Satunnaiset kuvat

Hopeaa rajan takaa

Uusimmat

Blogin arkisto

233 Mietteitä juhlien jälkeen

Perjantai 8.12.2017 klo 13:56 - yrjöpoeka

Suuret juhlat on takana. Juhlavuotta jäljellä vielä kolmisen viikkoa ja sinä aikana voi tapahtua mitä tahansa. Ylen uutistarjonnasta nousee esiin kummallinen uutinen Suomen lippujen polttamisista. Itsenäisyyspäivän aikana Lauttasaarelaisten taloyhtiöiden pihoilta vietiin/varastettiin 25 lippua. Nyt poliisi aloittaa tutkinnan lippujen polttamisvideosta. En tiedä mitä tällaisella yritetään kertoa? Mitään sympatia pisteitä siitä ei kansalaisilta kerry. Tekijä/t varmaankin tuntevat suuria väristyksiä tekemästään teosta.

Toinen uutinen kertoo poliisihallituksen aloittavan selvityksen lastentapahtuman siirrosta Töölön torilta. Ns. alpakka-tapahtuma pidettiin ja siellä kävi yli 5000 vierasta. Tapahtuma on uutisten ja muiden kertomusten perusteella ollut iloinen tapahtuma. Juuri sellaista tapahtumaa olisi tarvittu Töölön torilla 100-vuotisen Suomen kunniaksi. Nyt siellä oli pääosassa väkivaltakoneiston suojelema väkivaltaa himoava natsikulkue. Synkkinä ja väkivaltaa uhoavina nämä älyn jättiläiset ajoivat alueelta ilon pois.

Olen aiheesta kirjoittanut jo, mutta vielä kerran toistan, me emme tarvitse natseja kaduillemme. Emme muitakaan väkivaltaa uhoavia ja ihannoivia joukkoja. Minua todella mietityttää virkavallan toiminta näiden pellejoukkojen kanssa. Oikeus lakkautti Pohjoismaisen vastarintajärjestön ja sen tunnukset julkisilta paikoilta. Tätä päätöstä olisi tullut noudattaa ja kieltää koko 612 marssi. Aivan sen takia, että sallivat joukoissaan nämä tunnuksin varustetut natsit. Koko joukko on rasistista aatetta ja natsihurmetta janoavaa joukkoa. Meillä tarvittaisiin aivan yhtä tiukkaa lakia ja kohtelua kuin Saksassa. Siellä julkinen natsipelleily johtaa heti kaltereiden taakse.

Uutisvirran hupaisinta antia ovat iltapäivälehtien lööpit siitä, kuka oli linnan juhlien kuningatar ja kuningas. Kummallista on naisten rooli. Heitä esineellistetään ja he menevät siihen auliisti. Mitä rohkeampi ja muodot paljastava puku sitä parempi. Näissä pukujuhlissa media oikein urakalla lietsoo tätä naisten asujen katselua ja erityisesti naisten muotojen merkitystä kantamilleen asuille. Naiset ovat käyneet näkyviä kampanjoita miehiä vastaan viime aikoina. Näissä kampanjoissa miehiä syytetään esimerkiksi siitä, että miehet katsovat naisia aivan kuin riisuisivat heidät.

Nyt naiset asettuvat näytteille kuin karja ja sitten odotetaan heitä katsottavan ja ihailevan. Miehet ovat niitä jotka ihailevat, toiset naiset kateilevat. Miehenä minä tunnustan katselevani ihaillen kauniita naisia. Nuoria tyttöjä minä en ihaile vaan aikuisia naisia. Kauneus on käsitteenä monimuotoinen. Jotkut haluavat nähdä naiset iho kiristettynä ja selluliitit poistettuna. Naiset ovat itse tämän saaneet aikaan. Miehet eivät ole naisille julkisesti kertoneet, että heidän pitäisi poistattaa itsestään rypyt ja rasvat.

Naiset ovat aloittaneet aivan itse myös takalistonsa suurentamisen. Normaalisti isoa perää on pidetty vähemmän suotavana, mutta nyt se on joillekin muotia. Ja se tehdään lisäämällä silikonia peräsimeen. Tähän istuu kuin nakutettu Solistiyhtye Suomen kappale: Mahtava peräsin ja pulleat purjeet.

Päivän pohja oli kuitenkin tämä. Näyttelijä Cecile Orblin oli saanut kaulaansa 680000 euron korun. Hupaisa oli hänen kommenttinsa ”Pelkäsin että joku kolkkaa minut.”

Olisiko Sauli saattanut kolkata sen Jennille?

Avainsanat: suomenlipunpolttaminen, poliisihallitusselvittääalpakkajutun, metookampanjanaftaliinissajuhlienaikana, solistiyhtyesuomi, mahtavaperäsinjapulleatpurjeet, saulijajennijuhlivatitsenäistäsuomea

186 Järki käteen

Torstai 22.12.2016 klo 22:33

Ei voi muuta sanoa, kun luin uutista siitä, että poliisihallitus nostaa kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen suomenhaaran lakkauttamiseksi. Minusta tämä on jo vihonviimeinen aika, ennekuin alkaa tulla hiljaisia lipunkantajia. Katsoessani juuri nyt oikeudenkäynnin alla videota, jossa tavallinen kansalainen sanoessaan jotakin näille pelleille potkaistaan katuun ja hän sen seurauksena kuolee. Näitten natsivouhottajien on poistuttava katukuvasta. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole.

Poliisihallituksen olisi myös samalla ajettava sellainen muutos, jolla kiellettäisiin kaikenlaisten tunnuksien alla liikkuvien uhkaavien joukkojen marssiminen kaduilla. Viittaan Soldiers of Odiniin. Kaduilla saa liikkua vain poliisi ja virallisten vartiointiliikkeiden edustajia työtehtävissään. Kaikki muu sellainen liikekannallepano, jota puolustellaan tuntemattomalla uhalla(maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat,eri uskontojen edustajat, eri poliittiset ryhmittymät) voi tapahtua vain turvallisuusviranomaisen kutsumana. Kuten esimerkiksi puolustusvoimat ja poliisi.

Olen tästä joutunut vääntämään kättä omieni kanssa. Olen edellen tiukasti sitä mieltä, että kenelläkään muulla järjestäytyneellä joukolla ei kaduille asiaa, kuin poliisilla, puolustusvoimilla ja virallisilla vartiointiliikeiden edustajilla. Oman käden oikeutta janoavat voivat muuttaa kauas länteen. Siellä trumpismin ihannemaassa pääsevät vouhakkeet näkemään mihin sellainen johtaa. Kaikkien sotaan kaikkia vastaan. Kuka tahansa voi joutua ammutuksi toimittuaan väärällä tavalla. Pysäyttävä viranomainen, eli poliisi, voi ampua kyselemättä, jos autoilija käyttäytyy epäilyttävästi. Eikä siinä auta se, että on hyvä natsi tai omaa persun jäsenkortin.

Joulu on jo ovella. Itse olen vuosi vuodelta tykästynyt enemmän ja enemmän kauneimpiin joululauluihin. Hyvässä seurassa tuttujen kanssa on mukava hyräillä tuttuja lauluja vuosikymmenten takaa. Tai sitten voi oikein kunnolla öyhäistä menemään ja antaa oman äänen kuulua. Pikkuhiljaa olen siirtynyt viimemainitun linjan taakse ja antanut ääneni kuulua. Yhdessä laulaen ja nauttien jouluisesta tunnelmasta, ainakin minä virityn vuoden viimeiseen ja tärkeimpään juhlaan.

Tämän virittelyn päättää sitten lasten ja lastenlasten tulo. Omat aikuiset lapset tuntuvat edelleen omilta "lapsilta" ja kaikenlisäksi ovat yhä uteliaita tutkimaan, missä joululahjat luuraavat. Myös lastenlapset ovat oppineet samankaltaiset tavat. Katsellessani viimeisten vuosien kuvia joulujen ajalta, näkee selvästi, kuinka perinne siirtyy sukupolvelta toisellle. Mummo on se, joka opettaa lapsille leipomista ja askartelua. Ukin rooli on ajoittain epäselvä itsellekin. Sauna lämpiää ukin toimesta ja muut ryskähommat jäävät ukin harteille. Savustus, liha ja kala, ovat ilmiselviä ukintöitä.

Parasta on aina, mikäli kelit ovat sopivat, lumiukon rakentaminen pihapiiriin. Vielä sitä ei tämän joulun alla ole pihalle ilmestynyt, mutta mikäli kelit ovat huomenna sopivat sellaine ilmestyy. Ukin apureina toimivat silloin Ilona ja Aliisa. Hieman on haitannut useimpien osanottajien sairastelu, mutta siihen on uskottava, että vielä se lumiukko pihalle ilmestyy ennen aattoa. Ja tämä jos mikä, on ukin töitä meillä!

Tässä oli nyt kaksi pointtia. Näillä mennään

Ps. vesivahinko on nyt vakuutusyhtiön hoivissa. Työt alkavat heti alkuvuodesta.

Avainsanat: lidlinmainos, järkikäteen, poliisihallitus, sukupolvienketju, perinteensiirtosukupolveltatoiselle