Satunnaiset kuvat

Herrat 47cm ja 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

097 Ketunhäntä

Torstai 5.11.2015 klo 19:01 - yrjöpoeka

Entinen kansanedustaja Kettunen on huonomuistinen tänään. Viime eduskuntavaalien tappion selvittyä, hän vaati julkisesti allekirjoittaneen erottamista puolueesta. Nyt hän ei enää voi ottaa kantaa, koska hänellä ei ole asemaa piirihallituksessa. Hän vaati ja hänen käsikassaransa toteuttivat piirihallituksessa erottamisvaateen puoluehallitukselle.

Lienee syytä laittaa hänelle oikeasti ketunhäntä kainaloon. Aivan muistutukseksi siitä, mitä itse on vaatinut. Samoin se toimisi muille jäsenille varoituksena. Kukaan ei viitsinyt alun alkaen selvittää, onko piirihallituksella edes oikeutta esittää yksittäisen jäsenen erottamista. Olihan heillä lakimies valmiiksi omasta takaa. Tämä episodi kuvaa oikein hyvin, kuinka huterilla pohjilla juntta on toiminut.

Huhtikuussa (20.4.2015) julkaisi Kainuun Sanomat jutun, jossa nykyinen piirinpuheenjohtaja oli katsonut peiliin. Peilistä oli katsellut pelastaja. Pelastaja ilmoittautui piirinpuheenjohtajaksi, tarkoituksena nostaa piiri kukoistukseen. Tänään, puoli vuotta myöhemmin, peilistä ei enää katsele pelastaja. Hän itse ilmoittaa pettyneensä ja peilistä katsoo luovuttaja.

Gallupit näyttävät synkiltä ja 2017 kuntavaalit vielä synkemmiltä. Tulevaisuus ei lupaa mitään ilmaisia kunta- ja eduskuntapaikkoja. Ei edes piirin puheenjohtajalle. Viimeinen puuskahdus siitä, että piiri pitäisi liittää Pohjois-Pohjanmaahan ei ole tänään realistinen. Eduskuntavaalien jälkeen sielläkin alkanut kuohunta ja kähinä, ei kaipaa Kainuulaisia keitoksensa suurustamiseen. Kainuun peruskeitto on tehtävä aivan itse.

Kajaanin tilanne selviäisi mielestäni sillä, että nyt pikaisesti kolme puolueen jäsentä perustaisi uuden yhdistyksen Kajaaniin. Se toimisi sen jälkeen yhdistävänä tekijänä ja entisten yhdistysten puuhamiehiä ei päästettäisi riitelemään uuteen yhdistykseen. Rekisteröitymisen jälkeen homma lähtisi liikkeelle. Perussuomalaisten Kainuunpiiri tekisi päätöksen siitä, mikä yhdistys edustaa Kajaania piirissä.

Puolueentyötä haittaavat riitelijät jätettäisiin omiin poteroihinsa. Siellä voisivat vanhanjuntan jäsenet suunnitella uusia avauksia muiden päänmenoksi. Mutta nyt he saisivat turvallisesti leikkiä omassa kettutarhassa. Vuorotellen jokainen heistä saisi ketunhännän kainaloonsa.

Leikki muistuttaa vanhaa aasinhännän kiinnitystä, mutta on monimutkaisempi. Ennen ketunhännän saamista, olisi selvitettävä syyllinen, uhri ja voittaja. Tässä pelissä voittaja saa pitää hännän. Siksi voin suositella tätä vain kokeneille pelaajille.

Avainsanat: ketunhäntäkainalossa, puurunenerotettava, perussuomalaistenpiirissäpaukkuu