Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

015 Seminaari täynnä perusasiaa

Tiistai 25.2.2014 klo 10:46 - yrjöpoeka

Sain viettää viikonlopun pikitien päässä. Paikalle oli kokoontunut Perussuomalaisten piirien puheenjohtajia ja piirisihteerit. Joukkoa täydensi puoluetoimiston väki ja EU-vaali ehdokkaat. Tiukkaa asiaa riitti aamusta iltaan ja taisipa osalla mennä aamumyöhäiseen. Kenellekään ei käynyt kuin Arhinmäelle Sotshissa. Perusväki piti asioita niin tärkeinä, ettei siinä jäänyt aikaa juhlimiselle.

Aihetta kyllä olisi ollut. Puolueen asettamat EU-ehdokkaat esittäytyivät ja se täytyy sanoa, ettei meidän joukkomme ole enää harrastelemassa. Joukossa on asian osaajia ja oikeita maailmankansalaisia. Osaamista, tietoa ja taitoa on mistä kansalaisille jakaa. Oli oikein mielenkiintoista nähdä, kuinka he myivät itseään puolueen ydinjoukolle, piirijohdolle. Sieltä nousi itselleni aivan uusia kasvoja esille. Taisipa myös löytyä oma ehdokas, ketä äänestää.

Puoluejohdon terveiset piireille olivat täyttä asiaa ja piirien toiveiden mukaisia. Piirien kertomat terveiset siitä missä mennään, menivät perille. Ilmassa oli aikaisempaa selvemmin näkyvissä tiukka yhtenäisyys ja entistä enemmän perusasioihin keskittyvä politiikan tekeminen. Piireissä kasvaa selkeästi ymmärrys siitä, ettemme enää ole pieni puolue. Suuri puolue aseettaa toiminnalle kokonaan toisenlaiset ehdot. Nyt on toimittava yhtenäisesti.

Maahanmuutto ja kielipolitiikka on aina ollut esillä ja niin oli nytkin. Nyt se kuitenkin tuli toisenlaisella tavalla esille. Piirit kertoivat selkeän suuren kentän toiveen puoluejohdolle. Piirien mielestä maahanmuuttopolitiikasta keskustelu on kentälle täysin marginaalinen asia. Tunteita se kyllä herättää ja sillä on äänekkäitä puhemiehiä. Samoin kielipolitiikka nousi kokonaan uudella näkökulmalla esille ja en siinä asiassa ollut aivan osaton, kuten en maahanmuuttokeskustelussakaan.

Piireillä oli selkeää tarvetta ruotsinkieliselle materiaalille. Maassamme on suomalaisia joilla on eri äidinkieli kuin enemmistöllä. On ruotsinkielisiä ja saamenkielisiä, venäläisistä puhumattakaan. Kuitenkin melkein kaikki heistä ovat juuriltaan suomalaisia. Siksi on löydyttävä materiaalia myös heidän äidinkielellään. Kielikeskustelu on piirien mielestä osittain mennyt sellaiseksi, jossa maassamme asuvat eri kieltä puhuvat suomalaiset kokevat itsensä syrjityiksi. Sellaista emme voi hyväksyä ja uskon keskustelun yllättäneen monet kielikeskustelun esillä pitäjät. Timo Soini ilmaisi seminaarin lopuksi, että piirien terveiset tulivat kuuleviin korviin.

Tämä seminaari oli todella antoisa ja sille on saatava jatkoa. Avoin keskustelu tuo selkeyttä ja linjaa puolueen toimintaa. Nyt muutamat näkyvät kasvot ovat kertoneet julkisuuteen sellaista puolueen linjaa, joka on vain heidän itsensä luoma linja. Jos olin minä mielissäni piirien kannanotoista, niin olivat myös muutkin piirit selkeästi hyvillään uudesta tilanteesta. Puoluetta ohjaa enemmistö, eikä äänekäs vähemmistö.

Hyvä uutinen oli kokouspaikalla jo odottamassa. Häirikkö, joka on piinannut Suomussalmen koulutoimea oli saanut lopultakin kenkää puolueesta. Kaiken lisäksi häirikkö on nauttimassa valtion täysihoitoa. Kaikissa Kainuun kunnissa on eri keskustelupalstoilla jopa ikävöity häirikön katoamista. Ei pitäisi ikävöidä, kohta hän on riesanamme. Valitettavasti. Mutta ei voi esiintyä enää perussuomalaisena.

Avainsanat: perussuomalaisteneu-ehdokkat, kielipolitiikka, suomenruotsalaiset, timosoininkuulevatkorvat