Satunnaiset kuvat

Lohisaaren hopea

Uusimmat

Blogin arkisto

166 Taantumuksen aika

Perjantai 25.8.2017 klo 18:13 - yrjöpoeka

2010 ei kukaan olisi uskonut mihin Suomi on siirtymässä vuosikymmenen lopussa. Suomalaisen koulutusjärjestelmän tuloksista meuhkataan ja usea poliittinen taho on siitä kunniaa ottamassa. Erityisesti istuvan hallituksen ministerit esiintyvät lehtien palstoilla polleina ja antavat meidän järjestelmästämme maailmaa syleileviä lausuntoja. Muun maailman koulutusjärjestöt ramppaavat tie sonnalla kyselemässä ja utelemassa tätä ihmettä.

Jokainen kynnelle kykenevä pyrkii kertomaan ulkomaan eläville, kuinka Suomi on suoranainen paratiisi. Meillä on tasaarvoinen koulutusjärjestelmä ja jokaisella on mahdollisuus käydä kouluja taloudellisesta taustasta huolimatta. Maailmalla tunnetaan meitä kohtaan suoranaista kateutta. Koululaisemme ovat koko vuosituhannen alun olleet maailman kehityksen kärjessä Pisa-tutkimuksilla mitattuna. Olemme olleet onnesta muikeina. Nyt se tulos näyttää tuottavan pelkkiä idiootteja.

Suomalaisen koulutusjärjestelmän on sanottu olevan maailman parasta ja tuottavan sivistystä kaikilla mittareilla. Tuo sanonta on suorastaan perseestä. On ihan pakko sanoa tuo sana. Miksikö? Viimeisen viikon aikana olemme kuulleet hallituksen ministereiden suusta toinen toistaan kammottavampia sanontoja. Hallitus huuhtelee ilman tunnonvaivoja sivistysvaltion mittarit vessan pöntöstä. Sivistysvaltiomme on mahdollistanut yhdessä laadittu perustuslaki ja myös muut kansalaisia suojelevat lait.

Turun murhenäytelmän antamalla kiihkolla kansa huutaa nyt verta ja vaatii lakien muuttamista ankarammiksi. Ministerit kiihtyvät näistä kyselytuloksista ja kokoomuksen ministerit ovat menneet jo Soinin porukasta ohi oikealta. Minusta kaikkein kuvaavinta on sisäministerin lausunto siitä, että aivan ensimmäiseksi on saatava linnaan turvapaikanhakijoita suojelevat suomalaiset. Suomeksi sanottuna hallituksen ministereiden pahimmat viholliset eivät ole turvapaikanhakijat, vaan omat erimieltä olevat kansalaiset.

Olemme hyvin pikaisesti siirtyneet täysin samoille linjoille Venäjän hallinnon kanssa. Tärkeintä on tukahduttaa oma oppositio keinoja kaihtamatta. Osa kansalaisista kuvittelee mukana huutamisen olevan heidän etujensa mukaista. Ei ole. Kun lait on saatu sorvattua kukaan ei ole enää turvassa hallintokoneistolta. Nyt me suorastaan rakastamme hengiltä mellakkavarusteisiin pukeutuneet turvallisuusjoukot ja poliisit.

On varsin kohtuullista kysyä, tuottaako Suomen koulutusjärjestelmä sivistynyttä kansaa? Kaiken kuullun ja nähdyn perusteella uskallan olla siitä eri mieltä. Järjestelmä näyttä tuottavan maailmaan pahimman sortin idiootteja. Ministerit ovat siitä erinomaisina esimerkkeinä. Pahinta on se, että oppositio on valmis lakien kiristystalkoisiin. Antti Rinne sekoilee naisten synnytyselinten parissa, vaikka käsiin on annettu todella hyvä ase käydä hallitusta vastaan.

Olen aikaisemmin kuvitellut, että ministereiksi valikoituu kansan parhaimmisto. Nyt nähdyn perusteella heillä ei ole omia aivoja ollenkaan. Jokainen kuulostelee oman kotitorin kupeelta kaikuvaa huutoa. Siellä mölisevät sekopäiset ovat ministereiden kuvitelmissa kansan ääni ja sen parhaimmistoa.

Minä sanon teille. Olette hallituksessa täysiä persereikiä. Täysin ilman omaa aivotoimintaa. Tietäkää se, että taantumus tulee ennenpitkää tiensä päähän. Loppu ei ole kaunis. Historia muistaa teidät persereikinä.

Avainsanat: taantumuksenaika, pistutkimukset, suomalainenkoulutusjärjestelmäonmaailmanparas, hyödyllisiäidiootteja, turunmurhenäytelmä, toriltakaikuukansanääni, ministereidensivistystaso, historiantuomio