Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

230 Järki tallella tai sitten ei

Maanantai 29.10.2018 klo 18:33 - yrjöpoeka

Viimeisten vuosien aikana olen joutunut usein kummastelemaan sitä, että sivistyksen rippeet ovat ihmisillä ja järjestöillä hukkumassa paskatulvan alle. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kokeili mitä voi sanoa maahanmuuttajista. Akavan jäsenliitoilta tuli välittömästi sellaine palaute, että puheenjohtaja yritti anteeksipyynnöllä perua puheensa. Ärsytetyt liitot eivät taida olla valmiita vain anteeksipyyntöihin. Mikäli liitot potkivat puheenjohtajan pellolle, se osoittaa järjen löytyneen.

Suomessa ovat kaikki johtajat tottuneet siihen, ettei meillä ketään eroteta. Nyt on hyvä hetki muuttaa käytäntöä. Fjäderille tekisi hyvää pudota ansiosidonnaiselle. Vielä paremmin se purisi, kun jokaiselle suomalaiselle määritettäisiin samansuuruinen ansiosidonnainen euromäärä. Lisäksi suuremmille johtajille voisi laittaa karenssia möhläyksistään. Valitettavasti tämä ei Suomessa toteudu. Pian voimme nähdä Fjäderin jonkin työnantajaliiton puuhamiehenä paremmalla palkalla. Sieltä hän voi sitten antaa aito kokoomuslaisia neuvoja köyhille ja erityisesti maahanmuuttajille.

Toiseen suuntaan menevät vihreät. Kuvittelin ajan jo uuden ajan koittaneen Touko Aallon luovuttua puheenjohtajuudesta. Kirjoitin aiemmin, että mikäli Maria Ohisalo valitaan puheenjohtajaksi lauantaina puole menestyy vaaleissa. Nyt hän on ilmoittanut kokeneempien vetävän vaalivankkureita seuraavaan liittokokoukseen saakka. Ilmoitus kertoo siitä, että vanhat sedät eivät luota Ohisalon kykyyn puheenjohtajan tehtävässä. Ohisalo ei nyt edes pääse kansanedustajaksi. Äänestäjät ymmärtävät tämän niin, ettei ääniä ja luottamusta kannata Ohisalolle antaa. Vihreät saavat mitä tilaavat.

Järki on hukassa myös entisillä persuilla, eli Sinisen tulevaisuuden kansanedustajilla ja ministereillä. He eivät enää muista, mikä siivitti persut kahteen jytkyyn. Persut tekivät silloin omaa vaalityötään sivuilleen vilkuilematta. Samoin puolue ei puuttunut toisten puolueiden tekemisiin ja puheisiin. Muut puolueet sitä vastoin antoivat jatkuvasti palstatilaa mediassa puhumalla vain perussuomalaisista. Tämä vuosia kestänyt tilanne johti siihen, ettei puolueen tarvinnut kuin tarjota toreilla kahvia ja jutella mukavia. Äänestäjät tulivat jatkuvan kurmotuksen alla olevien tueksi. Nyt Sampo Terho etunenässä puhuu jatkuvasti vain SDPn tekemisistä. Mitä enemmän hän tätä tekee, sitä varmemmin he häviävät historian siniseen hämäryyteen.

Järjen käyttö on oikeastaa hävinnyt kaikista eniten politiikoilta. Maailmalla on menossa suoranainen buumi siitä, kuka keksii puhua eniten paskaa ja saada omat kansalaiset uskomaan siihen. Trump on osoittanut olevansa siinä melkoinen velho. Kukaan ei ihmettele, että hän ei välitä enää yhtään kansainvälisestä diplomatista. Suurin piirtein puolet USAn kansalaisista tukee Trumpin twitter möläytyksiä ja pitää niitä nerokkaina. Suomen perussuomalaisista suuri osaa kiihoittuu pelkästä Trumpin näkemisestä. Putinin ei tarvitse Venäjällä puhua totta, koska jos et usko ja luota häneen pääset vankileirille. Siellä luottamus paranee.

Kokeneet valtioiden johtajat saavat nyt potkuja persuksilleen ja valtaan äänestetään sellaisia, jotka uskaltavat valehdella parhaiten. He lupaavat tiukkaa poliisivaltiota. Kansalaiset uskovat tämän, kuvitellen tiukan kurin vievän muukalaiset rajoilta. Siinä kansalaiset vetävät peiton korvilleen.

Möröt eivät häviä. Ne ovat jo ovella.

Avainsanat: sturefjäder, mariaohisalo, epäluottamus, sininentulevaisuus, kuriajajärjestystakansalle, poliisivaltio

064 Koti hommia

Keskiviikko 28.4.2010 klo 22:04 - yrjöpoeka

Tänään sain pilkkeet tehtyä ja muutamia muitakin rästissä olevia kotihommia. Mukava pakkasaamu teki työskentelystä mukavaa puuhaa, muuttolinnut pitivät mekkalaa syöttöpaikalla taukomusiikiksi.

Politiikan saralla on ollut vuorossa todella hiljainen päivä, vain pari puhelua. Mukava tehdä kotitöitä aivan hiljaisuudessa ja odotella vaimon tuloa töistä. Kevät edistyy tosi hitaasti kovan pakkasen takia, hanki kesti vielä iltapäivällä kävellä. Toivottavasti loppuviikon vesisateet hieman edistävät asiaa.

Vappuna on tiedossa reissu Kajaaniin Raatihuoneentorille, siellä on joukkomme koossa ja esittäydymme toriyleisölle. Juttu asiasta tuolla PerusS osiossa.

Nyt on vuorossa paras hetki, pääsen nukkumaan vaimoni viereen.

Vielä paukahti uutisissa sellainen juttu eteen, että sitä oli suorastaan pakko alkaa kommentoida. Uudesta aselaista on väännetty kättä ja siitä on asianosainen ministeri sössöttänyt sitä ja tätä. Nyt asiantuntijan lausunto on päässyt julkisuuteen ja se kertoo millaiseen poliisivaltioon meitä ollaan viemässä. Lakia sorvatessa on kerrottu julkisuudessa täysin vääristeltyjä asioita kansalaisten perusoikeuksista. Yksi tärkeimmistä on tuo yhdistymisvapaus, johon lakiesitys suoraan puuttui. Tähän asiaan uskon monen muun asiaan enemmän perehtyneen takertuvan lähipäivinä. Olisi todella aika pohtia kuka toimii yhdessä tärkeimmistä ministerin viroista, sukupuolesta en ala tässä vaiheessa kirjoittamaan mitään. Kukkahatuista voisin jotakin sanoa…

Avainsanat: kotionparas, keväänedistyminen, mikäonihmisellehyväksi, uusiaselaki, sisäministeriholmlund, poliisivaltio, yhdistymisvapaus, kukkahattu