Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 073

Uusimmat

Blogin arkisto

033 Yllätysten kuntavaalit tulossa

Perjantai 10.2.2017 klo 13:31 - yrjöpoeka

Edellisien kuntavaalien tuloksena perussuomalaiset ryntäsivät Suomen valtuustoihin. Monenlaista kiemuraa on sen tuloksena kunnissa nähty. Maakunnallisesti Kainuu on hajonnut kokonaan. Suurin osa maakuntavaltuustoossa olevista perussuomalaisista on eronnut jo puolueesta ja lisää eroaa. Se ei ole mikään ihme. Täältä kaukaa katsottuna Helsinki on alkanut elää omIssa unelmissaan.. Puoluetoimisto ja -johto ovat vetäneet aivan toisenlaista politiikkaa ja vaalilupaukset vedettiin hallitusneuvotteluissa vessanpönttöön.

Kaiken huipuksi ulkoinen kuva puolueen edustajista ja heidän puheistaan on muuttunut rumaksi. Puolueohjelmassa on heti alkuteksteissä sanonta: Perussuomalaiset ovat kristillis sosiaalinen puolue. Missä kristillisyys on näkynyt? Missä sosiaalinen huolenpito heikoimmista? Ei missään. Kansanedustajien äänekkäin joukko on lietsonut vastakkain asettelua puoluetta äänestäneiden kesken. Köyhät ja työttömät on saatu huutoon mukaan ja heidän kohteekseen on puolueen toimesta valittu kaikkein kurjimmassa asemassa olevat. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat.

Nyt köyhät ja työttömät huutavat, että nämä sotaa pakenevat vievät heiltä leivän suusta. Heille on uskoteltu maailman heidän kohdaltaan parantuvan, kun maahantulijat potkitaan rajojen ulkopuolelle. Kyllä köyhät ja työttömät saavat jatkaa entisellä linjallaan. Vaikka maahantulijat ajettaisiin perussuomalaisten toimesta maasta ulos, yhtään murusta lisää ei köyhille tule. Heitä on oikeasti kustu silmään. Nyt on herääminen puolueen toimiin menossa ja kuntien valtuustoissa tapahtuu uudelleenjako.

Kainuun äänikunikaana oli viime kuntavaaleissa Sotkamon Ari Korhonen yli 400:lla  äänellä. Nyt hän on valinnut puolueekseen kokoomuksen. Ari on jo esittänyt valmiiksi vaatimuksen, mitä tehtäviä hänelle on vaalien jälkeen annettava. On se melkoinen mies. Kuhmon kantava perussuomalainen oli Aimo Tervamäki. Hän on myös kypsynyt puolueeseen ja pyrkinee valtuustoon sosiaalidemokraattien listoilta. Suomussalmella taitaa olla valtuustoryhmässä vain yksi edustaja jäljellä. Vaalien jälkeen ei enää sitäkään.

Usko sellaiseen vastakkainasetteluun, jossa köyhät ajetaan toistensa kurkkuun on saamassa päätepisteen. Usko sellaiseen Suomeen, jonka rajat lyödään kiinni sotaa pakenevilta, katkaistaan seuraavissa eduskuntavaaleissa. Usko sellaiseen Suomeen, jossa perussuomalaiset muuttavat perustuslakia omia tarpeitaan varten, kuopataan todella syvälle. Tässä voi sanoa jälleen kerran, että saat mitä tilaat. Nuivaporukka on saanut aikaan samankaltaisen tilanteen, kuin SMP koki aikanaan. Tämä jos mikä, on surullista.

Mutta elämä jatkuu. Olen saanut kuulla useita tarjouksia eri ryhmiltä liittyä heidän joukkoonsa. Tämä ei ole helppoa. Kaikista helpointa olisi ollut saada aikaan sitoutumattomien ryhmä, mutta se hanke kaatui tammikuun loppuun mennessä. Helmikuun aikana selviää, olenko vaaleissa mukana ja missä joukkueessa. Varmaa on vain se, että jatkossa toimin sitoutumattomana.

Perjantai aamun keskusteluryhmäni oli jo tavattoman kiinnostunut millaisen ratkaisun aion tehdä. Aktiivisimmat aikoivat ottaa selvää eri puolueitten nokkamiehiltä minun tilanteestani. Aikoivat jopa puhua puolestani ja valita ryhmän.

Minun ei tarvitseisi sanoa muuta kuin, tahdon.

Avainsanat: perussuomalsietrynnistivätvaltuustoihin, jytky, vastakkainasettelu, valtuustojenvallanjako, sitoutumatonvaltuutettu