Satunnaiset kuvat

Taimen väsytys 3

Uusimmat

Blogin arkisto

150 Palkinto odottaa

Torstai 10.11.2016 klo 16:25 - yrjöpoeka

Melkein näillä sanoilla kertoi puhelimessa tuohtunut ”oikea” perussuomalainen. Hänen mukaansa minun päiväni ovat luetut puolueessa. ”He” keräävät kirjoituksiani sitä varten, että puoluehallitus potkii minut pellolle. Kirjoitukseni ”nuivista” oli ollut hänelle liikaa ja hänen mukaansa kaikille ”oikeille” perussuomalaisille. Nyt ei olisi armoa odotettavissa, näytöt oli kerätty minun blogistani. Olenkin pannut merkille, että kävijämääriin suhteutettuna muutamien viime päivien aikana, sivujani on selattu valtavan paljon. Tästä kiitos kuulunee ”heille”.

Ilmaisin hänelle, että kirjoitukseni ovat sitä varten julkisia, että niitä saavat kaikki lukea. Muutkin kuin perussuomalaiset. Niitä saa tulostaa omaa käyttöä varten. Mikäli aikoo niitä julkisesti esitellä, olisi mielestäni hyvin suotavaa mainita lähde kirjoittajasta. Tässä kohtaa langan toisessa päässä tuli hiljaista. Lopulta pienen kakistelun jälkeen hiljaisempi kysymys, mikä lähde? Huuto alkoi, kun kerroin, että minun nimeni ja oikein kirjoitettuna.

Kirjoituksistani on usea hänen mukaansa löytänyt sen puolueen, mihin olen loikkaamassa. En saanut vastausta missä kirjoituksessa olisi sellainen kohta, koska en itse muista sellaista kirjoittaneeni. Palkinto puheiden seasta ennen puhelun katkeamista, erotin vielä sanan ”vitun suvakki”. Tämä lienee jokin uudissana?

Olen joskus aiemminkin sanonut perussuomalaisten tilaisuuksissa, joissa on heiluteltu kirjoituksistani olevia kopioita, että tulostakaa vapaasti. Voin antaa muutaman riisin tarvittaessa tulostuspaperia, jotta ei tulisi kuluja tulostajille niin paljoa. Sanon saman edelleenkin. Tulostakaa vapaasti! Kirjoitukseni ovat vapaasti luettavissa. Toisaalta tulostaminen on turhaa, koska kirjoitukseni ovat esillä tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Mikäli niistä löytyy niin hyviä blogi-kirjoituksia, että ne luetaan myös puoluehallituksessa, hyvä tulee.

Oma tahtoni olisi, että tulostakaa aikajärjestyksessä vaikka tämä vuosi kokonaan. Silloin saa ajatuksistani paremman kokonaiskuvan. Älkää välittäkö oikeinkirjoitusvirheistä. Minun oli nuorempana siirryttävä 15-vuoden iässä hankkimaan elanto suurelle perheelle. Koulunkäynti ja oikeinkirjoitustaito jäi nuorempien osalle. Mutta toivottavasti saatte nyt selvää tekstistäni. Valitan tätä puutettani syvästi.

On oikein jännittävää odotella sitä palkintoa, mikä minulla on luvassa. Odotan oikein malttamattomana. Vanhempana minulle on selkeästi tullut sellainen lapsenomainen malttamattomuus. Lastenlapsilla sellainen on ja ilmeisesti olen saanut heiltä uustartunnan. Itse omassa lapsuudessani en muista saaneeni koskaan mitää lahjoja. Ei silloin jaettu lahjoja, eikä ollut varaakaan.

Onneksi nyt on isänpäivä heti edessä ja saan siinä jäähdyttää malttamattomuuttani.

Hip-hip hurraa! Minut palkitaan!

Avainsanat: oikeaperussuomalainen, smp, puoluehallituserottaa, vitunsuvakki,

067 Ääriliikkeiden leima

Sunnuntai 15.5.2016 klo 17:57 - yrjöpoeka

Perussuomalaisiin on isketty lähtemättömästi ääriliikkeen leima. Puolueen sisälle on asettunut sellaista joukkoa, jota en tunnista perussuomalaiseksi. Erityisesti minua närästyttää äärioikeiston joukko, jossa ratsastetaan avoimesti ihmisvihamielisillä asenteilla. Suuren mestarin Halla-ahon vanavedessä kansanedustajiksi pääsi hänen ns.opetuslapsiaan. Olli Immonen oli välillä suuren kohun keskellä ja silloin odotin, että puolue oikeasti harjaa hänet ulos.

Sitä ei tehty. Pidän sitä anteeksiantamattomana. Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä soihtukulkueita yhdessä sellaisten ryhmien kanssa, joilla on yhteys natsiliikkeisiin. Sitä pidetään harmittomana, valitettavasti se ei ole sitä. Suomalainen yhteiskunta on muovautunut niin yltiösuvaitsevaksi, ettei se tunnista vaaraa näiden liikkeiden arkipäiväistämiseksi. Media huomioi näitten liikkeiden tapahtumat ja kansalaiset turtuvat ja alkavat pitää tilannetta normaalina.

Se ei ole sitä. Näitä liikkeitä ei saa arkipäiväistää. 1930-luvulla tämänkaltaiset ääriliikkeet hivuttivat itsensä valtaan, koska ne olivat muuttuneet arkipäiväisiksi. Niihin oli totuttu ja niiden oli annettu mellastaa vapaasti. Aivan kuin tänään, silloinkin ääriliikkeitä yhdisti viha yhtä ihmisryhmää kohti. Suomalainen yhteiskunta on sodan jälkeen rakennettu yhteisvoimin eri kansalaisryhmien toimesta. Näitten äärijoukkioiden ei pidä antaa tuhota sitä. Pitäisin erittäin suotavana sitä, että ne kiellettäisiin rikollisjoukkioina.

Puolueeseemme on nyt lähtemättömästi lyöty sellainen leima, että sitä ei voi edes harjaamalla poistaa. Puolue saa tästä kyllä syyttää itseään. Lasku maksetaan heti seuraavissa kunnallisvaaleissa. Ja sitä seuraavissa vaaleissa. Saan jatkuvasti kuulla omilta, entisiltä kannattajiltani, että heitä hävettää. Kainuussa ei ymmärretä avointa vihaa jotakin ihmisryhmää kohti. Kaikkein pahinta on ollut näiden ihmisten mielestä se, että he ovat erehtyneet äänestämään puoluetta. Ja että heihin on lyöty perussuomalaisuuden leima.

Minua hävettää omien kannattajieni puolesta. Luottamuksen voi menettää vain kerran. Muutamien näkyvien puolueemme edustajien liehakointi näiden ääriryhmien liepeillä ei sovi tolkun ihmisille. Osa kansanedustajista jopa käy puhumassa näiden avoimesti fasististen ryhmien tilaisuuksissa. Sitä puolustetaan isänmaallisena toimintana. Sitä se ei mielestäni ole.

Kun olen itse tehnyt pisimmän työurani Rajavartiolaitoksen tehtävissä, siellä tehtiin ja tehdään edelleen työtä kaikkien suomalaisten eteen. Isänmaan asia on työtä kaikkien puolesta. Marssimalla kaduilla huutaen vihaa toisia kohtaan, ei voi puolustaa isänmaallisuudella. Sillä lauseella halutaan peittää fasismin kytkös.

Näin kaatuneiden muistopäivänä voi jälleen muistella, mitä isänmaallisuus on. Se on oman maan ja kansan, sekä yhteiskunnan puolustamista. Isänmaallisuutta on puolustaa heikoimpia. Isänmaallisuutta on puolustaa eri uskontoryhmien olemassaoloa ja oikeutta harjoittaa uskontoaan.

Isänmaallisuutta on tehdä yhdessä sopien, yhteisten tavoitteiden mukaisesti, kaikille vapaata yhteiskuntaa.

Ei huutaen. Ei vihaten. Vaan yhdessä kaikkien kanssa.

Avainsanat: arkipäiväinenäärioikeisto, perussuomalainenharjaaminen, samakaikuonaskelten

050 Ääripäät

Sunnuntai 10.4.2016 klo 12:20 - yrjöpoeka

Tapaus kiemunki osoittaa lopullista nukahtamista todellisuudelta. Oman paikallisyhdistyksen täydellinen anteeksianto kaikista möläytyksistä kertoo täydellisestä rappiosta. Varmaan tuntuu hyvältä tällainen tuki julkisesti. Kuntavaaalit siintävät ajatuksissa ja kauempana seuraavat eduskuntavaalit. Hienoa on nyt porskutella.

Valitettavasti omien tuki ei riitä. Vaikka tällä seudulla ei ole yhtään kiemunkia, roiskeet lyövät tänne syrjäseudulle asti. Voimme unohtaa kuntavaalit ja asemien pitämisen. Voimme tulevaisuudessa lyödä rintoihimme ja ilmoittaa kaikille, että me teimme sen aivan itse. Me olimme mukana tekemässä persuista takiaispuolue. Surkuhupaisaa on tämä meno.

Tiedotteessaan yhdistys katsoo kiemungin joutuneen vääristelevän median ajojahdin kohteeksi. En tiedä mitä he ovat lukeneet, mutta kohde itse on ollut ylpeä sanomisistaan ja ei ole asettanut median kirjoituksia valheellisiksi. Päinvastoin, lyönyt lisää löylyä. Olisivat olleet edes hiljaa. Luulen kyllä, että yhdistys on kiemungin oma juttu julkilausumineen päivineen. Itse kirjoittaa, itse julkistaa ja itse päättää. Halu olla julkisuuden valokeilassa sumentaa kaiken.

Vain yksi perussuomalainen nainen on julkisesti kertonut, että häntä hävettää kantaa perussuomalaisten tunnuksella varustettua paitaa. Juuri tämän kiemungin möläytysten takia. Siitä annan hänelle täydet pisteet. Naisena hän on myös muulloin uskaltanut julkisesti kertoa olevansa erimieltä äijäenemmistön kanssa. Tämä tuli vahvasti esille sukupuolineutraalia avioliittolakia käsiteltäessä. Arja Juvonen on antanut kasvot sille oikealle perussuomalaisuudelle. Muilta se alkaa olla kadoksissa.

Kyselin kainuulaisilta kansanedustajilta naamakirjan kautta, mitä he aikovat tehdä ja mitä he sanovat, Hyrynsalmen vastaanottokeskuksen sulkemisesta. Kyselyäni pidettiin ilmeisen vähäpätöisenä, koska siihen ei tullut vastausta. En toki laittanut sille mahdollisuudelle suuria odotuksia. On huomattavasti helpompaa käydä tupailloissa kehumassa hallituksen saavutuksia.

Valitettavasti nykyiset kansanedustajat ovat lukeneet huonosti Santeri Alkion ajatukset. Nyt he tupailloissa toistelevat, että muistakaa kurittaa veroilla vähäosaista. Alkion tarkoituksena oli kuitenkin puolustaa vähäväkistä kansaosaa. Kuten pääministeri on sanonut, kaikkien on osallistuttava talkoisiin, tarkoittaen vähäväkisiä. Ne joilla on paljon, voivat siirtää verorasituksensa Panamaan.

Muualla Euroopassa on ollut mallina se, että ensimmäisenä haasteeseen vastaa pääministeri. Ei Suomi voi olla huonommassa asemassa, Nyt tarvitaan Sipilältä vahvaa osallistumista yhteisiin talkoisiin Panaman hyväksi. Piskuinen Islanti antoi hyvää esimerkkiä. Englannin Cameron on avannut omat tilinsä ihmisten arvioitaviksi. Meillä kuoret ovat pysyneet suljettuina. Todennäköisesti osa kuorista on eri asianajotoimistojen kautta lähetetty Panamaan.

Nämä arviot ovat aivan omiani. Tarkennan tätä siksi, kun minulta kysyttiin mihin perustan sanomiseni. Omia arvioita, joita on suodattunut julkisuudesta.

Kiemunki ja Sipilä. Kaksi ääripäätä. Toinen ääripää sanoo aivan liikaa ja toinen kieltäytyy sanomasta liikaa?

Avainsanat: vääristelevämedia, sukupuolineutraaliperussuomalainen, varainsiirtokuoripanamaan

014 Toisessa persoonassa

Lauantai 31.1.2015 klo 21:12 - yrjöpoeka

On ollut mukava päivä. Oli mukava herätä virkeisiin lasten ääniin aamusella. Kävimme Ilonan kanssa luistelemassa ja sitten aamupäivä muuta touhua, kuten eilisen rästiin jääneet lumihommat. Iltapäivällä kävin Kajaanissa tekemässä lumitöitä tyttärelleni. Lehtikankaalla on myös lunta ja kohta se ei sovi mihinkään. Ruoto on päivän töiden jälkeen jumissa. Onneksi on tuo sauna keksitty!

Päivän aikana olen saanut vastailla ”muutaman” kerran puhelimeen. Niin siinä sitten kävi, että ensimmäisen kerran älypuhelimestani katosi kipinä. Liika on liikaa ja virtaa näköjään tarvitaan. Päivän lehdessä on eilisen haastattelun jäljiltä taas tullut jotakin uutta. Nimettömille kommentoijille päivä on ollut todellinen kultakaivos. Lokaa on saanut työntää maakuntalehden nettisivuille aivan vapaasti. Ja heitä riittää.

Mielestäni on parasta seurata näitä nimettömiä kirjoittajia ja yrittää arvata, kuka milloinkin kirjoittaa. Päivän parhaasta ja todella pitkästä vuodatuksesta vastasi Kuhmon lahja kansanliikkeellemme. A4:n mittainen vuodatus oli silkkaa, ---- no, ainakin lannnoitetta oli riittävästi. Toisessa persoonassa kirjoittamisessa on omat vaaransa. Niin oli tässäkin. Kirjoituksesta loisti selkeästi kuhmolainen äidin poika. Kirjoitus toimituksen toimesta poistettiin ilmeisesti sen sekavuuden takia. Ihmettelen kyllä hieman toimituksen ajatusta päästää julkisuuteen tämän tasoista kirjoittelua? Edes hetkeksi.

Aikaisemmin Hyrynsalmen lahja puolueellemme kirjoitti aivan samalla tavalla, toisessa persoonassa, silkkaa peruslannoitetta. Sitä samaa tämä persoona työntää tulemaan Suoli24:lla. Kuhmon lahjakkuus lyö kyllä Hyrynsalmen virtuoosin laudalta mennen tullen. Yhteistä molemmille on se, että jutut ovat jumittuneet yhteen ja ainoaan asiaan. Juuri siksi he ovat hyvin tunnistettavia. Kumpikaan ei huomaa sähköisen kirjoittelun taikaa. Kerran kirjoitettu jatkaa elämäänsä poistamisen jälkeenkin. Tallentaminen on niin helppoa.

Vain yksi ja ainoa rohkea on näiden kahden päivän aikana uskaltanut vuodattaa sanallisen likasankon korvalle puhelimen kautta. Se tapahtui aamuyöstä hieman neljän (4) jälkeen. Heräsin puhelimen soimiseen ja rohkea humalainen sain äänijänteensä auki. Jätin hänet mesomaan omaan puhelimeensa. Kaikista yhteydenotoista olen saanut varmuutta sille, ettemme ole yksin.

Tänään olen aloittanut vaalityön ja toivottanut ensimmäiset Pohjois-Pohjanmaan ehdokkaat tervetulleiksi Suomussalmelle. Tuttu työ toreilla ja turuilla jatkuu. Tulen tukemaan sellaisia ehdokkaita, joilla on sydämissä sivistystä ja ajatuksia muustakin kuin omasta edusta. Ehdokkaita, jotka eivät ole yhden asian ihmisiä. Näitä ihmisiä on. Itsenäisesti ajattelevia perussuomalaisia. Iloisia ja avoimia. Ihmisiä, joista tulee hyviä kansanedustajia.

Näiden ehdokkaiden puolesta työ kansanliikkeen parissa jatkuu.

Avainsanat: kirjoittaminentoisessapersoonassa, itsenäisestiajatteleviaperussuomalaisia, perussuomalainenkansanliike

012 Nyt riittää

Torstai 29.1.2015 klo 12:26 - yrjöpoeka

Tämä tuli mieleeni heti aamusella. Päällimmäisenä syynä oli se, että menin ulos ovesta. Koko eilisen päivän sain tehdä lumitöitä ensin kotosalla ja sitten tein lumitöitä myös tyttäreni luona Kajaanissa. Illan päätin lumitöihin kotipihallani. Nyt heti aamusta luonto meinasi lannistaa minut heti ovelta. Lunta oli taas tullut ja puolentoista tunnin urakan jälkeen pääsin aamukahville.

Tämä lysti ei näytä tähän loppuvan. Lisää tulee. Alkuviikko meni vähillä hommilla ja sain käydä luistelemassa kahtena päivänä ihan riittävästi. Nyt kuntoilun täyttää yksipuolinen lumityö. Vanha kansa sanoi ennen, ettei pihlaja kanna kahta taakkaa. Nyt tuo sanonta on menettänyt merkityksensä. Puut notkuvat edelleen marjojen alla. Lumikuorma on taivuttanut puut ja pensaat lumen sisään. Tilhiparvilla on täysi työ etsiä syötävää lumen sisältä.

Toinen asia, jossa on tullut aika sanoa: Nyt riittää!

Perussuomalaisten Kainuunpiirin toiminta on viimeisen kahden vuoden aikana mennyt jatkuvaan puheenjohtaja peliin ja seuraajan kampittamiseen. Epäsovun keskus ja siemen, on Kajaanin perussuomalaisten joukossa. Milloin ei kelpaa Sotkamon lahja puheenjohtajaksi, milloin ei omat kyvyt riitä piirin johtamiseen. Vihoviimeinen pisara tälle joukolle oli naisen nouseminen puheenjohtajaksi. Vielä siihen asti oli ollut puheyhteys tähän joukkoon, mutta ei enää naisen valinnan jälkeen.

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet aivan hukkaan heitettyä aikaa. Kaikki työ jäsenistön yhtenäisyyden eteen on lopullisesti hukattu. Vallalla on vain oman edun tavoittelu. Oman yhdistyksemme väki on viimekesästä lähtien seurannut tilannetta huolestuneena. Olemme yrittäneet kiinnittää puolueen huomiota kestämättömään tilanteeseen. Ilman mitään vaikutusta. Ilman minkäänlaista yhteydenottoa. Tällainen tilanne ei voi enää jatkua!

Yhdistyksemme kokoontui tilanteen johdosta miettimään, voimmeko nykyisessä tilanteessa jatkaa piirin jäseninä. Yhdistyksen hallituksen yksimielinen kanta oli, että eroamme piirin toiminnasta. Ilmoitimme kirjeellä puolueenjohdolle ja puoluehallitukselle aikeistamme ja odotimme sieltä jonkinlaista vastausta. Koska emme ole saaneet minkäänlaista yhteydenottoa, katsomme olevamme pakotettuja eromaan Perussuomalaisten Kainuunpiiristä. Jatkuvaan toisten mollaamiseen ja riidan kylvämiseen kyllästyneinä, käytämme voimavaramme järkevään poliittiseen toimintaan Ylä-Kainuussa. Jatkamme työtämme perussuomalaisella linjalla kuntapolitiikassa.

Nyt riittää!

Avainsanat: nytriittää, puheenjohtajapeli, perussuomalainenlinja

046 Pitääkö uskoa

Sunnuntai 21.9.2014 klo 19:32 - yrjöpoeka

Uskosta ja sen puuttumisesta olen saanut kuulla viimeisten viikkojen aikana. Kyseessä on syksyn seurakuntavaalit ja uusien ehdokkaiden etsiminen luottamustyöhön. Saimme perustettua valitsijayhdistyksen ”Vaikuttava ääni” Suomussalmelle kohtuullisen helposti. Huomattavasti vaikeampaa oli sitten saada ehdokkaita listalle.

Ensimmäinen vastaus oli kysyttäessä heti, että ei hänestä ole kirkon tehtäviin. Jokainen kohtaamani henkilö pohti aivan ensimmäiseksi tilannetta uskon kautta. Ihmiset pohtivat suhdettaan kirkkoon ja totesivat olevansa niin maallisia, ettei heistä ole tehtävään. On todella mielenkiintoista, että kaikki kohtaamanai ihmiset asettivat uskon ensimmäiseksi kriteeriksi.

Itse olen pohtinut suhdetta kirkonluottamustehtäviin hyvin maallisesti. Jokaisen meistä tulisi olla hyvin kiinnostuneita siitä, mihin meidän jokaisen kirkolle maksamia kymmenyksiä käytetään. Samoin meidän pitäisi olla myös kiinnostuneita siitä, mihin kirkko on menossa? Onko kirkko koko kansan kirkko, vai parempiosaisten silittelijä? Kunnioitammeko vuosisataisia perinteitä, vai muutammeko kirkon osto- ja myyntiliikkeeksi?

Valitsijayhdistys asetti allekirjoittaneen yksimielisesti vaaliasiamieheksi ja sen vuoksi en itse voinut asettua ehdolle. Vaaleihin liittyen olen saanut käydä paljon mielenkiintoisia keskusteluja uusien ihmisten kanssa. Poliittisissa vaaleissa olen ollut mukana jo useasti ja väkisin olen joutunut nyt vertailemaan näitä rinnakkain. Molempiin pätevät samat lainalaisuudet ja myös poliittiset taustaryhmittymät. On selkeitä näkemyseroja kirkon suunnasta ja perinteiden kunnioittamisessa. Toiset kannattavat kaikkia mahdollisia sateenkaarenvärejä ja toisilla ryhmillä ovat perinteiset arvot etusijalla.

Vaalit ovat pian ovella ja on mielenkiintoista nähdä, saavatko perussuomalaiselta arvopohjalta valitut ehdokkaat kansan tukea? Kainuussa ei ole aikaisemmin ollut ainoatakaan valitsijayhdistystä, joiden tausta olisi ollut perussuomalaisuudessa. Kajaanissa on ollut joitakin ehdolla aikaisemmissa vaaleissa.

Huomenna, eli 22.9 ratkeaa myös oma kohtani eduskuntavaalien suhteen. Kansanedustaja Pentti Kettunen pitää tiedotustilaisuuden huomenna Kajaanissa, jossa hän kertoo oman ratkaisunsa. Valistunut arvaukseni on, että hän lähtee pyrkimään jatkokaudelle.

Näillä eväillä mennään.

Avainsanat: vaikuttavaääni, kirkonkymmenykset, perussuomalainenarvopohja

029 Perussuomalainen mafioso

Torstai 17.4.2014 klo 9:49 - yrjöpoeka

Pikkuhiljaa alkaa vahvistua usko, ettei rehellisellä työllä ole enää tulevaisuutta. Jatkuvasti ilmoitetaan suurista irtisanomisista ja samaan hengenvetoon ilmoitetaan ilmeenkään värähtämättä suurten pomojen muhkeista voitoista. Joka kerran kyse on siitä, etteivät johtajat saa riittävän suuria palkkioita, mikäli väkeä ei potkita kokoajan pellolle. Samalla lopuilta työntekijöiltä vaaditaan selkänahan venyttämistä, aivan kiitokseksi siitä, että heillä on työpaikka.

EU:sta on tullut kansan keskuudessa kirosana ja se ei ole ihme. Isohamapaiset stupidot jaksavat treenata ja kehua EU:n fantastista menestystarinaa. Isokenkäisille ja heitä myötäileville nilkeille, se on menestystarina. Kuuliaiset veronmaksajat siirtävät viimeiset rovot hammasta kiristellen tämän EU-moolokin kitaan. Mikään ei riitä. Olisiko aika valmis nykyajan Robin Hoodeille?

Lueskelin aamusella uutisantia ja sieltä pukkasi silmilleni sellaisen uutisen, että unihiekka karisi välittömästi silmistäni. Lueskelin sitä ja luulin kyseessä olevan pilan. Tosiasiaksi se lopulta alkoi varmistumaan. Samalla alkoi tuntua itsestä siltä, että minusta tulee tulevaisuudessa salakuljettaja ja suuri perussuomalainen mafioso.

Aion nimittäin satavarmasti jatkaa omien siementen pitämistä ja uusien hankkimista ilman, että EU pääsee yhtään mitään asiasta sanomaan. Alan pikkuhiljaa kasvattamaan salaisia varastoja pitkin maaseutua ja toimin kuten aseiden kätkijät jatkosodan päättyessä. Hajautan varastoinnin ja järjestelen osaavan aluejärjestelmän. Mikäli jokin EU-nilkki tulee kyselemään, mafioson turvajoukot osaavat hoitaa sen aitoon Sisialaiseen tyyliin. Perunaa on aina idätetty ilman vahtimista ja pellot kylvetty ilman herroja.

Tulevat EU-vaalit ovat muuttumassa todella tärkeiksi. Nyt tarvitaan kriittisiä joukkoja muuttamaan tämä hullutus, ennenkuin on myöhäistä. Kohta tämä organisaatio haluaa asettaa standardit ihmisten erittämille jätteille ja sen vuorokautisille määrille. Paskalaki luotiin jo kerran Suomessa kepulaisten toimesta ja se oli ennakkovaroitus,mitä voi seurata. Nyt seuraukset ovat jo aivan käsinkosketeltavia.

Suomalaisen kansallista identiteettiä on työntää keväisin sormet multaan ja odottaa kasvun ihmettä. Sen nämä EU-stupidot ovat nyt estämässä. Kyllä tämä kevät on ihmeitä täynnä. Orwellin ennustukset alkavat olla leikkisää kamaa näiden vitopäiden kohdalla.

Suomalaisen kansansuussa on kyllä elänyt yksi viisas sanonta keväästä. Ennen sanottiin: ”Hullut alkavat huutaa keväisin, kun ullivesi nousee rannoille.”

Tämä pitää hyvin paikkansa, vaikka sen siirtää Eurooppalaiseen kokonaisuuteen. Toinen sanonta suomalaisilla on ollut: ”Hulluilla on halvat huvit.” Valitettavasti tämä hulluus ei ole halpaa. Stupidot ovat sitä mieltä, että vielä löytyy keinoja saada kansalta enemmän. Juuri tällaisena hulluuden aikana aloitti Robin Hood toimintansa. Sille on nyt tilaus.

Ja sitä saa, mitä tilaa. Onneksi on perussuomalaiset.

Avainsanat: perussuomalainenmafioso, salakuljettaja, robinhood, sitäsaamitätilaa

002 Mitä väliä kunnalla?

Tiistai 10.1.2012 klo 19:51 - yrjöpoeka


Perussuomalaisten Kainuun Piiri teki sunnuntain järjestäytymiskokouksen jälkeen tiedotteen. Tiedotteessa otimme kantaa hallituksen leikkauksiin kuljetustuesta, Talvivaaran tilanteeseen ja kolmantena Kainuun kuntarakenteeseen. Tiesimme tiedotetta laatiessa, mikä osa-alue tulee julkisuudessa eniten esille. Näin on myös käynyt, ainoastaan tekemästämme esityksestä kuntarakenteeseen on puhuttu. Maakuntaradio ja maakuntalehti ovat pitäneet sen näkyvästi esillä kaksi päivää.

Olen viime vuosien aikana usein pohtinut kuntarakennetta Ylä-Kainuun osalta. Kirjoitteluni ja kannaottoni ei ole aiheuttanut suurten puolueiden suunnasta mitään kannanottoa. Tilanne on muuttunut perussuomalaisten ”jytkyn” ansiosta ja äänemme kuuluu paremmin. Vaikku on irronnut korvista ja nyt yhteistä kannanottoamme vastustetaan heti. Erityisen herkkä on nykyinen valtapuolue keskusta.  Tuossa muutamia pieniä pohdintoja aiheeseen ja ne ovat aivan omasta päästä vedettyjä.

Nykyinen kuntarakenne on jäänne viime vuosisadalta. Silloin oli väestön rajusti lisääntyessä ja  ikärakenteen nuorentuessa paikallaan pilkkoa isoja emäpitäjiä pienemmäksi. Nyt tilanne on toinen, väestö vähenee ja huoltosuhde eli maksajien osuus pienenee. Syntyvien ikäluokkien osuus pienenee todella nopeasti ja juuri siitä syystä hallintorakenteita on nopeasti muutettava.

Muutama seikka aiheesta:
Palvelu ei voi olla jokaisen etuovella.
Osa palveluista siirtyy ja on jo siirtynyt nettiin, esimerkkinä labrapalvelut . Palaute palvelusta on ollut todella hyvä. Väestö oppii todella nopeasti sitä myös käyttämään.
Terveyden huolto on jo alkanut keskittyä muutamaan keskukseen ja se meidän on hyväksyttävä. Keskittymisen aiheuttaa lääkäripula ja se pakottaa meidät katsomaan, kuinka selvitä lisääntyvästä palvelutarpeesta.

Akuutit vuodeosastopaikat ovat keskittyneet jo nyt pakon edessä. Pienissä kunnissa ei ole enää mahdollista järjestää akuutti vuodeosasto palveluja. On mahdollista mikäli on riittävästi rahaa ja lääkäreitä sen järjestämiseen, mutta juuri ne tahtovat puuttuua isommistakin paikoista.
Hoitoon pääsy akuutissa tilanteessa on nopeutunut ensihoitoyksiköiden (ambulanssien) määrän lisääntymisestä johtuen. Ennen hallintokokeilua Kainuussa oli yksi ambulanssi joka kunnassa, nyt niitä on 15. Mikäli tiestöstä huolehditaan hoitoon kyllä päästään koko Kainuussa.

Jokaisen on syytä pohtia, mikä se kunta on? Tarvitsetko kunnantalojen tyhjeneviä seiniä pärjätäksesi? Onko kunnantalo jokapäiväinen käyntikohteesi? Haluatko korottaa veroprosenttia, jotta kunta voi pitää pystyssä tyhjiä seiniä? Tarvitsetko jokapäivä kunnanjohtajan palveluksia vai olisiko lääkäri kuitenkin tärkeämpi? Pitääkö verorahoitusta käyttää tyhjien koulujen ja muiden tyhjien kunnakiinteistöjen ylläpitoon?

Kyse ei siis ole pelkästään muutamien kunnanvirkamiesten poistamisesta, vaan suuremmasta rakenteiden muutoksesta.
Kaikki kysymykset aiheuttavat tunnepuolella paljon vastustusta ja vastalauseita. Uskon kuitenkin siihen, että Kainuulainen väestö ajattelee asioita järkiperäisesti ja valmiutta muutokseen on olemassa.
On mielenkiintoista seurata millaisia keskusteluja tekemämme avaus aiheuttaa. Tulen seuraamaan sitä ja kommentoimaan blogissani tuoreeltaan.
Tästä on hyvä jatkaa. Oma suunnitelma on hyvä olla.

Avainsanat: perussuomalaisettiedottavat, kuntienmääräävähennettävä, kuntarakenneuusiutuu, perussuomalainenjytky, vinoutunuthuoltosuhde, veroprosenttikohoaa, omasuunnitelma

032 Vastauksia

Maanantai 11.4.2011 klo 21:41 - yrjöpoeka

Olen saanut vastailla kysymyksiin, mitä oikein olen puuhaillut eläkkeelle jäämisen jälkeen? Koska olen tullut vasta viime vaaleissa mukaan maakuntapolitiikkaan ja kyselijöitä kummastuttaa mitä olen puuhaillut.

Vaimoni on yksityisyrittäjä ja siinä vaiheessa, kun jäin eläkkeelle, hän siirtyi kuntakeskukseen yrittäjäksi. Matkaa kuntakeskukseen tuli vajaa 60 kilometriä yhteen suuntaan. Perheessämme oli vielä silloin omaishoidettavana kehitysvammainen poikamme ja oli luonnollista tehdä uusi uravalinta. Jäin täysin kotiäidiksi ja opettelin kaikki kodin asiat alusta alkaen. Opin tekemään kaikki ne työt joita aikaisemmin oli tehnyt vaimoni.

Yhtä aikaa kävimme vaimoni kanssa PELA:n järjestämän Pride-kurssin sijaisvanhemmuutta varten. Valitettavasti emme koskaan päässeet sijaisvanhemmiksi. Syyksi ilmoitettiin aina meidän etäinen asuinpaikkamme. Lopulta odottelun jälkeen, saimme kehotuksen lähteä tukiperhevanhemmiksi. Siinä hommassa meni sitten muutama vuosi. Viime kunnallisvaalien alla meiltä päättyi pitkäaikaisin suhde tukiperhevanhempina ja vaalien jälkeen totesimme tukiperheajan olevan lopussa.

2000-luku on ollut todella uuden oppimista ja se uudenoppiminen jatkuu nyt eduskuntavaaliehdokkaana. En osaa olla paikoillani ja se taitaa olla yleistä kaikille Kainuulaisille miehille. Jotakin hommaa pitää tehdä koko ajan ja minulle se on nyt tämä politiikan teko. Politiikka on uudenoppimista ja erityisesti tämä kierteleminen ympäri vaalipiiriä opettaa monia asioita. Uusien ihmisten jatkuva tapaaminen tuo mukanaan paljon uusia ystäviäkin. Jatkuva viesteihin vastaaminen, opettaa kommunikoimaan myös kirjallisesti. Minusta se on yksi tämän vaalikiertueen paras asia.

Tämä päivä on tuonut esille saman, kuin koko vaalikiertueeni. Tapaan vain hyväntuulisia ihmisiä. Ilmapiiri on sellainen, että siinä on helppo tehdä vaalityötä! Sää suosi tänään ja koko loppuviikko näyttäisi sujuvan miellyttävän keväisesti.

Kevät tulee kovalla vauhdilla, samoin vaalipäivä. Hyvä tästä tulee!

Avainsanat: ihmetyttääkummastuttaa, omaishoitajana, kotiäidiksitulo, pridekurssi, pela, uudenoppiminenehkäiseedementiaa, perussuomalainenilmapiiri

028 Maakunta matkailu avartaa

Sunnuntai 3.4.2011 klo 18:53 - yrjöpoeka

Sateisen ja sumuisen päivän valonsäteenä oli tänään puolueen vaalilehti. Sain myhäileviä kommentteja jakessani lehtiä. Aloitin maakunnan etelälaidalta Otanmäestä, sieltä kiertelin Vuolijoen taajaman ja sitten Vaalan ja Puolangan kautta Suomussalmelle. Vaimo oli erinomaisen hyvänä juttuseurana ja avustajana, yhteistyö on voimaa.

Takavuosina olivat vaalijulisteet erittäin tärkeässä roolissa. Nyt vain muutama puolue on edes laittanut julisteita esille.  Kaiken lisäksi pienemmissä kunnissa on vain yksi julkinen esilläpito paikka. Maailma on ilmeisesti muuttumassa, itse tykkään edelleenki selkeistä julisteista.

Sain autoillessani muutamia puheluita. Eilisen gallupin jatkumona tuli toivotuksia jaksamisesta vaalien loppumetreille asti. Saadessani näitä toivotuksia, ne tuovat sitä voimaa mitä tarvitaan! Useissa puheluissa ihmeteltiin sitä katkeruuden määrää, mitä eilisten uutisten keskusteluosioissa on. Muuta ei enää voida, nyt lentää loka. Rauhoittelen kaikkia sillä, että se kuuluu kevääseen.

Menemällä tarkasti oman vaalisuunnitelman mukaan, loan heitto ei auta. Siitä on loppupeleissä vain hyötyä, se on niin toivottoman kuuloista.

Jostakin syystä ihmisten ilmeet olivat matkallani keväisen aurinkoisia. Keväinen sade ei masentanut. Puolueen vaalilehden keväinen väri ja ilme tuovat valoa kasvoille. Sillä on hyvä mennä ennakkoäänestykseen.

Kevät ja valo, perusuomalainenilmiö!

Avainsanat: perussuomalainenvaalilehtiliikkuu, lehdelläonlukijansa, perusskiinnostaa, ehdokasvalinkauhassa, perussuomalainenilmiö, ääniylävesiltä

027 Juhlapäivä

Lauantai 2.4.2011 klo 22:28 - yrjöpoeka

Olin aikamoisen valinnan edessä ja tein mielestäni oikean päätöksen. Kainuun-radion ja Kainuun Sanomien järjestämä vaalitapahtuma Kajaanin Kaukametsässä oli tänään. Itse olin tehnyt menovarauksen KVTL:N 50-vuotis juhlaan jo aikaisin talvella. Olen oppinut elämässäni sen, että on mentävä sinne minne on luvannut ja sen tein myös tänään.

Kainuun tukipiirin järjestämä juhla oli todella hyvä ja sen anti erinomainen. Ystäviä vuosien varrelta ja suurin osa väestä oli tietoisia aamun uutisista. Sen mukaisia olivat myös keskustelut. Ennen juhlaa ja juhlan jälkeen oli aikaa tavata tuttuja ja keskustella aamun uutisista. Sain todella tuntea sen, että olin omien joukossa.

Erinomainen juhla ja Kuhmo-talo oli erinomainen valinta sen pitopaikaksi. Erinomaiset ja toimivat järjestelyt saivat juhlayleisön nauttimaan päivästä ja yhdessä olosta. Sain paljon hyvää tuulta mukaan otettavaksi. Tästä tuli todella onnistunut päivä!

Juhlan jälkeen tuli arki heti eteen ja vaalityö jatkui. Valmistelin huomisen reissun lehdenjakoa ja sain osan hallussani olleista lehdistä jakoon jo tänään. Vaalilehdillä on todella hyvä menekki.

Huomenna vaaliautoni kiertelee eteläisen Kainuun alueella. Teen vaalilehtien jakoa yhdessä vaimoni kanssa ja siinä ohessa saamme olla yhdessä.

Monenlaista keskustelua riittää. Nimeni mainitaan todella usein ja se on hyvä. Tänään oli Kajaanissa eräs vaalitapahtuma ja sen kommentoinneissa tuntuu olevan happamia pihlajanmarjoja.

Tästä on hyvä jatkaa!

Avainsanat: kvtl, 50-vuotisjuhlat, perussuomalainenvaalilehti,

134 Hyviä uutisia maailmalta ja myös lähempää

Torstai 14.10.2010 klo 22:05 - yrjöpoeka

Hyvien uutisten ehdoton kärki on Chilen kaivosjutun päättyminen onnellisesti. Kerta kaikkiaan hyvä juttu ja sitä seurasi taatusti iso joukko ihmisiä kaikkialta maailmasta. Toivottavasti Chilen kaivosmiehet saavat oikeasti parannuksia oloihinsa, hyviä lupauksia on annettu.

Kaivoksen reiälle on jo keksitty meillä suomessa todella hyvää käyttöä ja keksijänä on sanomalehti Kalevan piirrostaiteilija Jari. Katsottuani kuvaa ja luettuani sen sanoman, mykistyin hetkeksi. Kunpa pystyisin itsekin kuvaamaan ajatukseni yhdellä kuvalla ja oivaltamaan olennaisen? Onneksi on muutamia hyviä, joita aina seurailen. Jari on paras poliittisen satiirin osaaja ja hyvien naurujen antaja on Mummo-sarjakuva. Näitä katsellessa maailma aina tuntuu paremmalta paikalta!

Hyviä uutisia tulee koko ajan myös tukijoiden rintamilta ja nyt olen saanut iloita muutamasta todella hyvästä mukaan tulijasta. On todella mukava saada aktiiviseen tekemiseen innostuneita tekijöitä ja joilla on halua toimia perussuomalaisen politiikan puolesta. Tukijoitani tulee näkymään kampanjan aikana eri tilaisuuksissa ja heitä on kaiken ikäisiä. Innostuneet ihmiset ympärillä saavat oman vireen paranemaan huomattavasti.

Tänään olen saanut vastailla erinäisiin posteihin ja sivussa olen vaihdellut talvirenkaita, ensin asuntovaunuun ja sitten autoon. Sähköposti on todella vinkunut välillä, paljon on mukana roinaa ja aivan roskapostia. Onneksi ne saa hävitettyä vaivattomasti ja niistä ei kerry jätevuorta muualle kuin bittiavaruuteen.

Omasta lähipiiristä kuuluu myös oikein hyviä uutisia ja ne saavat hyvän mielen paranemaan entisestään. Ilona tyttö Kajaanissa odottelee huomista ja ukin ja mummon tapaamista. Odottaminen ei ole yksipuolista, taitaa olla niin, että me odotamme näkemistä enemmän.

Sain tänään loppuun kirjoitukseni, joka käsittelee Kainuun hallintomallin tulevaisuutta. Nyt juttu on hautumassa ja sitten toivottavasti jokin lehti julkaisee jutun kansalaiskeskustelun pohjaksi. Hallintomallia hehkutellaan hallinnon suunnasta, kansalaisten suunnasta tuleva hehku on puolestaan kasvojen punerruksesta johtuvaa. Olen vakavasti alkanut miettimään, että hallitus teki hyvän ratkaisun hylätessään mallin vakinaistamisen. Nyt on aloitettava erilaisten tutkimustulosten etsiminen erilaisista tilastoista ja KELA on julkaissut hyvin paljon sellaista, joka on todella lukemisen arvoista. Esimerkiksi käynevät Hyvinvoinnin turvaamisen rajat ja Hyvinvointijärjestelmän muutos ja suomalaisten mielipiteet 1996 - 2006. Nämä ovat erinomaista iltalukemistoa ja aiheuttavat paljon pohtimista siitä, mihin oikein olemme menossa? Erityisesti minua mietityttää hallinnon hellimä ajatus kansalaiskuulemisesta. Kaiken muutoksen takana on ollut viime vuosina, olla ottamatta huomioon kansan ajattelua ja heidän halujaan. Sujuvapuheiset ekonomit ja maisterit ovat vieneet Suomea kuin pässiä narussa. Heidän elämänkokemuksensa arjen osalta on oman äidin leipomat pullat, oikeasta työstä he eivät ole nähneet edes unta. Näistä pullan syöjistä Suomi on viime vuosina tehty.

Nyt on kuitenkin näkyvissä ilman sammakkoakin, että perussuomalainen tuuli on nousemassa ja se on voimakkaimmillaan ensi vuoden keväällä. Tämä on kaikille todella hyvä uutinen ja ne jotka uutisen takia häipyvät Chileen, voi toivottaa onnellista matkaa.

 

Avainsanat: chilenkaivostuma, porausreiänuusiokäyttö, innovaatiosuomesta, tukiryhmäkoostumus, ukinjamummononni, kainuunhallintokokeiluntulevaisuus, hyvinvoinninturvaamisenrajat, pullansyöjät, perussuomalainentuuli

130 Sitoumuksia, onko niitä?

Perjantai 8.10.2010 klo 21:54 - yrjöpoeka

 

 

Viime aikoina on puhuttu paljon poliitikkojen erilaisista sitoumuksista eri yhteisöihin. Aihe kiinnostaa tavallisia kadunkulkijoita ja kysymys on osoitettu myös minulle. Olen käsitellyt aihetta jo kerran aikaisemmin syyskuussa, 119 Ruskaretki Kuusamoon. Viime päivien hallintoneuvostojen esiintuomat palkkio summat lisäsivät aiheen mielenkiintoa. Tänään mielenkiintoa lisäsi vielä paikallisen vasemmiston kansanedustaja Merja Kyllösen aikaansaannokset Kemijoki Oy:ssä. Ihmisillä oli selkeä kuva aiheesta, korruptio vie myös työväen parhaat tyttäret! Jutuissa tuli esille myös se, mistä sitä rahaa tulvii uusiin vaalikamppailuihin. Hallintoneuvostoista tietenkin!

Perussuomalaisten oma lehti julkaisi tekemäni jutun eri markkinoiden kierroksista. Juttu poiki heti hyvää palautetta, mutta sekaan sopii myös törkyosaston juttuja. Sain myös viestejä siitä, että törkyä tulee jatkossa riittämään ja erityisesti allekirjoittanut tullaan huomioimaan.

Tämä päivä meni kuntakeskuksessa asioinneissa. Kaiken päälle jouduin tutustumaan myös terveyskeskuksen toimintaan. Olkavarttani on kalvanut sietämätön kipu, erityisesti öisin. Kävin jututtamassa Olga lääkäriä ja troppia tuli. Tuli myös kehotus kuvauksiin maanantaina. Toivotaan, että syy kipuun löytyy.

Ilona saapui mummolaan tänään vanhempineen ja iloinen kilkatus kuuluu vielä takahuoneesta. Huomenna on tiedossa lämmintä pullaa ja paljon iloista juttua.

Avainsanat: hallintoneuvostotkorruptionlähteenä, työväenparhaattyttäret, perussuomalainenlehti, lepokipu, tulehduskipulääkettä

219 Vuosi on lopuillaan

Torstai 31.12.2009 klo 19:01 - yrjöpoeka

Kuluva vuosi on ollut poikkeuksellisen työntäyteinen, takana on ensimmäinen vuosi maakuntavaltuutettuna. Valtuutetun toimen lisäksi olen saanut toimia sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja yksilöhuoltojaostossa, joka käsittelee kansalaisten valitusasiat. Jaoston kokouksia on ollut aivan saman verran kuin lautakunnankin kokouksia ja asiat eivät ole olleet aina helppoja. Vuoden aikana olen saanut mahdollisuuden tutustua koko sosiaali- ja terveydenhuollon kenttään ja henkilökuntaan. Se on ollut parasta antia koko vuodelta, toimia ihmisten parissa.

Viime kunnallisvaalien jälkeen oikeusministerin taholta saakka pelättiin yleistä epäjärjestystä ja hulinointia perussuomalaisten taholta uusissa valtuustoissa. Omasta mielestäni Kainuun maakuntavaltuustossa eivät perussuomalaiset ole häiriöitä aiheuttaneet, kyllä ne ovat muista ryhmistä. Koko Suomi on jännityksellä odotellut, että millä saataisiin perussuomalaisia rökitettyä, nyt ne kiittelevät viimeistä kalluppia, joka osoittaa kannatuksen laskua osaltamme. Sitä ne eivät huomaa, että tämän vuoden aikana perussuomalaiset ovat rakentaneet järjestökenttäänsä. Uusia osastoja on syntynyt kuin sieniä sateella ja se tulee tulevissa vaaleissa antamaan vastauksen moniin muita puolueita huolettaviin kysymyksiin. Suuret puolueet tietävät, kuinka tärkeä on toimiva järjestökenttä. Vain sen avulla voidaan vaaleissa menestyä ja puolue on menossa oikeaan suuntaan. Nyt on pidettävä huoli siitä, ettei vauhtisokeus yllätä ja aiheuta ylimielisyyttä.

Keskustelin eräiden muiden puolueiden politiikkojen kanssa syksyn mittaan ja monilla heillä oli julkisuuden ansiosta ollut käsitys, että perussuomalaiset aloittaisivat häiriköinnin Kainuussakin. Valtamedialla on uskomaton valta, ne muokkaavat ihmisten käsityksiä hyvästä ja pahasta. Kansa antoi vaaleissa oman sanansa ja sen vallan avulla olemme tehneet, minäkin, luottamusmies tehtäviä. Kenellekään ei ole kasvanut sarvia, olemme aivan tavallisia perussuomalaisia.

Perussuomalainen ääni ylävesiltä tulee jatkamaan myös tulevana vuonna esiintymisiään ja jatkan myös tämän sivustoni päivittämistä.

Kiitos kaikille palautetta antaneille, otan jatkossakin palautetta vastaan. Erityis kiitos kuuluu Kopsalan vaarille ja Sorron Antille, jatketaan keskusteluja jatkossakin.

Suurin kiitos kuuluu vaimolleni, hän on jaksanut tukea ja kannustaa minua tekemisissäni.

Valmistaudutaan kaikki yhdessä vastaan ottamaan tuleva vuosi ja tehkäämme se iloisissa ja toisia huomioon ottavissa merkeissä.

HYVÄÄ JA ANTOISAA TULEVAA VUOTTA 2010!

Avainsanat: yleinen, sosiaalipolitiikka, oikeusministeri, järjestötyö, perussuomalainen

178 Rahoitus kohu eduskunnassa jatkuu ja jatkuu ja?.

Keskiviikko 21.10.2009 klo 22:26 - yrjöpoeka

Kuuntelin TV1 A-studion lähetystä ja en voi kuin ihmetellä, minkälaisia tolloja sinne on valittu! Eduskunnan urheilukerhon vastuu henkilöt eivät olleet huomanneet yhtään mitään ja toimittajan kysymyksiin miksi eivät tienneet, siinä tuli todella pehmoisia vastauksia. Tästä linkistä pääsee YLE, n uutiseen ja linkki ohjelmaan tässä.

Urheilukerholla on ollut suuri budjetti ja tilaisuuksia joka viikolle ympäri maailmaa ja ympäri vuoden. Rahoituksen kerho sai eduskunnalta, eli meiltä veronmaksajilta. Ohjelmassa kerhon puheenjohtaja, jäsen ja tilintarkastaja esiintyivät täysin vastuuttomina, mistään tietämättöminä. Meillä näitä nimitettäisiin idiooteiksi, mutta niin ei sivistynyt perussuomalainen saa sanoa, joten nimitän heitä tolloiksi, joka sekin on häväistys itse tolloja kohtaan. Nämä tollot kertoivat vahingon tulevan veronmaksajien vastuulle, koska ei voida edellyttää, että kansanedustajat joutuisivat maksumiehiksi, koska he toimivat hyvässä uskossa.

Yli satatuhatta euroa on tulossa nyt sitten maksuun ja loppusumma tulee varmasti vielä kasvamaan. Nämä viisaat tollot ovat niitä lakien laatijoita, joilla pientä kansalaista kurmotetaan, jos hairahtuu väärille poluille. Pienenkin yhdistyksen johto joutuu käräjäoikeuden eteen, jos yhdistyksen tai muun rekisteröimättömän yhdistyksen tilit ole kunnossa. Siinä ei oikeudessa oteta huomioon sitä, että on toimittu hyvässä uskossa.

Ohjelmaa katsoessa tuli todella harhainen olo, katsonko oikeasti televisiosta ohjelmaa, jossa kansanedustajat kertovat olevansa tolloja? Nyt oli pääosissa sosiaalidemokraatti yhdistyksen puheenjohtaja ja kokoomuslainen tilintarkastaja ja lisukkeena muutama sosdemi lisää. Jos on viime viikkoina keskustaa lyöty kuin vierasta sikaa, niin nyt sai muut samaa tolloutta lisäävää ainetta oikein roppakaupalla.

Onkohan kyseessä keskustan vastaisku, tulee väkisin mieleen?

Syksyn aikana on monesti kerrottu kansanedustajien itsensä tekevän parempaa satiiria, kuin kukaan voisi keksiä ja kyllä minä alan siihen uskoa.

Tollot kertomassa olleensa tolloja…, minä hiljenen tämän äärellä.

Avainsanat: a-studio, yle, areena, urheilukerho, perussuomalainen, eduskunta, keskusta, satiiri, tollo

172 Jännetuppitulehdus

Sunnuntai 11.10.2009 klo 9:50 - yrjöpoeka

Ranne on vaivannut jonkin verran ja nyt se eilen otti todella ihteensä. Sain tutultani mönkijän käyttööni, jotta saan tekemäni halot pois metsästä. Päivällä tuntui välillä siltä, että pitäisi ajoissa lopettaa kun niin jomotti rannetta. Suomalainen mies ei hevillä usko, vaan ajelin iltamyöhäiseen ja pitkä pino puita ilmestyi tienvarteen. Lopetettuani työnteon käsi pääsi rasituksesta pois ja vähän ajan kuluttua kädellä ei voinut tehdä yhtään mitään. Kaiken lisäksi kyseessä oli tekevä käteni, eli oikea käsi.

Hyvä puoli asiassa oli illan mittaan se, että vaimoni halusi hoivata mies reppanaansa. Illalla ei voinut edes tietokoneen hiirtä liikuttaa, kylmägeeli pussi rauhoitti hieman. Ajatteli lähteä heti aamusta jatkamaan hommia, mutta käsi ei ole palautunut vielä. Harmillista erityisesti siksi, kun ilmat ovat todella suosiolliset. Pakkasta oli aamusella -9 ja aivan tyyntä, todella upea rapsakka työ ilma.

Tilanne ei kuitenkaan haittaa, puolilta päivin pitää olla menossa Kajaanin suuntaan kokoukseen. Perussuomalaisten piiritoimikunnan kokous on Kontiomäellä ja siellä valmistellaan tulevaa piirikokousta.

Poikani Jyrki on kaiken ikänsä ollut todella intohimoinen halon tekijä ja erityisesti puitten teko pokasahan avulla on ykkösasia. Illalla toin tullessani puukuorman talon nurkalle ja poika nukkui levottomasti, kun oli kiire sahatöihin. Ulkoa kuuluu työn ääniä juuri nyt, poika sahaa puita ja vaimoni kuljettaa halkoja varastoon. Minä itse yritän tehokkaalla kymmensormi järjestelmällä kirjoitella, siinä yksi toimii ja yhdeksän lepää. Ajelemme vaimon kanssa tänään yhdessä Kajaaniin ja vaimoni menee käymään Ilonan luona. Ilona oli eilen sanonut vaimolleni puhelimessa, että onpa hyvä, kun ukki ja mummo tulevat häntä paijaamaan.

Avainsanat: jännetuppi, mönkijä, reppana, perussuomalainen, pokasaha, ilona

169 Lunta ja räntää

Keskiviikko 7.10.2009 klo 20:03 - yrjöpoeka

Flunssa on ollut jo helpottamaan päin ja niinpä ajelin yksilöhuoltojaoston kokoukseen. Keli oli heti aamusta todella äreä, itätuuli tuiversi ja lunta tuli välillä taivaan täydeltä. Jos oli keli kova aamulla, niin iltapäivällä se oli jo suorastaan välillä vaarallinen. Auraus kalusto ei ehtinyt päivän aikana riittävän nopeasti puhdistaa edes valtaväyliä ja siinä sai olla välillä kieli keskellä suuta. Tuuli iski välillä Nissaniin rajusti ja pitkästä aikaa oli todella ajamisen meininki.

Lumi sohjoa on kertynyt pihalle jo 10 senttiä, toivottavasti ilmat kylmenisivät nopeasti ja tulisi lisää hötyä, jotta pääsisi suksille! Tässä alkaa olla jo levoton olo, vanhetessa liikkuminen on entistä tärkeämpää. Alkukaudesta on todella mukava hiihdellä sinisessä hämärässä. Päivä on lyhyt ja hiljaisuus saa korvat soimaan. Ylävesien rauhasta nauttii silloin tämä kulkija ja muita ladun tekijöitä suksilla ei tapaa. Ainoa asia mikä on vuosien aikana harmittanut, on tuo soiden ojittaminen. Joillekin alueille on aivan viime vuosina kynnetty valtavan syviä ojia, ne haittaavat mahdottomasti talven liikkujaa. Ojista on haittaa myös luonnon muille kulkijoille, kesällä lintupoikueet ovat vaarassa, samoin muut eläimet kärsivät niistä. Aika vähän niistä on hyötyä myöskään metsän kasvulle, ei se ainakaan näytä siltä. Rääseikkönä ne metsät niillä alueilla näyttävät kasvavan.

Ylävesien perussuomalainen kulkija alkaa vanhetessa hieman vihertyä? Eikös se vanha leipäkin mene vihreäksi.. :)

Katsoin eilen illalla Ajankohtaisen 2:n 40v ohjelmaa ja kyllä ne valtakunnan tason poliitikot tekee sen ihan itse! Ei niistä tarvitse tehdä erikseen mitään parodiaa, kyllä eilinen sen osoitti. Kuinkahan tyhminä ne pitävät äänestäjiä? Veikkaan kuitenkin, että nämä Kallit kumppaneineen joutuvat seuraavissa vaaleissa työttömyyskortistoon. Poliitikon rooli ei ole ammatti, joutuvatkohan ne onnettomalle peruspäivärahalle? Rantakangas tohotti eilen tomerana sitä, kuinka hallitus näinä vaikeina aikoina huolehtii kansakunnan hyvinvoinnista. Mitä se suomeksi on, siellä puuhastellaan tupakointi kieltoa koko Suomeen! Ovat ne melkoisia veijareita, milloin tupakointikieltoa, milloin viinapulloihin uusia etikettejä! Onneksi veijareilla on eduskunnassa urheilukerho ja siellä löysää rahaa

Avainsanat: flunssa, ylävesi, perussuomalainen, veijareita

93 Puoluekokous tuli ja meni

Tiistai 19.5.2009 klo 13:31 - yrjöpoeka

Koko viime viikko oli suoranaista matalalentoa maakunnan sisällä ja sitten päälle upea viikonloppu Seinäjoen puoluekokouksessa.

Aurinkoinen keli antoi oman säväyksensä kokoukselle. Öisin oli etelässäkin todella kylmä, neljän (4) asteen pakkaset useana yönä.

Olin oikeassa kun ennustin puoluekokous paikan käyvän ahtaaksi. Seinäjokisali pullisteli ja väkeä istui seinänvierillä ja seisomapaikat olivat loppuunmyytyjä. Osa liian myöhään paikalle tulleista joutui katselemaan kokousta eteistiloissa olevista televisioista. Kokouksen alku viivästyi yli 40 minuuttia ja kokous venyi useita tunteja pitemmäksi kuin oli ensi päivälle suunniteltu. Kyllä puolueen kasvu kuului ja näkyi, jokaisella oli halua esiintyä ja jokaiselle luottamuspaikalle oli suoranainen tungos. Kokousväki asetti minut puoluevaltuusto paikalle, edustamaan Kainuun-piiriä. Uusien sääntöjen takia valtuuston rooli korostuu, erityisesti henkilövalinnoissa. Valtuusto tulee valitsemaan jatkossa puoluehallituksen 7 jäsentä vuosittain, tämä tuo uutta jännitettä ja potkua hallitustyöskentelyyn.

Perussuomalainen kenttäväki oli todella innoissaan ja valmiina tekemään kovaa kenttätyötä. Toki joukossa on niitäkin, jotka haluavat rusinoita pullan päältä, mutta arki tulee olemaan todella karua. Ilman kovaa työtä ei rusinoita jatkossa uusien sääntöjen myötä irtoa.

Maanantaille osui vielä maakuntavaltuuston kokous ja päivä vierähti taas pitkälle iltaan. Lopultakin sain iltamyöhällä lähteä vaimoni kanssa pyöräretkelle ja elimistö alkoi heti palautua viikon mittaisesta jatkuvasta istumisesta.

Kotitöitä niin pihalla kuin sisälläkin ja nyt on saatava viimeistellyksi ensi viikon valtuustoseminaarin puherunko. Siinä joutuu ylävesien kulkija puristelemaan ohimoitaan..

Avainsanat: seinäjoki, puoluekokous, perussuomalainen, ylävesi