Satunnaiset kuvat

Spu rajan Monni

Uusimmat

Blogin arkisto

117 Hyrynsalmen markkinoista vielä

Maanantai 13.9.2010 klo 8:57

 

 

Tänään on paikallisessa mediassa paljon juttua Hyrynsalmen lukiosta. Markkinatorilla käyneet kuntalaiset ja myös poliitikot, olivat sitä mieltä, että lakkautuspäätöksen purkaminen oli järjetön. Suurinta meteliä piti maakuntavaltuuston keskustalainen puheenjohtaja Timo Säkkinen ja siihen tarttui kiinni Hyrynsalmen kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtaja. Koko tragediasta tuli keskustan silmänpesuohjelma. Tulevia vaaleja varten puolustettiin tyhjää koulua, luullen, etteivät äänestäjät ja kuntalaiset tajua silmänpesua. Torilla juttusillani käyneet kertoivat myös, että kunnanhallituksen puheenjohtajan omat lapset käyvät lukiota Suomussalmella. Tämä kertonee kaikille tehdyn takinkäännön merkityksestä. Hyrynsalmella video yhteyden varassa olevat lukiolaiset ovat nyt keskustan maakunnallisen politiikan uhreja. Henki torilla oli sellainen, että tämän olisi syytä nyt loppua.

Kainuun radio on pitänyt aiheesta uutisointia aamun mittaan ja faktojen perusteella tilanne ei voi jatkua näin. Toivottavasti lukiolaisten vanhemmat nostavat lastensa oikeuksista äläkän. Vahingonkorvaus anomukset voi osoittaa maakuntavaltuuston puheenjohtajalle ja Keskustan Kainuun-piirille. Ja jos käy niin, että tilanne jatkuu edelleenkin näin, matkakorvaukset lukiolaisten kuljetuksista edellä mainittuihin osoitteisiin.

 

 

Avainsanat: hallintokokeilu, hyrynsalmenlukionlakkautuspäätös, soutamistajahuopaamista, politiikanuhrit, lastenoikeudet, vahingonkorvaustenosoite