Satunnaiset kuvat

Silloin joskus ennen

Uusimmat

Blogin arkisto

134 Jätettä ja menetettyä kunniaa

Torstai 2.5.2019 klo 15:02 - yrjöpoeka

Suomalaiseen vappuun kuuluu ns. picnic-juhlinta. Parhaiten se näkyy suurimmissa kaupungeissa. Syrjäseuduilla ihmiset ovat enemmän omissa oloissaan ja nauttivat syötävät ja juotavat siististi. Mikäli jotakin sotkua tulee, se siivotaan itse. Pääkaupunki Helsinki näyttää esimerkkiä siitä, että picnic-juhlijat maksattavat örvellystensä jälkien siivoamisen kaupungin asukkaiden veroista. Kaupungin työntekijät joutuvat todella ahkeroimaan, jotta ihmiset pääsisivät turvallisesti kulkemaan sotkujen ja lasin sirpaleitten seassa.

Minä en ymmärrä tätä. Miksi veronmaksajat antavat tämän tapahtua? TV- ja radiotoimittajat käyvät haastattelemassa näitä örveltäjiä. Mikseivät edes he kysy, kunka he aikovat siivota sotkunsa. Tästä on tullut tapa ja siihen on olemassa myös helppo ratkaisu. Kaupunki aitaa Kaivopuiston alueen silloin kun siellä aiotaan juhlia. Sisääntuloporteilla tulijoilta peritään maksu, jolla pystytään kattamaan siivoamisen kustannukset, esim. 30€/henkilö. Pitäisi siinä kaupungin laskentataitoisten luottamus- ja virkamiesten calcuraattoreiden raksuttaa. Joka tapauksessa tästä örvellyksestä aiheutuu myös muille tahoille huomattavia kustannuksia. Pelastuslaitos ja poliisi ovat siinä eturintamassa. Vappu on kerran vuodessa ja siinä ei yksi viisikymppinen tunnu missään. Örveltäjien velat tuntuvat pelkiltä saatavilta.

Toisenlaisen sotkun kohteena on uusi kansanedustaja Hussein al-Taee. Hän on sortunut omaan näppäryyteensä. Suomalaisen median lemmikkinä hän on saanut runsaasti palstatilaa ja kuvansa kaikkialle. Nykyaika on samalla armoton. Julkisuuden henkilön tietoja kaivellaan kaikkialla ja sieltä löytyvät takuuvarmasti kaikki ne nuoruudenkin synnit. Kaikkein varmimmin viimeisten vuosien tarinat. Lähdettyyään vaaleihin mukaan saivat sosiaalisen median tunkionkaivat tulta ryysyihin. Entiset tuttavat ja uudetkin alkoivat kysellä hänen peräänsä. Lopulta hänen oli tultava julkisuuteen anteeksi pyytelemään.

Katsoin A-studion lähetyksen, jossa toimittaja grillasi häntä. Hussein oli yllättävän rauhallinen ja selkeä sanainen. Viimeisin tieto on, että hän on joutunut sairaalaan hoidettavaksi. SDPn suunnasta viestitetään henkisen paineen käyneen kestämättömäksi. Sitä se varmasti on. Kullattu kertomus olikin feikkiä. Koska hän on arabi, on myös jotenkin ymmärtää millainen on heidän ajattelutapansa muista ihmisistä. Ensinnäkin uskonto, shiiat ja sunnit ovat toistensa kurkussa heti kun silmä välttää. Julkisille homoille heillä on pikatuomiot. Siksi siellä eivät sateenkaariliput liehu. Juutalaiset ovat arabien mielestä hävitettävä maan päältä. Eivät nämä totuudet maata muuttamalla häviä.

Arabeilla on aina joku vihattava kohde. Ollut aikojen alusta asti ja siinä ei loppua näy. Myös heidän kielenkäyttönsä on suoraa ja mutkatonta näistä heille vihamielisistä ryhmistä. Kaiken lisksi he ovat erittäin hanakoita tarttumaan aseeseen ja aloittamaan suoran toiminnan. Arabien mieskulttuuri on länsimaiden mielestä raakaa. Otan yhdeksi esimerkiksi kunniamurhat. Kukaan länsimaalainen ei voisi kuvitella surmaavansa perheenjäseniään kokemansa häpeän takia. Ilmeisesti arabeilla vain miehet tuntevat häpeää.

Nyt Hussein al-Taee on törmännyt länsimaiseen käytäntöön. Kaikki puhuttu ja kirjoitettu säilyy ja se otetaan todesta. Lopuksi oikeuslaitos kertoo viimeisen sanan. Onko toisten kunniaa häväisty ja miten se sovitetaan.

Häneltä voisi kysyä; muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan.

Avainsanat: vapunjuhlinta, picnicörvellys, kaisaniemenpuisto, husseinal-taee, muuttuukoihminenjamihinsuuntaan