Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

104 Erilaisia pelkoja

Maanantai 16.11.2015 klo 10:07 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana tuli selväksi, että jotkut tahot ja ihmiset pelkäävät kirjoitettuja sanoja. Myös minun sanojani. Oman puolueeni ihmiset ovat tässä ristiriitaisia. Toisaalta pitäisi nimi näkyä julkisuudessa, toisaalta sitä kavahdetaan. Silloin se on hyväksyttävää, kun se on myönteistä puolueelle ja henkilöille. Vähäinenkin määrä kriittistä arviointia, puoluetta tai henkilöitä kohtaan ei sitten enää käy.

Timo Soini kirjoitti kirjan Peruspomo ja siinä oli kriittisiä arvioita oman puolueen toimijoista. Olen noudattanut esimerkkiä ja arvostellut välillä kovasanaisesti omanpiirini toimintaa ja siinä toimivia henkilöitä. Olen samaa mieltä kuin puheenjohtaja Soini, omiakin on arvosteltava, mikäli siihen on aihetta.

Kriitiikilleni oli selkeästi tilausta, koska puolueeni kasvoi kääpiöstä raskaaseen sarjaan. Suuren puolueen piiritasolla toimijoiden pitäisi oletetusti toimia niin, että sillä on selkeä alueellinen ohjelma. Piirin tulisi määrätietoisesti kouluttaa väkeään ottamaan vastuuta. Suurena toimijana vastuuta kantaisivat aluksi ne joilla on poliittista kokemusta. Koulutuksen tarve uusille toimijoille, oli selkeästi nähtävissä vuoden 2011 vaalien jälkeen.

Kaikille vaatimuksilleni hymähdeltiin useita vuosia ja koulutuksia ei saatu aktiivi toimijoille. Sen puute näkyi näkyi viime eduskuntavaalien aikana ja sen jälkeen. Piirillä ei ole mitään alueellista ohjelmaa, jota se noudattaisi. Piiri ei pysty ottamaan mihinkään asiaan yhtenäistä kantaa, koska toimijat eivät kohtaa. Eivätkä ymmärrä kokonaisuuksia. Suuret asiat kuten Kainuun elinvoima ja sote, eivät ole aiheuttaneet minkäänlaista värinää piirinsisällä.

Puolue ja sen Kainuunpiiri säilyvät tulevaisuudessa kääpiönä. Pelkästään sisäiselle vallantavoittelulle pyhitetty vaalikausi maakuntatasolla kostautuu tulevissa vaaleissa. Äänestäjä ei tänään ole ikuisesti saman ryhmittymän takana. Perussuomalaiset itse olivat tässä hyvänä esimerkkinä. Liikkuvat äänestäjät nostivat ja he myös laskevat. Etsikkoaika hukattiin ja se on jo näkynyt jäsenmäärän kasvun loppumisena ja jäsenkatona.

Kainuulaisia ihmisiä on pidetty tasavina ja juroina. Sellaisina, jotka eivät helposti hurahda suuren maailman mukanaan tuomille ilmiöille. Se ei pidä paikkaansa. Ei ole koskaan pitänyt. Aikoinaan täällä odoteltiin Kiannan rannoilla lentokoneen tuloa, joka veisi uskovaiset taivaaseen. Ihmiset jättivät kotinsa ja vaelsivat rannalle. Ei tullut konetta. Uskossa hurahtaneet palasivat koteihinsa ja häpesivät hiljaa.

Mitä sanoisi tähän ISIS-hurmaan? Viikonlopun aikan olen itse nähnyt ilmiön olevan totta. Aikuiset miehet ja naiset vaahtoavat aivan tosissaan, että isis tulee ja tappaa. Suomalaisten on lähdettävä kotimaastaan. Mikään järkipuhe ei auta, koska ruumiita on nähty televisiossa. Pariisi koetaan naapurina, vaikka välimatkaa on tuhansia kilometrejä. Samoin naamakirjassa (facebookissa) aivan normaalit ihmiset ovat alkaneet käyttäytyä, kuten lapset mörköpelkoineen.

Sitä minä itse nyt arvuuttelen, uskallanko katsoa sängyn alle?

Avainsanat: peruspomo, uskovienylösotto, mörköpelko

052 Virsi ja valitus jatkuu

Tiistai 9.6.2015 klo 10:46 - yrjöpoeka

Moni meistä perussuomalaisista uskoi, että josko riidat ja torat loppuisivat vaalien jälkeen. Siinä uskossa on jälleen petytty ja todella raskaasti. Sama joukko valtaa hamuavia on jälleen äänessä ja erottamassa niitä, jotka ovat pisimpään olleet työtä jytkyn eteen tekemässä.

Olin itsekin siinä uskovien joukossa, että lupaukset vaalien jälkeen täyttyisivät ja puoluejohto ottaisi tilanteen hallintaansa. Valitettavasti niin ei ole käynyt. Varmaan on myös niin, että juuri nyt puoluejohdolla on hieman tärkeämpiä asioita hoidettavana. Mutta sen ei saisi olla syy, eikä este, pitkään jatkuneen kaaoksen lopettamiselle. Kaaos on sellainen, ettei yhdistyksemme osallistumiselle piirin toimintaan ole mitään perusteita.

Kävin itse vaalien jälkeen yhdessä piirihallituksen kokouksessa kuuntelemassa, miten piiri aikoo jatkaa. Silloin oli vielä olemassa siinä kokouksessa ajatuksia ja toiveita tulevaisuuteen. Seuraavaan en päässyt ja siinä kokouksessa piirihallitus oli käsitellyt pitkän listan erotettavien nimiä. Piirihallitus oli lopulta päätynyt esittämään puoluehallitukselle allekirjoittaneen ja Jaana Sankilammen erottamista. Vain yksi oli puolustanut minua.

Kokous olikin ollut sellainen, jossa ei edes eriävää mielipidettä otettu pöytäkirjaan merkittäväksi. Äänestetty oli erottamisestani, liekö sitäkään kirjattu pöytäkirjoihin. Kaiken kukkuraksi oli vielä kielletty puhumasta erottamisista kenellekään. Uskomattoman naiivi toive. Oman yhdistykseni edustaja on ilman muuta velvollinen kertomaan omalle yhdistyksen hallitukselle tilanteen kehittymisestä.

Yhydistyksille lähetetyssä kokousmuistiossa ei sitten kerrottu mitään erottamisista. Maininta oli vain yhdestä asiasta. Piiri aikoo rajoittaa sananvapautta piirihallitusten ja puolueen jäseniltä. Aikomuksena on laatia ohjeet, mitä kukanenkin saa kirjoittaa. Minun kirjoittamisiani ei tämä konklaavi voi koskaan rajoittaa.

Jokaisen kannattaa lukea Timo Soinin kirja Peruspomo. Siellä on opiksi otettavaa jokaiselle herkkähipiäiselle. Omista voi kirjoittaa silloin kärkevästikin, kun siihen on todella aihetta. Ei Timo Soini, enkä myöskään minä, kirjoita niistä lukemattomista perussuomalaisten jäsenistä ja kannattajista, jotka puurtavat työtä pelkäämättä puolueen eteen. Kiitämme heitä nimettöminä. Niin Timo Soini, kuten minäkin, otamme kantaa onnenonkijoihin ja kiipijöihin. Puolueen hajoittajia unohtamatta.

Viime kunnallisvaaleissa oli todella vaikeata saada ihmisiä mukaan ehdokkaiksi. Tämän jatkuvan tappelun ja toran jälkeen voimme kuntavaalit Kainuussa unohtaa ja jatkaa puolueemme kannatuksen näivettämistä. Varmaan jotkut odottavat puolueelta kiitoskorttia ja puolueen standardia hyvin tehdystä työstä.

Piirihallituksen seinälle kullattu kyltti; Nämä miehet ja naiset lopettivat Perussuomalaisten Kainuunpiirin.

Avainsanat: timosoini, peruspomo

067 Puhelin tukossa

Maanantai 24.11.2014 klo 9:59 - yrjöpoeka

Tämä päivitys ehti olla yöllä vain hetken ja sitten kotisivukoneen huoltopäivitys siivosi kirjoituksen pois. Jotkut olivat ehtineet jutun lukea ja luulivat minun siivonneen kirjoitukseni pois. Ei näin. Laitan sen uudelleen näkyviin.

Tämä päivä (23.11) oli kokouspäivä ja monella tapaa mielenkiintoinen. Tiesin oikein hyvin mitä tänään tapahtuu ja ketkä tapahtumia junailevat. Taso millä sitä tehtiin, ei ansaitse hurraahuutoja. Perussuomalaiset ovat äijäpuolue ja sitä oikein alleviivattiin tapahtumassa.

Luin juuri maakuntalehden uutisointia ja jätän aiheen enemmän kommentoinnin tuota tuonnemmaksi. Uutinen on se, ettei Pohjois-Pohjanmaanpiirin esittämä tarjous lisäpaikasta kelvannut. Paikkaa tarjottiin meidän piirillemme, jotta koko Oulun-vaalipiirin alueellinen ehdokasjakautuma paranisi. Se ei kokousväen enemmistöä tyydyttänyt ja enemmistö hylkäsi tarjouksen. Piirikokous on enemmistöineen tehnyt ratkaisunsa ja siihen on tyytyminen.

Tästä lähdetään, että tähän on tultu.

Tunti siitä, kun kokous päättyi alkoi Suomi24 palstalla todellinen törkykirjoittelu ja kohteena allekirjoittanut. Sitä ilkkumisen ja vahingonilon määrää! Kirjoittelu oli muutaman viikon hiljaisena ja johtui ilmeisesti kirjoittamastani vastineesta maakuntalehdessä. Käsialasta ja kirjoitusvirheistä voi tunnistaa osan kirjoittajista. Väri vain puuttuu. Nyt on usealla mieli hyvä ja sen mielihyvin heille suon.

Puhelin on nyt soinut kokoajan ja viestejä sinkoilee. Monella on uutisten johdosta huuli ihmetyksestä pyöreänä. Olen saanut jokaisessa yhteyden otossa kannustusta ja minulle toivotaan jaksamista kaikesta loanheitosta huolimatta. Minä kyllä jaksan. Olenhan tähän vuosien aikana tottunut, että kampittajien määrä on vakio. En aio ripotella tuhkaa päälleni ja hoidan kaikki lupaamani jutut. Vastaan viesteihin ja sähköposteihin huomenna.

Taistelu tieuran suunnassa jatkuu.

Politiikan tekeminen ja kirjoittelu ei tästä vähene. Kirjoittelustani eivät kaikki ole aina tykänneet, sille en voi mitään. Tässä kohtaa voisi sanoa, että puolueemme puheenjohtaja Timo Soini on Peruspomossa paljon ärhäkämpi. Minä olen häneen verrattuna pyhäkoululainen.

Lukijani voisivat tutkia, minkä verran kainuulaiset poliitikot kirjoittavat tuntojaan julkisuuteen? Kuinka monella on omat kotisivut ja kirjoitetaanko niille säännöllisesti? Pahimmillaan sivut ovat hiljaa vajaat neljä (4) vuotta ja juuri ennen vaaleja ne avataan. Samoihin aikoihin lehtien mielipiden palstoille syntyy tungos ja ne ovat lupauksia täynnä.

Huomenna kuntapolitiikan tekeminen jatkuu. Maakunnallista tasoa unohtamatta.

Luen vielä hetken Peruspomoa. Se antaa perspektiiviä.

Avainsanat: äijäpuolue, peruspomo, oulunvaalipiirinalueellinenehdokasjakautuma