Satunnaiset kuvat

Paras kalakumppani

Uusimmat

Blogin arkisto

117 Vuosi päättyy

Torstai 31.12.2015 klo 18:20 - yrjöpoeka

Meidät jokaisen on yllättänyt invaasio lähi-idästä. Turvapaikanhakijoita oli syyspuolella jo ihan tulvaksi asti. Joukossa aitoja turvapaikanhakijoita sotaa käyvistä maista. Siihen joukkoon on yrittänyt sukeltaa myös muita, sellaisia joilla ei ole akuuttia tarvetta turvapaikkaan. Mutta on akuutti tarve parantaa omaa elintasoaan.

Suomalaiset tuntevat tämän. 1960- ja 70-luvulla meiltä lähti nuorta väkeä hakemaan parempaa elintasoa naapurimaasta Ruotsista. Heitä lähti parhaimmillaan 70000 vuodessa. Kaikki löysivät paremman elintason. Nyt meille on parhaimmillaan tulossa reipas 30000 muuttajaa vuodessa. Jokainen tänne tulija saa siinä mielessä paremman asuinpaikan ja elintason, että meillä ei ole sotaa ja vainoa.

Suomalaiset syrjäseudut autioituvat vauhdilla. Syrjäseuduille jäävät vain vanhukset. Hoitotarpeen vajaus on niin suuri, että pakolaisia ja turvapaikanhakijoita saa tulla vielä useita vuosia. Mikäli haluamme pitää yllä hyvinvoitipalvelut kansalaisille, me tarvitsemme uusia maahantulijoita.

1960-70 luvulla naapurimaamme Ruotsi tarvitsi valtavasti uutta nuorta väkeä hyvinvoinnin ylläpitoon. Sitä löytyi meiltä Suomesta. Silloin oli tarve työntekijöille. Kielitaito ei ollut ensisijainen. Sen oletettiin löytyvän ajanmittaan ja niin on käynyt. Sama resepti toimii myös tänään. Ruotsi on aina selvinnyt väestön massamuutoista. Emme varmaankaan voi olla siinä huonompia kuin nuo ”hurrit”?

Uusi hallitus astui remmiin. Alku oli lupaava. Sitten alkoi vatulointi. Sitä on jatkunut ja tuntuu jatkuvan. Jahkaamiseen kyllästyneet kansalaiset ovat ottaneet tämän raskaasti. Kaikki gallupit ja mielipidekyselyt hyppivät niinsanotusti saksanpolkkaa. Kaikkien inhoama sönkkö Rinne loistaa kirkkaammin kuin täysikuu. Vatuloinnin isä Sipilä on joutunut kansalaisten inhonkohteeksi.

Hyvin lyhyessä ajassa koko poliittinen teatteri on syöksyillyt holtittomasti sinne ja tänne. On mielenkiintoista nähdä, kuinka vauhdikas on tuleva vuosi? Jatkuuko vatulointi, vai ottaako kolmen ässänhallitus tukevan niskalenkin ja runnoo pakkolait voimaan? Löytääkö voimantunnossa oleva vassariporukka sellaisen kirivaihteen, jolla kumota istuva hallitus?

Milloin ensimmäinen suomalainen terroristi saa polttopullon palamaan kunnolla? Tapahtuuko siinä iskussa ensimmäinen kuolonuhri? Mikä on maahanmuuttajien vastaus? Kukaan ei muista, että turvapaikanhakijat tulevat sotaa käyvistä maista. Vapaanliikkuvuuden alueella liikkuvat myös aseet ja räjähteet. Malmö on hyvä esimerkki. Jugoslavian sodan jäljilta sieltä virtasi aseita kaikkialle Eurooppaan.

Suomen hallitus vatuloi metsästäjien aseitten parissa. Pitäisikö keskittyä tullivalvontaan? Samoin tehostettuun rajavalvontaan. Maahamme saapuu valtavasti tavaraa joka vuorokausi. Sen tavaravirran mukana saamme maahamme sellaista asearsenaalia, että metsästäjien pyssykät jäävät pelkiksi tussareiksi. Vai uskooko joku, että sotatarvikkeiden tuonti voidaan estää?

Ammutaan nyt vuodenvaihtuessa raketteja. Ulkona ja suoraan taivaalle. Lopetetaan pelkääminen. Puhutaan toisistamme hyvää.

Tässä näin aluksi.

Avainsanat: invaasiolähiidästä, vatulointi, polttopulloiskut