkua ja hammasten kiristystä. Verta ja kyyneliä.

Tulen omalta osaltani tappelemaan sitä vastaan, että ihmisiä aletaan jaottelemaan oikeisiin ja vääriin. Peussuomalainen puolue on alusta asti ollut pienen ihmisen asialla. Juuri ne pienet ihmiset ovat kohottaneet puolueen nykyiselle jalustalle. En halua luovuttaa puolueessa valtaa onnenonkijoille ja ihmisarvon polkijoille.

Minä päätin tynkkyset voivat perustaa oman puolueensa. Pitäkää tunkkinne!

Avainsanat: korhonenperunakellarissa, vääränlainenihminen, ihmisarvonkunnioittaminen

053 Itsemurha

Lauantai 9.11.2013 klo 9:04 - yrjöpoeka

Näin uhkailee kansanedustaja, joka ei ole aikaisemmin uskaltanut selvästi kertoa mitä mieltä hän on Talvivaarasta. Itsemurhalla hän tarkoittaa poliittista itsemurhaa. Sitä en vielä tiedä kuinka se tehdään? Alueen istuvana kansanedustajana ja maakuntahallituksen puheenjohtajana hänellä pitäisi olla todella suuri vastuu alueen elinvoimasta. Talvivaara ongelmineen on juuri sitä. Se on miljardiluokan satsaus Kainuun maaperään. Talvivaara on koko Kainuulle ja erityisesti Sotkamolle yksi avain tulevaisuuteen. Juuri sen takia siitä on uskallettava puhua ja sitä on vastuullisen politiikon tuettava. Ainoastaan vihreät saavat mekkaloida kuinka haluavat. Kunhan vain sähköä tulee töpselistä.

Vihreitten euroedustaja Tarja Cronberg saapui Brysselin lihapatojen äärestä kertomaan, kuinka suomalaista arktista osaamista voidaan käyttää tulevaisuudessa. Nerokkaan päättelyketjun tuloksena on innovatiivinen kertomus. Hänen mielestään Suomesta on luotava Eurooppaan vihreä harvaan asuttu maa. Tästä on saatava Euroopalta sitten jotakin hyvää. Kyllä siitä saadaan tuolla jotakin hyvää. Euroopan viheraluetta tämä puolue haluaa rakentaa ja viedä kaikki elämisen mahdollisuudet Pohjois-Suomesta.

Hän aivan oikein tietää, että suomalaiset osaavat toimia ja tehdä työtä kylmässä. Hän myös kertoo kuinka kansaiväliset kaivosyhtiöt ovat kiinnostuneet Suomen maaperästä malmivarantojemme takia. Mutta hän ei halua kaiveltavan tätä suomalaista viheraluetta. Siksipä tämä osaava peruna haluaa suomalaisen osaamisen menevän Grönlantiin! Samaiset kaivosyhtiöt toimivat sielläkin ja hänen mielestään on pienempi paha, kun inhat kaivosyhtiöt toimivat siellä. Siellä on tulossa lisää tilaa jäätikön sulamisen takia. Valitettavasti tuossa kainarin linkissä ei ole kaikki se sönkkäys, mikä oli paperiversiossa. On uskottava että vihreys voi pikkuhiljaa syödä aivot.

Vuosisatainen Kainuun-historia kertoo, kuinka maakunnan asujamisto on välillä hävitetty kokonaan. Aina alueelle on tullut sitkaita suomalaisia ja alueen kehitys on jatkunut. Historiaa tutkiessa näkee, että notkahteluista huolimatta väestö pitkällä aikajanalla kasvaa. Niin uskon tulevaisuudessakin tapahtuvan. Alueelle on aikaisemmin tuotu tuho ulkoapäin. Ne ovat olleet sota ja nälkävuodet. Nyt sitä tuhoa tuovat eräänlaiset maailmanparantajat ja tuhoennusteiden saarnaajat. Kainuussa ei saisi näiden hihhuleiden mukaan tehdä mitään sellaista, joka tukisi alueen elivoimaa ja ihmisten selviytymistä.

Vain sudet saavat heidän mukaansa vaeltaa viheralueella. Puita saa vain halata. Maaperään ei saa koskea. Kaikki alueella oleva on heidän mielestään erittäin uhanalaista.

Tapahtuuko poliittinen itsemurha näiden kohdalla? Pidetään peukkuja!

Avainsanat: itsemurha, timokorhonen, tarjacronberg, peruna, euroopanviheralue, kainuunhistoria, puunhalaajat

027 Kepuleita ja hurmosta

Perjantai 19.2.2010 klo 13:47 - yrjöpoeka

Sain aamupäivällä puhelun jossa ensin toivoteltiin pitkää ikää merkkipäivän johdosta, sitten tuli kysymys joka löi minut ällikällä. Soittaja kysyi minulta, onko minulla riittävästi tehtynä erilaisia rötöksiä ja petoksia? Kummeksuin kysymystä ja hän totesi siihen, että jos aion pyrkiä ehdokkaaksi, tarvitaan riittävä rekisteri osaamisesta. Päälle tuli pitkä nauru ja pitkä vuodatus eduskunnassa vallitsevasta rikollisuudesta. Soittaja oli lueskellut päivän uutisia netistä ja se oli saanut sapen vuotamaan yli äyräidensä. Soittaja piti uskomattomana, etteivätkö nämä uutiset viime vuoden ajalta saa ihmisiä muuttamaan äänestys käyttäytymistään. Olen samaa mieltä ja kerroin sen myös ja myös sen, että ei ole rötöslistaa ansioluettelossa.

Suomussalmi on ollut aikojen kuluessa hyvin syrjäinen paikka ja aviopuoliso on haettu yleensä hyvin läheltä. Siitä seuraa sitten se, että erilaisia ongelmia suvuissa syntyy ennen pitkää. Vuokkijärven alueelta tunnetaan oireyhtymä nimeltään ”pohjoisen epilepsia”, oireyhtymä tunnistetaan erityisen tarkasti sinne ja siellä sitä on poikkeavan paljon esiintynyt eri suvuissa. Kiantajärven pohjoisosien tilanne on ollut samanlainen, järven lahden toiselta puolen on sukupolvien ajan haettu emäntä tilalle. Tälle alueelle ehkä tunnusomaisin muoto on hurmoshenkisyys. Alueella on vuosikymmenten aikana odoteltu ajoittain maailmanloppua ja odoteltu lentokonetta taivaaseen. Hurmoshenkisyyteen liittyy myös se, että usein nämä ihmiset joutuvat lopulta terveyden huollon piiriin, suomeksi sanottuna älylataamolle. Nyt on yksi hurmosjupakka menossa ja jokainen joka lukee näitä sivustoja voi nähdä, että jutut eivät ole tästä maailmasta. Eräskin nuori mies jätti työpaikkansa ja alkoi nähdä ilmestyksiä, samalla odottaen 5.helmikuuta tulevaa maailmanloppua. Tietojen mukaan on jo lataamolla ja se ei ole ihme, kun tutustuu hänen kokemiinsa ilmestyksiin. Ahdistuneet ihmiset tulevat uskonnolla entistä ahdistuneemmiksi.

Vuosisatojen aikana on myös ajoittain saatu uutta verta eteläsuomen suunnasta ja sitten myös itärajan takaa ja se on ollut suvuille hyväksi. Nyt on tapahtumassa taas sama ilmiö ja uutta verta tulee itärajan takaa ja myös Thaimaasta asti. Etelä-Kainuusta löytyy myös uutta verta islamin uskon mukanaan tuomina, mutta heillä nämä uskonnon ahdistavat rajat näyttävät olevan vielä ahdistuneemmat. Ainakin mikäli asiaa katsoo ylävesien näkökulmasta ja miksipä en katsoisi. Haluan katseelle ja ajatukselle avaruutta ja ihmiselle on kaikkein parasta olla yhteydessä muihin ihmisiin. Ei alistaen ja uhkaillen, ei rajoja rakentaen, vaan hyvää tehden.

Avainsanat: perunakellarissa piilossa, eduskunnanurheilukerho, oireyhtymä, skitsofrenia, kainuunkorvenraivaajat, alvarinaamukahvit

020 Lumen siirto päivä

Maanantai 8.2.2010 klo 20:40 - yrjöpoeka

Kuvittelin vielä eilen käyväni tekemässä kuntoilulenkin, mutta siitä tulikin lumensiirto päivä. Lunta oli tullut viikonlopun aikana paljon ja aamulla katsoin talon katolle sillä silmällä, että ne ensin pois. Luulin homman hoituvan helposti, normaalisti laitan sitten Hondan lumilingon toimimaan ja hupsista, siirto sujuu. Tänään sain todeta tekniikan pettämisen, pudotin katolta lumet pihalle ja sitten linko sanoi heti sopimukset yhteistyöstä irti. Siitä alkoi sitten kuntoilu lumen siirtelyn merkeissä. Aloitin aamulla vaimon lähdettyä töihin ja koko päivä meni ulkotöiden parissa. Lämmitin saunan hien poistamiseksi ja kävimme saunomassa oikein kunnolla. Nyt on olo todella rento ja tuntee, että ruumiillista kuntoilua on tehty.

Perussuomalaisten piiritoimikunta kokoontui eilen Paltamon Kontiomäellä ja käsitteli eduskuntavaaleihin liittyviä asioita. Ehdokkaaksi oli ilmoitettu yhdistyksistä yhdeksän ja sopua ei saatu aikaiseksi. Se tietää nyt sitten jäsenvaalin järjestämistä. Jäsenvaalin ongelma on, ettei sillä voi taata alueellista edustavuutta ja sukupuolista jakoa, eikä ikäjakautumaa. Vain kahdella yhdistyksellä oli valmiutta käydä neuvottelua asiasta, mutta enemmistö halusi suoraan jäsenvaaliin. Minulta on ehditty päivän aikaan kysellä nimiä, mutta en voi ilmoittaa muita kuin oman yhdistyksen nimeämät. Hyväksyin enemmistön tekemän päätöksen, että nimiä ei vielä julkisteta. Jostakin syystä yhdistykset ja ehdokkaat eivät halua tulla julkisuuteen ja sen on minun mielestäni todella kummallista. Ensin on pyrkyä ehdokkaaksi kansanedustaja vaaliin ja sitten aloitetaan ujostelu julkisuuden takia. En ymmärrä, itse olen valmis ottamaan julkisuuden vastaan, julkisuutta ehdokkuudella yleensä haetaan. Mielenkiintoisia nimiä oli kyllä ehdotettu ja se voi olla ujostelun syynä, palaan aiheen pariin taatusti vielä myöhemmin.

Viikonlopun aikana sain tavata myös Ilonan, olin sunnuntain vastaisen yön sohvalla nukkumassa. Ikävä jäi nyt molemmille, toivottavasti Ilona pääsee pian useammaksi yöksi mummolaan.


Avainsanat: talviyllätti, kattojenlumikuorma, piilossaperunakellarissa, ujojaperunoita, ukinonnea

132 Uutisperunoita

Maanantai 3.8.2009 klo 7:44 - yrjöpoeka

Kyllä ne ovat hyviä! Sillin, tillin ja voin kera niistä tulee vastustamattomia. Vaimo lähti käymään mukana joella ja aivan ensimmäiseksi keitimme kattilallisen oman pellon pottuja. Kyllä raukaisi ihmistä hyvin aterian jälkeen.

Kalojen osalta reissu oli heikko, perhoni saivat olla rauhassa. Aloitin kalastuksen puolilta öin ja jatkoin sitä lauantaille puoleen päivään. Sitten keräsimme varusteet kasaan ja vaimoni toimiessa kuskina ajelimme kotosalle. Hyvä ja mukava reissu yhdessä ja sen päälle kaivoimme pellosta lisää perunoita.

Sunnuntain ohjelmassa oli sitten pitkästä aikaa käväistä istumassa kokouksessa. Piiritoimikunnan kokous pidettiin Kontiomäen Shellin kabinetissa. Ajelin reissun moottoripyörällä ja säätila oli mitä parhain. Tien päällä oli todella paljon muitakin pyöräilijöitä, harrastus on kovassa kasvussa. Huoltoasemilla näkee, että mukana on runsaasti kauniimman sukupuolen edustajia.

Levottomat jalkani oireilevat taas todella pahasti. Aamuyöt ovat pahimmat, jalat alkavat heräilemään ennen aikojaan. Olihan tässä jo muutama täysin oireetonkin kuukausi ja nyt paluu takaisin entiseen on kova.

Tänään on vuorossa mustikanpoimintaa, kuten laulussa sanotaan, ”se on mukavaa toimintaa, ei siinä tarvi ajatella, kovin vaikeita asioita”.

Avainsanat: uutisperunat, kalastus, moottoripyöräily, levottomatjalat