Satunnaiset kuvat

Tammikuun sinen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

145 Lait kansalaisten turvana

Tiistai 11.7.2017 klo 15:16 - yrjöpoeka

Suomessa on voimassa lakeja, jotka eduskunta on hyväksynyt. Perustuslaki on laadittu erinomaisella pitkäaikaisella harkinnalla ja parlamentaarisesti. Perustuslaki on tehty ajatuksella, että se kestää aikaa ja sitä ei vuosittain muutella. Toki kaikki lait ovat sellaisia, että joskus voi tulla sellainen tilanne, että niitä on muokattava vastaamaan uutta aikaa. Niitä ei kuitenkaan muuteta kulloisenkin poliittisen suhdanteen takia. Ei ainakaan siinä tapauksessa, että joku politiikko on kokenut häneen kohdistuvat lainvaatimukset epäoikeudenmukaisksi.

Uusi aika on tuonut meille sellaisia hienohelmoja, etteivät he tajua lakien olevan sitä varten, että ne tarvittaessa ojentavat ihmistä asialliselle tielle. Nykyisten perussuomalaisten puoluejohto kokee lain olevan väärä ja kohtelevan heitä epäoikeuden mukaisesti. Puolueen puheenjohtaja valittaa edelleenkin saamaansa tuomiota. Hän ei lukeneena ihmisenä edes ymmärrä parantaa tapojaan. Hän kokee oikeudekseen puhua muista aivan mitä huvittaa ja häntä ei saisi siitä rangaista. Hänen mielestään lait ovat laadittu muiden kurmottamista varten.

Juuri tästä syystä kunnioitan Suomen lakeja ja parlamentaarista valmistelua. Herkkähipiäisen hienohelman itkujen takia lakeja ei lähdetä muuttamaan. Parlamentaarisessa järjestelmässä yksilön on hyväksyttävä lakien ankaruus ja enemmistön asema. Juuri tänään pidän lakejamme sellaisina, että antakaamme tämän asehullun sivarin itkeä surkeuttaan. Valitettavasti tämä pelle saa nyt julkisuutta, toimiessaan satiaispuolueen puheenjohtajana.

Puolueesta ei enää ole takiaispuolueeksi, siksi käytän kansanedustaja Oinosen antamaa satiais nimitystä. Jokainenhan meistä tietää, että satiaiset ovat inhottavia. Kukaan ei halua niitä iholleen. Onneksi satiaisille on olemassa lääkitys. Etenkin poliittisille. Äänestäjät sen tietävät, jos kukaan. Seuraavissa eduskuntavaaleissa ongelma poistuu. Sitä ennen on kestettävä vaivaa joka näistä aiheutuu. Perustuslaki takaa myös näille jonkinlaisen turvan, mutta ei määrättömiin.

Taidan pitää useammin liputuspäivän Suomen perustuslain ja muiden lakien kunniaksi. Ne pitävät ötökät kurissa.

Avainsanat: suomenperustuslaki, parlamentaarinenvalmistelu, täysiikäisenhoitoonohjaus, tulevasatiaspuolue, oinosensatiaispuolue, perustuslakialiputettava