Satunnaiset kuvat

Elokuun 2

Uusimmat

Blogin arkisto

059 Tenavakerhon lapset

Keskiviikko 29.10.2014 klo 20:48 - yrjöpoeka

Kaikki ulkopuoliset olettavat, että ihmiset puolueiden piiritasolla ovat jo aikuisia. Oletukseen kuuluu, että he myös käyttäytyvät aikuisina, vastuullisina ja toiset huomioon ottavina ihmisinä. Kuvaan kuuluu, että näitten organisaatioiden vastuulliset toimijat luovat myös sellaista kuvaa toiminnastaan. Niin minäkin oletin siirtyessäni muutama vuosi sitten maakunnan tason toimintaan mukaan.

Joskus tulee pettymyksiä tämän suhteen. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet todella riitaisia omassa viiteryhmässäni. Viimekesänä riitaisuuden aiheuttaja poistui itse ovet paukkuen piirin johdosta. Sen jälkeen tilanne on muuttunut ja on sellaista, kuten sen pitää olla. Vastuullista, keskustelevaa ja toiset huomioon ottavaa. Tämän muutoksen tekijänä miesten maailmassa on ollut nainen, Maarit Nurmi. Hän on joutunut omassa arkityössään ottamaan toiset huomioon ja sovittelemaan erilaisia näkökantoja. Jokainen piirihallituksen jäsen on kiitellyt tätä muutosta. Nyt halutaan keskustella ja päättää asioista yhdessä.

Viimeisten viikkojen aikana perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirit ovat keskustelleet tulevista vaaleista ja ehdokasasettelusta. On huomattu, ettei se palvele puolueen, eikä Oulun-vaalipiirin kokonaistilannetta parhaalla mahdollisella tavalla. Valtava alue on ollut kokonaan ilman perusuomalaista ehdokasta. Pudasjärvi, Taivalkoski, Suomussalmi, Kuhmo, Hyrynsalmi, Ristijärvi ja Puolanka ovat olleet tyhjinä. Kuusamo on myös ilman ehdokasta ja sen tilanne selviää myöhemmin. Alueena tämä on melkein puolet koko vaalipiiristä.

Vastuullisina toimijoina piirien johto on asiaa käsitellyt ja niin Pohjois-Pohjanmaan piirihallitus lähetti Kainuun-piirille yksimielisen ehdotuksen siitä, että otammeko yhden paikan käyttöön. Kainuun perussuomalaiset hallituksessa käsittelivät asiaa ja yksimielisesti päättivät ottaa tarjotun mahdollisuuden käyttöön. Samalla piirihallitus nimesi ehdokkaaksi jäsenäänestyksen tuloksen mukaisesti allekirjoittaneen. Tavoitteena oli molemmilla piireillä, että asia julkistetaan vasta sitten, kun molempien osapuolien neuvottelijat ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

Nyt Kainuun-piirin edellinen puheenjohtaja, kauden kesken jättänyt Toivo Kyllönen otti oikeuden omiin käsiinsä ja julkisti asian vastoin yhteistä piirien sopimusta. En arvioi mitkä ovat hänen todelliset tarkoitusperänsä, mutta jonkinlainen katkeruus Kainuun Sanomien yleisönosastokirjoituksesta (28.10.2014) kumpuaa. Kaiken lisäksi kirjoituksesta selviää, että hän on valmis jättämään puolueemme. Tämä on juuri sellaista mitä tenavat leikeissään silloin tällöin käyttävät. Mikäli et tee niinkuin sanon, minä lähden. Enkä leiki enää teidän leluillanne.

Tähän kohti on lainattava Timo Soinin sanoja. ”Puolueessamme ei ole pakko olla. Ovi on auki molempiin suuntiin.” Lieneekö tuo kirjoituksen viimeinen lause se ilmoitus oven avaamisesta ulospäin, tarkoitettu piirille ja puolueelle? Vai muille tenaville?

Hyvää tuossa kirjoituksessa toki oli. Nimeni oli kirjoitettu oikein. Se on hyvä.

Avainsanat: mäenleikisunkaa, perussuomalaistenouluvaalipiirinehdokasasettelu