Satunnaiset kuvat

Päiväunienaika

Uusimmat

Blogin arkisto

165 Elämä vie ja tuo

Torstai 24.8.2017 klo 11:16 - yrjöpoeka

Minulta on kyselty kevään ja kesän aikana, mitä aion nyt tehdä? Kysymys on esitetty siitä syystä, että yli 30-vuoden luottamusmieurani päättyi. Itse olen sen päätökseni kanssa sinut ja juuri tämä kesä on osoittanut, että kun yksi elämänvaihde päättyy, toinen on jo oven takana.

Jostakin kummallisesta syystä, minun kohdalleni elämä on aina antanut tehtäväksi toisten ihmisten auttamisen. Näin on ollut jo vuosikymmeniä. Elämä on vuosien varrella myös antanut minulle hyvin paljon. Olen oppinut tuntemaan ihmisiä eri elämän aloilta. Tuttuja on politiikan huipulta lähtien. Useissa erijärjestöissä kulunut aika on tuonut mukanaan ystäviä ja hyviä tuttuja. Kunnallisen- ja maakunnallisenpolitiikan kautta olen päässyt tutustumaan erikuntien virka- ja luottamusmiehiin. Kaikkialla on tuttuja ja tiedän nyt jonkinverran siitä, kuinka järjestelmä toimii.

Politiikan saralta minulle heitellään täkyjä edelleen. On mukavaa kun soitellaan ja kysellään kuulumisia. On erityisen mukavaa kuulla, että olen olen oikein mukava mies. Samaa mieltä eivät ole vannoutuneet vastustajani. Nyt he lukevat tätä, vaikka eivät sitä tunnusta. Aktiivinen politiikka on omasta mielestäni nyt läpikäyty. Yritän kuunnella elämän tuomaa virtaa ja etenen sen mukaan. Yllättävän moni kysyy minulta neuvoa. Usein se koskettaa kunnallista järjestelmää ja myös sosiaali- ja terveydenhuolto aiheuttaa ihmisillä kysymisen ja neuvon tarvetta.

Toisten ihmisten auttaminen on ilmeisesti se asia, josta en pääse irti. Neuvoa ja apua pyytäneet ihmiset ovat jääneet hyvin lähelle ihoa. Apuani pyydetään ja sitä annan sillä osaamisella jota minulla on. En pyydä siitä vastapalvelusta ja en ole sitä vailla. Olen itse tyytyväinen jos ihmiset saavat neuvoistani jotakin hyötyä. Annetut kiitokset ja ystävällinen hymy ovat niitä eväitä, joita tarvitsen.

Osaamiseni ja taitoni ovat tänään ja erityisesti huomenna ja sen jälkeen todella koetuksella. Läheiset ihmiset ovat tukeneet työtäni ja se on tärkeintä. Ystäväni ovat kertoneet minulle sen yhden elämänohjeen joka kantaa. Tee toiselle ihmiselle niin kuin soisit itsellesi tehtävän.

Voisiko sen paremmin ilmaista. Annan elämän viedä.

Avainsanat: mitäaionisonatehdä, pitkäurakunnallispolitiikassa, elämäihmistäkuljettaa, kunnallisenjärjestelmänsyvällinentuntemus, maakuntavaaliehdokkuuttatarjotaan, ystävyyttäjaelämänohjeita