Satunnaiset kuvat

Paras kalakumppani

Uusimmat

Blogin arkisto

011 Mutta missä on Pia Lamberg

Maanantai 7.1.2019 klo 10:23

Koetin todella olla puuttumatta jääkiekon kuvioihin, mutta rajansa se on kaikella. En itse seurannut nuorten kisoja muutoin kuin urheilulähetyksissä. Kisojen jälkeen ei enää puhuta mistään muusta. Kaksi ensimmäistä päivää on hypetetty niin, ettei mitään muuta enää sovi suomalaiseen tiedoitukseen. Nyt olisi hyvä sauma hallituksella latoa lakeja pöytään. Kukaan ei ehtisi toppuuttelemaan,vaikka minkälaista sutta ja sekundaa tehtäisiin.

Se mikä katkaisi itseltäni sen kamelin selän, olivat kuvat kotisuomesta. Alastomat nuoret miehet vihahtelivat kaduilla juhlistamassa jääkiekon nuorten maailmanmestaruutta. Minä en jaksa millään ymmärtää mikä pakottaa juoksemaan alastomana? Mitä se juhlistaa? Mistä kummallisesta oikusta se oikein kertoo? Kaiken huippuna vielä se, että media oikein hyväksyvästi julkaisee kuvia ja kertoo kuinka suomalaiset juhlivat maailmanmestaruutta. Jos alastomana juokseminen humalassa on juhlintaa, niin minun tajuntaani se ei uppoa.

Toinen juhlinnan tapa on etsiä suihkulähteitä joihin hypittäisiin vaatteet päällä. Ei siinä kesäisin olisi mitään vikaa, mutta talvella siinä ei ole hohtoa. Kaiken lisäksi juhlinta tapahtuu vain syvän humalatilan vallitessa. Selvinpäin olevat kuten minä, nukuin yöni rauhassa. Kuuntelin aamusella radiosta kuinka kävi. Kohtotin hieman kulmakarvojani ja totesin, että ovat ne poikia. Muutaman Eurooppalaisen maan ja Pohjois-Amerikan kahden maan muodostama jääkiekko perhe pelaa maailmamestaruudesta. Tilanne on sama kotoisassa käsipallossa. Suomen mestaruudesta pelaavat muutamat etelän joukkueet. Riihimäki edustaa pohjoista. Minusta ne muodostavat piirikunnalliset kisat. Jääkiekko on mittakaavassa samassa tilassa.

Yksiasia joka herätti itsessäni ärtymystä, oli median tapa nostaa kaikkien pelaajien tyttöystävät mukaan julkisuuteen. Lehtien otsikot repäisivät kuinka kuvankauniit tyttöystävät onnittelivat mestareitaan. Minä olen aina kuvitellut, että puhutaan pelaajista ja heidän tekemisistään. Se ei kiihkon humalluttamalle medialle kelpaa. Parivuotta sitten hieman nuoremman sukupolven voittaessa kisat julkaisi entinen missi Pia Lamberg alusvaatekuvansa. Hän onnitteli sillä kuvalla melkein alaikäisiä nuoria poikia. Toki hän sai heti kuvallisia vastineita, kuten tässä.

Mikäli mies lähettäisi nuorten naisten joukkueelle tuollaisen kuvan, iskisi Metoo-liike kiinni ja oikeudessa tavattaisiin. Tyhjätaskuiset Lambergit tietävät, että jääkiekossa liikkuu raha. Samalla he tietävät, että media on haukkana paikalla julkaisemassa juttuja ”kuvankauniista” tyttöystävistä. Minusta median tulisi nuorten kisojen kohdalla pitää tyttöystävät poissa julkisuudesta. Nuoret ihastuvat vielä siinä vaiheessa useamman kerran ja median tapa julkistaa heidät tekee heistä hyvin pian julkkuja. Heidät tunnistetaan sen jälkeen sen ja sen jääkiekkoilijan entisenä tyttöystävänä.

Ammatti se on sekin. Mutta ei ole mieltä ylentävä se. Media halventaa naisia ja se on syvälle juurtunut tapa. Julkisuudella on naisten halventaminen tehty hyväksyttäväksi. Osa, kuten Pia Lamberg, haluavat itse vielä vahvistaa tätä.

Pelaajia pitäisi valmentaa median kohtaamisen suhteen ja erityisesti oman yksityiselämän osalta. Nuoruuden ihastumiset ja rakkaudet jos mitkä, ovat syvintä yksityisyyttä.

Avainsanat: muttamissäonpialamberg, jääkiekonmaailmamestaruus, yksityiselämänsuojaaminen, nuoruudenihastumiset, ammattinaentinentyttöystävä

059 Mestaruushurmosta

Maanantai 25.4.2016 klo 12:46 - yrjöpoeka

Suomen nuoret jääkiekkoilijat ovat tämän talven taistoissa olleet aivan omaa luokkaansa. Minua eivät ole nämä ottelut häirinneet mitenkään, olen saanut tulokset heti tietooni siinä kuin muutkin. Radion ja television toimittajien hehkutusta kuunnellessa käy usein mielessä, että vähästä se ihminen riehaantuu. Toisaalta on hyvä, että on jostakin edes vähän iloa. Suomen hallitus ei sitä ole kansalle tarjoillut.

Aamun uutisia seuratessani törmäsin erään lehden uutiseen, joka veti minut aivan sanattomaksi. Tosin vain hetkeksi. Mietitäänpä hetki sellaista ajatusta, että Suomen naiset voittaisivat maailmanmestaruuden jääkiekossa. Tämän jälkeen joku joutilas miespuolinen gigolo julkaisisi instragamissa ”seksikkään” alusvaattekuvan vuoteessaan, silmissään utuinen kaihoisa katse. Itsestäni tuntuu, että eivät aivan kaikki asialle taputtaisi.

Minulle tuntematon joutilas nimeltään Pia Lamberg julkaisi itsestään instragamissa alusvaatekuvan. Lehti tietysti julkisti tällaisen tärkeän uutisen koska siinä onniteltiin mestareita. Ymmärrän näitä joutilaita naispuolisia gigoloja siinä, että he haluavat etsiytyä nuorten uroiden kainaloon. Heidän kainalossaan voi päästä todella isoihin rahoihin käsiksi. Muutoinhan nämä alusvaatteisillaan keikistelevät joutuvat kärvistelemään ulosottomiehen kainalossa.

On aivan varmaa, että näistä nuorista miehistä usea siirtyy aika pian NHLn leipiin. Siellä heidän tulonsa tulevat olemaan aivan toista kotimaan ansioihin verrattuna. Sen ilon kyllä mielelläni heille suon. Haastatteluissa nämä nuoret miehet tuntuvat aika sanavalmiilta velmuilta. Sellaisia ilopillereitä ei oikein paljon ole kotimaan jäillä aikaisemmin pyörinyt. ”Tiki” Tikkanen oli eräs vanhemmasta kaartista.

Yhteistä näille kiekonperässä luisteleville on se, että nuoret kauniit ja joutilaat naiset liimautuvat heihin kuin kärpäspaperiin. Kiekkomies joutuu olemaan paljon kotoa poissa ja siksi julkisuudesta elävä kaunotar on ehkä sitten se sopivin naiskaveri. En ole seurannut tarkemmin, mikä on tilanne naisjääkiekkoilijoiden kotona? Onko heillä kotona vähissä vaatteissa keikistelemässä julkisuuden kipeä gigolo?

Kieltämättä ärsyynnyin tästä alusvaate keikistelijästä. Uutisvirta on täynnä näitä niinsanottuja julkkiskaunottaria. Iltapäivälehdet julkaisevat näistä puolialastomia kuvia. Joku on juuri löytänyt elämänsä miehen. Toinen on juuri eronnut ja siitä tehdään surullinen uutinen. Uutisen lopussa on aika usein maininta, että elämä kuitenkin kantaa ja uusi ystävä on jo näköpiirissä. Muutaman päivän jälkeen lehti julkaisee yksinoikeudella yhteisen kuvan lempeä täynnä olevista rakastavaisista.

Olen tullut pohdinnoissani siihen tulokseen, että jääkiekkoilijat ja naisjulkut sopivat todella hyvin yhteen. Kumpikin osapuoli on alusta asti haluamassa pois oikeasta työstä. Toinen haluaa rahaa luistelemalla kumilätkän perässä. Toinen osapuoli kiristelee ajoittain naamariaan, jotta kelpaisi mahdollisimman pitkään juorulehtien palstoille. Aina sieltä joku kymppi irtoaa. Luistelijat ovat varmoja esiintyjiä, hyvin istuva puku päällä. Nämä naiset ovat myös varmoja esiintyjiä. Mutta vain silloin, kun heillä on pelkät alusvaatteet päällä.

Juhlikaamme kaikki näitä työnsankareita. Vaatteilla tai ilman.

Avainsanat: nuortenmmjääkiekko, pialamberg, julkisuudenhakuisuus, turhatjulkkikset