Satunnaiset kuvat

Hopeaa rajan takaa

Uusimmat

Blogin arkisto

043 Nimettömiä ja nimellisiä

Torstai 23.2.2017 klo 21:12 - yrjöpoeka

Tänään olen saanut nimellisiä viestejä heti aamusta. Kaikissa nimellisissä viesteissä on yhteinen piirre. Näistä jokaisesta näkee ja kuulee, että yhteinen mielipiteemme on luettu ajatuksen kanssa. Itse olen tietysti tyytyväinen, että ajatuksemme ja pohdintamme on ymmärretty. Suuri kiitos saamistani kannustavista viesteistä.

Oma lukunsa ovat sitten nimettömät julkaisut, joista esimakua saa Suoli24-sivustolla. Toinen paikka ilmaista inhonsa ja kaunansa on maakuntalehden uutisen kommentointi. Olen toisaalta erittäin otettu siitä, että minua vaatimatonta poliitikon alkua mollataan oikein joukolla. Ketä muuta Kainuulaista nimitellään ja inhotaan näin hyvin? Minussa on ilmeisesti sitä jotakin. On siinä ollut tuttavillani pohtimista, että kenestä nämä kaunaiset oikein kirjoittavat?

Joistakin viesteistä näkee, että ne tulevat läheltä. Entisestä puolueestani ja toisaalta oman kunnan luottamushenkilöiltä. Hyväksyn nimettömyyden ja loan heiton yhdellä ehdolla. Kirjoittakaa nimeni oikein. Muutama soitto on tullut aktiivisessa politiikassa olevilta toimijoilta. Kaksi oli järkyttynyt siitä, että olen valinnut vasemmiston ryhmäkseni. Minusta siinä ei ole mitään kummallista. Kuntapolitiikka on aivan eri asia, kuin valtakunnallinen puoluepolitiikka. Kuntatasolla me tunnemme toisemme hyvin ja hoidamme oman pienen elinpiirimme asioita.

Valinnalla on toki vaikutuksensa suurempaankin puoluepoliittiseen kuvaan. Se on ollut myös minun ja Maarit Nurmen tarkoitus. Viimeisen vuoden huudon ja mekastuksen takia, on aika puhua arvoista politiikan tekemisessä. Ihmisarvo on siinä aivan keskeisessä roolissa. Vastustajani eivät sitä halua edes ymmärtää. Kajaanissa käydessäni sain kosketuksia olalleni ja kannustuksen sanoja. Nämä pienet asiat kertovat, ettei meidän valintamme voi olla aivan väärä.

Joidenkin on tavattoman vaikea käsittää yhtä perustavanlaatuista asiaa, jos ajamamme asiat petetään oikein kunnolla, on oikein jättää sellainen puoluejohto. Pidän tyhmänä vanhaa tapaa, jossa jääräpäisesti tuetaan ryhmää, joka jatkuvasti pettää lupauksensa. Poliittisten puolueiden on aika oppia, että poliittiset lupaukset on pidettävä. On ansaittava äänestäjien luottamus ja kaikkein tärkeimpänä, ehdokkaiden luottamus. Ehdokkaat hankkivat puolueelle ne äänet ja ehdokas joutuu sitten vastaamaan omalla nahallaan siitä, jospuoluejohto pettää annetut lupaukset.

Muutama on kysellyt nimellä ja suurempi osa nimettömänä yhtä asiaa. Mitä minulle on luvattu vasemmiston taholta? Tarkoittavat paikkoja tulevassa valtuustossa ja muissa politiikoille tärkeissä puheenjohtajien tehtävissä. Minä yritän kertoa tässä sen, vaikka tiedän jo ennakkoon, ettei sitä nimettömien joukko usko. Olen ilmoittanut vasemmisto ryhmän edustajalle, ettemme ole vailla yhtään mitään. Tuomme mahdollisesti ryhmälle joitakin lisä-äänia ja se riittää meille. On ryhmän päätettävissä, tarvitaanko osaamistamme missään.

Toistan vielä. En ole vaatinut mitään ja minulle ei ole luvattu mitään. Olen ja olemme Maaritin kanssa, ainoastaan tuomassa oman panokseni hyvään kunnallisvaalitulokseen Suomussalmella. Tämän teemme yhteistyössä Vasemmiston ryhmän kanssa.

Järkyttykää kunnolla. Emme todella vaadi mitään.

Avainsanat: roskapostia, poliittineninhokki, yrjöpoeka, petetytlupaukset