Satunnaiset kuvat

Rajakoulu

Uusimmat

Blogin arkisto

025 Ullivesi

Sunnuntai 5.5.2013 klo 19:38 - yrjöpoeka

Lapsuudessani ja nuoruudessani oli olemassa seuraava sanonta. Kun ullivesi nousee rannoille, hullut alkavat huutaa. Ullivesi tarkoittaa kevään tulvavesiä. Toinen, että hullut huutaa. Se tuli puolestaan siitä tosiasiasta, että juuri keväällä pitkän talven jälkeen mielenterveys herkästi pettää. Useilla muillakin ”vanhan kansan” sanonnoilla oli ja on edelleenkin vankka pohja todellisuuteen.

Tämä kyseessä oleva sanonta tulee väistämättä mieleeni, seuratessani kommentti kirjoittelua maakuntalehden uutiseen. Uutisen aihe oli, ettei Ari Korhonen saanut kansanedustaja Pentti Kettusen tukea. Nyt Korhosen pyrkimisen kohde on puoluesihteerin tehtävä. Hän katsoo olevansa pätevä johtamaan puoluetoimistoa, vaikka epäonnistui piirin johtamisessa. Tämä kaikki pyrkiminen vain yhden vuoden kokemuksella puoluetyöstä ja politiikasta.

Puolueessa ja piirissä on yleensä vakiomäärä sellaisia, joiden tehtävänä on vastustaa ja jurnuttaa aivan kaikesta, mistä muu porukka on yhtä mieltä. Sotkamossa pitämässämme kevätkokouksessa, näitä änkyröitä löytyi kolme kappaletta. Koska kevätkokous sujui niin hyvin, he aloittivat jurnutuksen. Sitä jurnutusta ja suoranaista solvausta ja jopa valehtelua, he ovat jatkaneet tämän edellä olevan uutisoinnin kommenteissa.

Heikkinen mesoaa Suomi24:n palstoilla ja terrorisoi Suomussalmen sivistystoimen virkahenkilöstöä pakkomielteellään. Sivistystoimi on joutunut siirtämään yhden opettajan opetustehtävistä Heikkisen suorittaman vainoamisen takia muihin tehtäviin, piiloon vainolta ja uhkailuilta. Edes raastuvanoikeuden istunnot eivät tätä miestä hidasta. Tällä meriitillä tämä mies kertoo muille, kuinka muiden pitäisi toimia. Ihmettelen hieman, kuinka juuri Ari Korhoselle alkaa tulla hänenlaisiaan tukijoita. Ilmeisesti lakimiehelle on jatkossa tarvetta.

Kyllönen pääsi kunnallisvaaleissa Ristijärven valtuustoon ja sai myös maakunnallisen luottamustoimen sote-kuntayhtymän hallitukseen. Tämä onneton helppoheikki ei näytä todellakaan tietävän, mitä tarkoittaa valtuusto- tai hallitusryhmässä toimiminen. Hän mesoaa tuossa kirjoitussarjassa nimellään ja kertoo mitä omassa ryhmässä on keskusteltu. Kaiken lisäksi hän puhuu muunneltua totuutta, kuinka Kettunen on estänyt Ari Korhosen pääsyn Itä-Suomen- Ja Pohjois-Suomen neuvottelukuntiin. Tämä mies on myös toiminut vuoden puolueen jäsenenä. Hän on myös valmis kertomaan, kuinka piirin asioita pitäisi hoitaa. Hän on myös vankka Korhosen tukija.

Minä en sano, enkä edes väitä, ullivedellä olevan asiaa heidän toiminnalleen. Jokatapauksessa lievä lääkitys saattaisi olisi paikallaan.

Yksikään puolue ei ole koskaan sietänyt tällaista toimintaa vuoden mukana olleilta untuvikoilta. Puolueen ja piirin toiminta on pitkäjänteistä työtä yhteisen hyvän ja jäsenistön eteen. Sitä ei aikaansaada noilla eväillä. Heidän eväänsä voivat olla jatkossa niukat perussuomalaisten Kainuun-piirissä. Soten perussuomalaisten hallitusryhmä ei voi noita väitteitä ja solvauksia niellä muina miehinä. Nämä sankarit ovat nyt julkisuudessa kertomassa, kuinka piirin jatkovuosikokouksessa tullaan näyttämään ovea piirin toimivalle johdolle.

Ovi voi käydä. Kuka siitä kulkee, selvinnee aikanaan.

Avainsanat: ullivesi, hulluthuutaa, pyrkyryys, puoluetyö, terroristiheikkinen, perussuomalaisenvaltuustoryhmansäännöt