Satunnaiset kuvat

kesan loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

034 Brytky

Sunnuntai 4.5.2014 klo 17:26 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana on Oulussa lanseerattu uusi nimitys eurovaalien tulevalle voitolle. Se on brytky. Suomalaisissa viestimissä suhtaudutaan perussuomalaisten esityksiin vähättelevästi ja se ilmeni myös pohjoisen alueen suuressa lehdessä Kalevassa olleessa jutussa. Puolueen tavoite on kolme ja se on mielestäni liian pieni. Itse olen tehnyt ennusteen neljästä (4) paikasta. Suomalaisissa tutkimuksissa ei vieläkään uskalleta käyttää perussuomalaisten kohdalla oikeaa kerrointa. Mikäli sitä käytettäisiin, suurimman puolueen paikka voisi muuttua.

Juuri siitä syystä ennusteeni on neljä. Kaiken lisäksi puolue on paras toripuolue. Herraskaiset muiden puolueiden ”ovimikot” pitävät vaalitilaisuutensa hotelleissa ja kahvioissa. Siellä voi joku käydä ilmaisen kahvin toivossa. Suuria joukkoja sinne ei tule. Siinä on tietysti hyvätkin puolensa. He voivat jatkaa aloittamallaan linjalla.

Kansainväliset mielipidekyselyt ovat kokonaan toisenlaisia, verrattuina suomalaisiin. Nämä mittaukset ovat julkisia koko Euroopassa. Suomalaiset tiedoitusvälineet ovat niistä todella hiljaa. Kyse ei ole siitä, etteivätkö mediat ole niistä tietoisia. Kyse on siitä, että niiden tulokset lyövät kotimaisia pahasti korville. Kotimaiset ennusteet ja niiden tulkinta lähtee siitä, että vanhat puolueet pitävät pintansa. Onneksi olemme Euroopassa, jossa on vapaa tiedonvälitys.

Se miltä osin pääsin seuraamaan netin ja tiedoitusvälineiden kautta viikonlopun puolueneuvoston kokousta , tilaisuus oli hyvä ja onnistunut. Erinomainen julkikuva antoi tapahtumasta selkeän kuvan. Kuva oli uskottava. Lisäksi se oli selkeästi suomalainen. Erityisesti suomalaisena minua ilahdutti energialinjaukset. Linjaus antaa työtä suomalaisille ja Suomessa.

Viikonlopussa on ollut väriä. Ja värinää. Kotona ja Oulussa.

Siirretään värinä vaalikentille. Siellä tarvitaan juuri nyt toripuoluetta.

Hakkarainen, Halla-Aho ja kumppanit tuovat väriä ja värinää.

Avainsanat: brytky, pollwatch2014