Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

112 Siivouspäivä

Tiistai 23.6.2009 klo 22:44 - yrjöpoeka

Olin ihan pihalla ja itikoitten syötävänä koko päivän. Aamulla vein vuodevaatteet pihalle tuulettumaan ja imurointia talossa ja sitten pihalle. Pihatöitten ohella kavereita piisasi, lämpöaallon ohessa pienet siivekkäät olivat heränneet. Käsivarret oli päivän päätteeksi kuin haulikolla ammutut. Mäkäräiset imivät huonoa verta minusta pois ja verenpaine tasoittui huomattavasti. Tosi asiassa rauhallinen kesäpäivä kotitöitä tehden on parasta lääkitystä moneen vaivaan.

Kaiken lisäksi sain käydä leppoisalla pyörälenkillä päivän päätteeksi ja luonto on nyt kukkeimmillaan.

Vaalirahoitusjuttu ei kohta enää jaksa edes naurattaa, touhu on sen verran tyhmän oloista. Rutiinilla pääministeri antaa jokapäiväisen leipämme, eli kootut selitykset aiheesta. Kesä olisi muutoin tiedotus välineille hiljainen ja tuntuu siltä, että onko tehty sopimus kohun pitkittämisestä? Kepu saa julkisuutta jatkuvasti ja tiedotus välineet palstat täyteen. TV2 näytti sitten Ajankohtaisessa kakkosessa Lehtomäen selittämässä, kuinka kyse on aivan normaalista jutusta. Rahoittaja valitsee puolueen ketä haluaa tukea ja äänestäjä valitsee ehdokkaan jota tukea! Yksinkertaista vai mitä ja kuinka aurinkoisesti ja viattomasti sen voi kertoa tämä politiikan ihmelapsi. Oikean ja väärän erottaminen on joskus ylivoimainen tehtävä, mutta uskon äänestäjien heränneen ja tuomio päivä lähenee. Siinä eivät edes ne suuret setelit sitten auta.

Samassa ohjelmassa oli myös raportti perussuomalaisista ja väitetystä rasistisuudesta. Ohjelma toi esille kuitenkin sen totuuden jonka jokainen perussuomalaisia äänestänyt tietää, me kaikki olemme aivan tavallisia perussuomalaisia. Meidän porukkaan mahtuu paljon myös näitä maahanmuuttajia. Kannattajina ja ehdokkaina he kokevat puolueen olevan ihmiselle hyväksi.

Huomenna ajatukseni ja päiväni täyttää sitten Kainuulainen arki. Ristijärven terveysasema on tutustumisen kohteena aamupäivän ja sen päätteeksi on pitkä lautakunnan kokous.

Sitä on luottamusmiehen arki. Onko se ihmiselle hyväksi ja erityisesti minulle, en tiedä. Sen tiedän kuitenkin, että päivä antaa minulle paljon. Päivä kertoo paljon Kainuulaisten arjesta ja siitä, kuinka siinä selviydytään. Ja se on hyväksi.

Avainsanat: vaalirahoitus, perusuomalaiset, terveysasema, luottamusmies, arki