Satunnaiset kuvat

Paras kalakumppani

Uusimmat

Blogin arkisto

013 Vastuun väistelijät

Perjantai 30.1.2015 klo 11:17 - yrjöpoeka

Eilisen lehdistötiedotteen jälkeen on puhetta ja mielipiteitä piisannut. Tulvaa on ollut, kuten Talvivaarassa ylimääräistä vettä. Huomion arvoista asiassa on, ettei viimekesästä saakka piirinpuheenjohtajaksi pyrkinyt ole kommentoinut asiaa tiedoitusvälineille mitenkään. Sitä vastoin nimeltä mainitsemattomat, mutta erittäin asianosaiset ovat aihetta kommentoineet. Siispä minä vastaan heille hieman.

Edellinen piirin puheenjohtaja Toivo Kyllönen kommentoi esille nostamistani aiheista vain puheenjohtajan valintaa. Kyllönen on aivan oikeassa siinä, että joka vuosi voi kuka tahansa ilmoittautua piirin puheenjohtajakisaan. Sitä minä en kyllä kysynyt. Kyllönen jätti kommentoimatta sen, että valittua puheenjohtajaa pitäisi sitten tukea tehtävissään. Ei pyrkiä vaihtamaan puolenvuoden välein. Naisiin kohdistuvasta kaunastaan hän ei maininnut sanallakaan. Se kauna on kohdistunut naisten osaamiseen ja erilaiseen tapaan tehdä luottamustehtäviä.

Kansanedustaja Kettunen sitten osoitti miksi hän on kansanedustaja. Hän väisti koko kysymyksen kertomalla, että kyllä niitä naisia on tehtävissä. Kyllä niitä oikeasti onkin. Mutta vain sellaisia, jotka kyselemättä hyväksyvät hänen sanomisensa. Kaikki muut on sitten mahtimiesten käskystä siivottu pois. Edustaja Kettunen aloitti myös hyökkäyksen ja kertoi minun siirtyneen provokaattoriksi! Mikä erinomainen stalinistinen vertuskuva ja kuvaa hyvin, miltä aikakaudelta ajatusmaailma on peräisin. Ja hänen ajatuksensa naisista.

Kettusen mielestä olen katkera, kun minua ei nimetty kansanedustajaehdokkaaksi Kainuusta. Tämä aihe ei millään tavalla ollut esillä antamassamme tiedotteessa. Kannattaa siis lukea se tarkemmin.

Ehdokkuus ei ole jäsenvaalin jälkeen ollut minun käsissäni mitenkään. Minä en ole asioihin päässyt vaikuttamaan, vaikka julkisuutta on aiheesta tullut loppuvuodesta. Minun nimeni esille nostaminen on Kainuun- ja Pohjois-Pohjanmaanpiirin yhteinen ajatus. Siihen keskusteluun olen osallinen siltä osin, että lupauduin lähtemään hankkeeseen mukaan. Kettusen , Aavakareen ja Korhosen etujen mukaista oli estää mahdollinen ehdokkuuteni. Huolimatta keskinäisistä kaunoista pommikoneen lentäjä sai lentäjäksi osaamattoman Ari Korhosen taakseen ja ehdokkuuteni torpattiin. Ketään pelaajista eivät kiinnostaneet ne syyt, miksi Pohjois-Pohjanmaa halusi minut ehdokkaaksi.

Minulla on aiheesta vielä hyvin paljon muutakin kerrottavaa. Kerron sen aikanaan Pohjanmaan kautta. Sen aika voi tulla hyvin pian.

Nyt on sitten sen aika. (Lisätty 31.1.2015)

Liityin aikoinaan itse perussuomalaisiin, koska puolueella oli iloinen tekemisen meininki. Silloin puolue oli esillä iloisesti ja hymyillen kansanparissa. Juuri siksi sanomamme meni hyvin perille. Muitten puolueitten toimesta hoidettiin meidänkin media mainonta. Meidän ei tarvinnut siitä maksaa. Iloisuus ja avoimuus oli leimallista neljänvuoden takaiselle kansanliikkeelle. Neljässä vuodessa on melkein tuhottu tämä kansanliike Kainuussa.

Mitä pitäisi tehdä? Kainuun perussuomalaisissa valtaosa on aatteellista väkeä. Halukasta tekemään työtä iloisessa joukossa. Kenttäväki ei kaipaa näitä klikkejä, jotka puheenjohtajavaalin jälkeen aloittavat heti uuden puheenjohtajavaalin työstämisen. Puoluehallituksen on viimeistään vaalien jälkeen katsottava, onko piskuisella piirillä mahdollisuuksia enää jatkossa toimia? Minun mielestäni koko vaalipiiri on yhdistettävä. Piirin johtamiseen tarvitaan paljon ammattimaisempaa otetta. Olen ilolla seurannut Pohjois-Pohjanmaanpiirin yhtenäistä otetta vaalityöhön.

Minulta on kysytty mitä yhdistyksemme aikoo nyt tehdä? Jatkamme työtämme kuntien valtuustoissa kuten tähänkin asti. Kaksi vuotta kunnallisvaalikaudesta on jäljellä Meillä on vastuu siitä. Otamme yhteyttä sellaisiin Oulun-vaalipiirin perussuomalaisiin ehdokkaisiin, joita haluamme tukea. Kutsumme heitä kylään. Jututamme ihmisiä ja kenties, aloitamme rillaamisen!

Työ ihmisten parissa jatkuu.

Avainsanat: vettätalvivaarassa, provokaattorikettunen, pommikoneenohjaaja, nytrillataan