Satunnaiset kuvat

Antti Sorron teoriatunti/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

040 Teuvo Hakkarainen

Sunnuntai 8.9.2013 klo 8:15 - yrjöpoeka

Otin muutama viikko sitten yhteyttä kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen avustajaan ja kysyin mahdollisuutta saada kansanedustaja käymään Suomussalmella. Yhdistyksemme tarkoitus oli pystyttää teltta marjastuksen MM-kisojen aikaan torille. Sain tiedon, että kalenterissa on tilaa ja kansanedustaja tulee paikalle.

Kisojen aikaan 7.9 säätila säilyi todella kesäisenä ja kauniina. Väkeä oli runsaasti torilla, samoin torikauppiaat olivat huomanneet hyvän ilman mahdollisuudet kaupan tekoon. Suomussalmelaiset perussuomalaiset luottamushenkilöt olivat kuntalaisten jututettavina ja sitä käytettiin hyväksi. Kansanedustaja Hakkaraisen tuloa oli odotettu ja hän ei pettänyt odottajia. Vaikka hänen kotipaikkansa on kaukana Suomussalmelta, kävijät eivät sitä vierastaneet. Jutustelu valtakunnan politiikasta oli välitöntä ja mutkatonta.

Julkisuus on lyönyt monenlaista leimaa Hakkaraiseen ja yleistä on suoranainen kaunaisuus. Hän on perussuomalainen ja kaiken lisäksi erittäin suorasanainen ja -sukainen. Siinä on riittävästi syytä lyödä leimaa. Toriyleisön reaktioista päätellen juuri tuo Hakkaraisen suorasanaisuus on se valtti, jolla hän valloittaa kuulijansa. Tavallisen kansalaisen on todella helppo lähestyä välitöntä ihmistä. Oman arvioni mukaan Hakkarainen on seuraavienkin vaalien jälkeen kansanedustaja.

Saimme kutsun käydä Raatteen Portissa ja noudatimme kutsua. Piirisihteeri Maarit Nurmi ja kansanedustaja Hakkarainen saivat ensimmäisen kerran opastetun kierroksen näyttelyyn ja oppaana toimi Erkki Pullinen. Kansanedustaja sai tiukan paketin sotahistoriaa ja se paketti oli todella vaikuttavaa. Paikan uusi yrittäjäpariskunta oli mukana ja toivotimme heille onnea yrityksen toimintaan. Tulevan talven aikana Raatteen Portissa tapahtuu laajennus, joka antaa mahdollisuuden monenlaiseen uuteen. Uusi laajennus on käytössä kesällä 2014.

Kiitos Teuvo Hakkaraiselle eilisestä päivästä. Oli todella hyvä toripäivä. Puolueen kannatusluvut ovat edelleen nousussa ja myös eilisen päivän anti antoi uskoa tulevaisuuteen.

imgp1508-crop1.jpg
Teuvo Hakkaraista jututtaa vanhemman polven aktiivi Eino Hänninen

Avainsanat: teuvohakkarainen, viitasaari, raatteenportti, perussuomalaistenkannatuskasvussa

116 Tiukka viikko takana

Sunnuntai 12.9.2010 klo 20:10 - yrjöpoeka

 

 

Perjantaina Hyrynsalmen torilla oli markkinat ja ennakko ajatukseni kävijämäärästä meni romukoppaan. Aamusta alkaen väkeä kävi tasaisena virtana paikalla ja vasta klo 15 aikoihin tori alkoi hiljetä. Purin teltan klo 16 aikaan ja sitten kiireellä kotiin, lunastamaan keväällä pojalleni antaman lupauksen.

Hyrynsalmen torilla sain useilta perussuomalaisten kannattajilta suoraa palautetta. Useat paikalla käyneet kertoivat sen sanoin, nyt riittää! Huolimatta väestön vähenemisestä, Hyrynsalmella oli edelleenkin toriyleisöllä positiivinen asenne. Teltalla kävi paljon väkeä kuuntelemassa ja kyselemässä perussuomalaisten asioista. Keskusteluissa tuli ilmi se, että väki aikoo tulevissa vaaleissa äänestää. Perussuomalaiset saivat paljon kannustusta ja meiltä toivottiin lisää näkyvyyttä. Poliittisen moraalin rappeutuminen oli selkeä ykkösasia, kaikki vallassa olevat puolueet saivat sapekasta sananrieskaa. Päivän anti oli itselle todella hyvä ja väki toivoi talven mittaan uusia tapahtumia vaaleihin liittyen. Paikalla käyneet halusivat tutustua myös Oulun-vaalipiirin ehdokaslistaamme. Jokainen oli myös sitä mieltä, että on hyvä kun ehdokkaat ovat ajoissa selvillä, nyt voi alkaa etsiä sitä omaa ehdokastaan listalta. Suurin osa tunsi Kainuulaiset ehdokkaat ja olivat myös seuranneet meidän toimiamme aktiivisesti.

Hyrynsalmen ”sammakkoproffesori” Taisto Heikkinen käväisi myös teltallamme ja oli virkeä mies, huolimatta keväisestä sairauskohtauksestaan. Jutustelun lomassa sain kuvata hänen saamansa sammakon ja leikkimielisesti päädyimme siihen, että perussuomalaisten kannatus on Kainuussa ensi keväänä 18 %!

Taisto Heikkisen uusi sammakko ja 18% kannatuspovaus! :)
hpim4265.jpg

Perjantai-ilta meni todella myöhäiseksi toteuttaa pojalleni keväällä antama lupaus. Välillä näytti siltä, että kaikki viikonloput menevät ja kalastusreissu jää haaveeksi. Nyt saimme sen toteutumaan ja ajoimme itärajan pintaan. Kalastusreissumme ja viikonloppu erämaassa sujuivat todella hyvin. Lauantaipäivä oli todella upea, sää suosi ja ilma oli todella leppeä. Kalastuksen lomassa poimimme lammen rannoilta todella isoja puolukoita talven tarpeiksi. Kaloista on kuva tuossa ohessa ja niitä oli nautinto jallittaa jigillä ja uudella salaisella vieheellä. Viehe on todellisuudessa vanha, mutta ”tuunasin” sitä, kuten nykyaika vaatii. Todella keveillä heittovälineillä ja ohkaisella siimalla, nämä kalat antoivat lujan vastuksen!

Hymy on herkässä isomuksia esitellessä!
hpim4294.jpg

Pojalleni reissu oli kaikkein parasta ja voin kuvitella, kuinka tulevalla viikolla puhutaan suurista ahvenista Luovin koulutus paikassa. Ruuvasin retkituolin majan laiturin päähän ja siinä kului pojallani koko lauantaipäivä. Hyvä kun sai välillä käymään syömässä. Lauantai-ilta päätettiin yhdessä oloon nuotiolla ja paistettiin pakollista makkaraa. Hiljaisuus teki todella hyvää meille kaikille ja yhdessä olo keskustellen kaikesta mieleen tulevasta. Tämä kaikki antoi todella hyvät yöunet ja erityisesti pojalleni.

Kaloja on savusteltu ja paistettu. Hyviä ovat ja huomenna on maisteltava niitä lisää.

hpim4298.jpg
Pannukarkeita :)

 

Avainsanat: vaalityö, syysmarkkinat, perussuomalaistenkannatuskasvussa, gallupitsojottavatylöspäin, kalastusreissu, kiloisiaahvenia, savustetutahvenet