Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

077 Josko nyt joku kuulisi huudolta puhetta

Torstai 8.10.2015 klo 13:59 - yrjöpoeka

Tänään tuli uutisista sellainen tulos, kuten olen pelännyt. Ja jopa odottanut. Puolueiden kannatusmittauksissa persujen suosio suorastaan romahti takiaispuolueiden tasolle. Tämä on ollut nähtävissä ja mennyt kuukausi vahvisti sen. Se oikea kansa ei todellakaan jaksa kuunnella huutoa ja pelottelua jatkuvalla syötöllä. Nyt todella voi sanoa, saat mitä tilaat.

Puolueen työntekijä Putkonen ilmoitti hetimmiten, että romahduksen syynä ovat pakkolait. Täyttä höpöä. Valtaosa äänestäjistä on vakaita rauhallisia suomalaisia ja he ymmärtävät oikein hyvin mitä ongelmia hallituksessa olosta voi tulla. Mutta puolueen kylkeen on päästetty sellainen käenpoika, ettei paremmasta väliä. Muutoksen tilalle on tullut sekava, vihaa ja kaunaa levittävä käenpoika.

Kaikki puolueen tekemä hyvä työ on hukkunut viimeistään tämän syksyn aikana suoranaisen törkytulvan alle. Liikaa lukeneet, elämää vähän nähneet, nämä someajan kasvatit, ovat hyökänneet esiin. Se kuva mikä puolueesta nyt näkyy ja jota media kiltisti vahventaa, on täynnä huutoa ja suoranaista vihaa turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia kohtaan. Ainoana kansan pelastuksena nähdään tulijoiden muiluttaminen jonnekin muualle.

Suomalaiset äänestäjät ja äänestämättömätkin, ovat oikeudentuntoisia. He ovat rauhallista, hiljaista vähään tyytyvää väkeä. Ikääntyvän kansan muistissa on erittäin hyvin se, mitä seuraa huudosta ja vastakkainasettelusta. He palaavat takaisin siihen viiteryhmäänsä mistä lähtivät muutosta hakemaan.

Maanantaina 5.10 kirjoitin, että nyt on puoluejohdon aika lyödä nyrkki pöytään. Hallitusaikaa on vielä edessä ja kannatus voi vielä osittain palautua, mutta se vaatii tämän äänekkään ryhmän poistamista puolueen riveistä. Ei enempää, eikä vähempää. Mikäli puolue ei sitä tee, hallitustaival voi katketa ennen aikojaan. Puolueeseen lyödään nyt niin ihmisvihamielistä leimaa, että se voi tuoda eteen ennenaikaiset vaalit.

Muiden puolueiden tavoitteena on ollut kokoajan tavoite torpata puolueen kasvu. Nyt siihen on näkyvissä mahdollisuus. Tämä on surullista kaiken sen työn jälkeen, mitä olemme kentällä tehneet. Työn tekijöinä on ollut se kansanosa, joka haluaa tehdä ja vaikuttaa tulevaan. Ei huutamalla. Ei mellakoimalla. Puurtamalla ja toisista välittämällä.

Se väki ei ole elänyt somessa. Tämä väki on pitänyt jalat tukevasti maassa. Tukenut puoluejohtoa kaikessa. Nyt siltä työltä ovat vetäneet maton alta huutavat tynkkyset. Huomasin nimilistalta, että myös Kainuusta oli lähdetty mukaan listoille vaatimaan puolueen lähtöä hallituksesta. Viimevaaleissa mukana ollut naisehdokkaamme, on taas haistellut tuulta.

Yrjönkadulta on tuulen lähdettävä. Se tuuli toivottavasti lakaiseen ne lehdet, jotka ovat alkaneet mädäntyä. Ennen kevättä on oltava puhdasta. Silloin alkavat uudet silmut avautua.

Kevään tuuli on aina puhdas.

Avainsanat: puolueidenkannatusmittaus, käenpoika, perussuomalaistenpuoluetoimisto