Satunnaiset kuvat

Sininen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

065 Covid-19 vs. HX-hanke

Maanantai 13.4.2020 klo 10:16 - yrjöpoeka

Useilta suunnilta on ilmestynyt ”älykköjä” kertomaan, ettei Suomella ole nyt varaa usiin hävittäjiin. Jotkin mediat ovat jo aloittaneet kyselyn lukijoilleen ja sen perusteella kertovat, että yli puolet suomalaisista ei nyt hankkisi hävittäjiä. Kaikki nämä älyköt ovat vasemmistosta ja vihreistä. Heillä on edelleen lapsen omainen usko siihen, että juuri nyt korona kriisin aikana ei ole mitään uhkaa mistään suunnasta. Ilmeisesti näille tahoille kelpaisi se, että pienet vihreät miehet ilmestyisivät valtaa pitämään.

On uskomatonta tuubaa yhdistää koronaa ja Suomen puolustusta millään tavalla toisiinsa. Mitä pahempia kriisejä on, sitä tarkemmin on huolehdittava oman maan puolustamisesta. Silloin kun valtio unohtaa oman maan puolustamisen, on varmaa että tilan täyttää jonkin muun maan sotavoimat.. Näin on aina ollut ja sitä se on edelleenkin. Hyvänä esimerkkinä on Venäjän harjoittama hajoita ja hallitse politiikka naapureitaan kohtaan. Erityisen haavoittuvia ovat aina olleet pienet valtiot.

Hyvä esimerkki viholliskuvan etsinnästä löytyy myös suuresta lännestä. Presidentti Trump on pitänyt koronan uhkaa olemattomana ja nyt hän on pulassa lisääntyvien kuolemien ja kasvavan työttömyyden kanssa. Koska hän ei sano olleensa väärässä, hän etsii syyllisen ja vihollisen muualta. Tänään viimeisin syyllinen USAn tilaan on maailman terveysjärjestö WHO. Tämä järjestö saa USA:ta rahallista tukea ja nyt Trump on ilmaissut leikkaavansa sitä. Vihollinen on löydettävä aina muualta, tämän tietävät myös muut maailman yksinvaltiaat Pidän Trumppia sellaisena, koska hän on sitä valtaa käyttänyt koko virkansa ajan. Vika on aina muualla ja sokea kansa kyllä uskoo kun sitä riittävästi toistaa. Viime vaalien tulos osoittaa sen äärimmäisen hyvin.

Nyt on tutkittu sellaista juttua, että osa miesten hajusteista pudottaa välittömästi naisilta housut alas. Tämähän on mielenkiintoinen tulos. Köyhän miehen kannattaa ottaa pankista lainaa ja ostaa pieni pullo kallista hajustetta. Sitten vain keräilemään toreilla ja turuilla tipahtelevia pikkuhousuja. Tämän jälkeen köyhästä tulee rikas, koska nyt voi aloittaa tienaamisen. Hyvistä käytetyistä pikkuhusuista maksetaan joissakin miesten piireissä sikamaisia hintoja. Tuloilla voi ostaa toisen pullon hajustetta ja jatkaa keräilyä. Tämä on huomattavasti kannattavampaa kuin marjanpoiminta. Lisäksi se on verotonta, koska julkisilta alueilta saa kerätä sinne tipahtaneita luonnontuotteita.

Itse en usko erilaisten tuoksujen saloihin, mutta uskon siihen, että naiset yhdistävät jotkin tuoksut setelien tuoksuihin. Suomessa elää suuria määriä nuoria naisia joiden tärkein elämäntehtävä on näyttä hyvältä some-kuvissa. Mitä enemmän seuraajia, sitä varmemmin yhdyttää runsaasti seteleitä omistavia jääkiekkoilijoita, formulatähtiä ja rallikuskeja. Tavallisen rekkakuskin ja taksisuharin on tyhjä edes haaveilla moisista typyistä. Niin kauan kuin setelien tuoksua riittää, sitä varmemmin naisten lehdet täyttyvät lemmekkäistä kuvista jossakin kaukaisessa lomakohteessa. Sinä päivänä kun hajusteen määrä heikkenee, ilmaantuvat ensimmäiset huolestuneet oireet Seiska-lehden sivulle.

Setelit yhdistetään sen takia näihin housut pudottaviin tuoksuihin, koska tuoksulla korostetaan setelien tuoksua. Miehen ulkonäöllä ei ole merkitystä, kunhan tuoksua on riittävästi. Rujompikin kotimaan rambo kelpaa, jos olet saanut lottovoiton.

Lottovoittoa odotellessa voi keräillä putoilevia pikkuhousuja kaduilta.

Avainsanat: covid19, hxhanke, pienetvihreätmiehet, who, setelientuoksu, naistenpikkuhousut

112 Elokuun loppu

Tiistai 31.8.2010 klo 20:23 - yrjöpoeka

 

 

Kesästä on puhuttu lämpimänä, mutta jo useita viikkoja täällä ylävesillä on ollut todella kolea keli. Pari – kolme hellepäivää oli koko kesänä, jos mittarina pidetään yli 25 astetta. Niin sanottujen helteiden aikaan yölämpötilat eivät nousseet, vaan yöt olivat viileitä. Nyt  ilmat ovat olleet päivisin alle 10 astetta ja yöllä lämpötila on pysytellyt nollan paikkeilla. Kesällä kuuntelin ihmisten valitusta muutamasta lämpimämmästä päivästä, samat valittajat matkustavat usein joka talvi  viikoiksi Thaimaahan. Siellä on yötä päivää paljon kuumempaa, ruskettuneena sitä sitten kehutaan! En ymmärrä sitä logiikkaa?

Taivalkosken elomarkkinat olivat viikonloppuna ja siellä oli todella puheliasta sakkia. Pienen pitäjän markkinoiksi, siellä kävi todella paljon pitäjäläisiä. Taivalkoskisten mukaan ihmiset kokoontuvat raatailemaan joukolla muutaman kerran vuodessa. Ulkopaikkakuntalaiset olivat hyväntahtoisen uteliaisuuden kohteina. Vakavanmieliset koillismaan ihmiset olivat todella aktiivisia puhumaan myös politiikasta. Paikalliset valtapuolueen edustajat pyrkivät vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin, kertomalla kuinka heidän arvonsa ovat kohdallaan. Käydyissä keskusteluissa muistutin heitä siitä, kun pääministeri sanoo mitä pitää tehdä, he kiltisti sen tekevät. Minä en oikein ole ymmärtänyt sellaista logiikkaa, että omat perusarvot voi heittää romukoppaan? Kaiken kaikkiaan toritapahtuma oli todella hyvä ja siitä kiitos paikallisille perussuomalaisille.

Viikonloppuna käväisin vielä kesän viimeisen reissun Kuusingilla. Vettä oli todella vähän ja myös kalastajista oli puutetta, koska taimenet ovat joesta loppumassa. Kalastuspaineen nousu syönnösalueella on ollut tuhoisaa, vaikka yhtä aikaa on joella pienennetty kalastuskiintiöitä. Aikaisemman rajoittamattoman saalismäärän pudottaminen 5 kalaan kesässä, ei ole auttanut asiaa. Nyt osa kalastajista päästää osan saamistaan kaloista takaisin jokeen. Jokien pelastamiseksi ei nyt enää auta kalastajien keskinäiset keskustelut. Nyt olisi aika aloittaa Suomen ja Venäjän valtioiden välisen kalastussopimuksen osalta uudet neuvottelut.

Joella oli kuitenkin sen verran muuta kalaa, että sopan ainekset sain kasaan. Kaksi mitallista harria toi kattilaan makoisat keitto ainekset. Kuluneen kesän kruunuksi Saunaniemestä paukahti tuttu maastopukuinen luupää, eli hauki. Reilu parikiloinen hauki antoi kunnon vastuksen ja siihen tuli myös koko kesän päätös. Paikalle saapuneen vaimoni kanssa vietimme oikein antoisan vuorokauden. Pimenevä elokuun lopun yö, nuotiolla nautitun aterian kera kruunasi kaiken.

Vihreät siviilipalvelusmiehet ovat tänään olleet ahkerina ja esittelivät uutta ajattelua suomen armeijan kohtalosta. Saman sortin erikoismiehet talvisodan alla tekivät kaikkensa suomen puolustuksen tuhoamiseksi. Malli Kajanderin tilalle ollaan puuhaamassa malli Haavistoa. Sukupuolineutraalissa liitossa elävä siviilipalvelusmies on varmasti paras kertomaan, kuinka suomen puolustus hoidetaan tulevaisuudessa. Jostakin kummasta syystä tulee mieleen, olisivatko aivot vahingoittuneet?

 

Avainsanat: kesänloppu, taivalkoskenelomarkkinat, pääministerinarvot, kesänviimeinenreissujoelle, kuusinki, valtioidenvälinenkalastussopimus, pienetvihreätmiehet, suomenpuolustuksentuhoaminen