Satunnaiset kuvat

5.9.1992

Uusimmat

Blogin arkisto

145 Äänestä Suomi takaisin

Keskiviikko 15.5.2019 klo 13:27 - yrjöpoeka

Näin kehoittavat perussuomalaiset jälleen kerran. He käyttivät samaa slogania jo eduskuntavaaleissa. Nyt olen pysähtynyt miettimään, mitä tuo slogan oikein tarkoittaa? Millaisen Suomen perussuomalaiset haluavat takaisin? Mille vuosikymmenelle meidän tulisi palata? Tarkoittaako se sellaista Suomea, jossa majailee pelkkiä Impivaaran asukkaita? Miten me voisimme äänestämällä palauttaa entiset ajat takaisin? Onko perussuomalaisilla ajassa siirtymisen mahdollistava laite?

Kun seuraan naapurimme Venäjän eri medioita, niin siellä on menossa myös haikailu menneisiin aikoihin. Neuvostoliiton yltäkylläistä aikaa haikaillaan ja toveri Stalin on saanut kunnianpalautuksen. Meillä Suomessa on myös voimia, jotka todella haikailevat Kekkosen aikaa takaisin. Kekkonen ja Stalin olivat todellisuudessa yksinvaltiaita. Suomi oli näennäisesti demokratia, mutta Kekkonen lakeijoineen piti valtaa neljännesvuosisadan, yli 25-vuotta.

Sellaista aikaa moni perussuomalainenkin kaipaa. Heistä osa on alenevassa polvessa entisiä keskustalaisia. Siksi he ajattelevat vielä Kekkosen aikaa kultaisina lapsuuden poutapäivinä. Mikäli persut haikailevat aikaa ennen EU:ta, niin sitäkään ei voi palauttaa takaisin. Rajat toki voidaan sulkea ja elellä kuten Impivaaralaiset aikoinaan. Miten persut pakottaisivat takaisin ne tuhannet ja tuhannet suomalaiset, jotka ovat sen jälkeen muuttaneet ympäri maailmaa? Minä en usko heidän palaavan ihan sormia napsauttamalla.

Kun vertaan persujen sanomaa esimerkiksi Baltian maiden samankaltaisiin puolueisiin, niin sanomassa on yhteneväisyyttä. EU:ta inhotaan ja rajoja halutaan sulkea kaikilta ulkomaalaisilta. Millaiseen aikaan esimerkiksi Balttian maissa palattaisiin, kun heidän väestöstään on kolmannes muuttanut muualle EU:n liittymisen jälkeen. Sama ilmiö on näkyvissä myös meillä. Maahamuutto ei ole se ongelma, vaan maastamuutto. Ylen hankalaksi kävisi persujen oleskelu täällä, toki vastapainoksi ei olisi enää vaalikamppailuja. Täällä asustelisi oman aikansa pieni sisukas persupopulaatio. Lopulta he näivettäisivät itsensä pois kuleksimasta. Poksahtaisivat kuten vappupallot.

Presidentti Trump on kaiken uhoamisen aikana myös maailman vaikutusvaltaisin sotalordi. Hänellä on takanaan ja käsissään sotavoimat, jotka yksinään peittoavat kaikkien muiden maiden yhteiset sotavoimat. Maalla, merellä ja ilmassa. Kaikkialla lähiavaruudessa kiertelevät USA:n satelliitit valvomassa meidän tekemisiämme. Nyt Trump on saanut päähänsä, että Iran on kaikkien terroristien pesäpaikka. Hänen määräyksestään Välimerelle ja Intian valtamerelle purjehtii lisää sota-aluksia. Lisää miehistöä tuodaan alueelle. Tänään keskiviikkona 15.5, USA on määrännyt kaikki ylimääräiset hallinon henkilöt poistumaan Irakista. Matkustamista lähi-idän maihin kehoitetaan nyt välttämään.

Kaikesta tästä saa sellaisen kuvan, että Trump on jo tehnyt päätöksensä. Hänen aloittamansa kauppasota Kiinan kanssa on ajautumassa pattitilanteeseen. Tässä käy samoin kuin Meksikon vastaisen rajamuurin rakentamisessa. Trump uhoaa Meksikon maksavan muurin rakentamisen ja Kiinan maksavan kauppasodan. Molemmat kaatuvat mahdottomuuteensa. USA maksaa itse. Siksi Trump on valmis aloittamaan oikean sodan. Sotateollisuus työllistää. Tätä Trump pitää hyvänä diilinä.

Sinkkiarkkujen virta maailmalta jatkuu kaikkialle USA:n näillä päätöksillä.

Avainsanat: perussuomalaistenvaalislogan, äänestäsuomitakaisin, baltianmaidenmaastamuutto, vaikutusvaltainensotalordi, paluulentosinkkiarkusssa