Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

255 Nais kenraalit tulevat

Torstai 21.11.2019 klo 11:01 - yrjöpoeka

Joudumme varmasti vielä odottamaan 10 – 20-vuotta, ennenkuin puolustusvoimilla on ensimmäinen nainen kenraali portaassa. Majureina ja kapteeneina heitä jo on ja lisää tulee sitä mukaa kun naisten määrä lisääntyy. Paljon puhutaan siitä, että nainen olisi heikompi astia, mutta johtajina heidän ei tarvitse enää kantaa armeijan täyspakkausta. Kantajat ovat silloin miehiä. Mies kenraaleilla on apunaan miehiä. He eivät itse saa ajaa edes autoa.

Muualla maailmassa naiset toimivat jopa sodan ajan tehtävissä. Israel on siitä hyvä esimerkki. Siellä ovat naiset olleet mukana sotimassa oman valtion perustamisesta saakka. Kummallista tässä on se, etteivät he ole nousseet näkyviin asemiin armeijan hierarkiassa. Kenraalit puuttuvat sieltäkin. Onko kyseessä jokin tiedostamaton ajatus siitä, ettei nainen pysty olemaan sotilaallinen johtaja? Ilmeisesti tätä ajattelua on, koska armeijoita on aina pidetty miesten maailmana.

Tätä ajattelua vasten nostan esille kaksi naista, jotka molemmat tunnetaan ”rautarouvina”. Israelin perustajiin kuuluva Golda Meir on heistä ensimmäinen. Taisteluja himoavat naapurimaat eivät päässeet helpolla, kun Meir toimi Israelin pääministerinä 1969 – 1974. Toinen rautarouva on Englannin pääministerinä toiminut Margaret Thatcher. Hän toimi tehtävässään pitkään vuodesta 1979 – 1990. Thatcherin aikan käytiin myös sota Argentiinan kanssa Falklandin saarista. Molemmat naiset pystyivät tekemään maansa kannalta oikeita päätöksiä johtajana. Rautarouva nimi tuli molemmille aivan aiheesta.

Miehet ovat olleet aina pääosissa puhuttaessa lakko kenraaleista. Isot ja todella tukevat miehet ovat olleet valttia näissä taisteluissa. Työnantajaa vastaan on tarvittu kestäviä persauksia, kun on istuttu sovittelupöydissä jopa öisin. Pienten naisvaltaisten liittojen johtajina ovat toimineet miehet. Tänään tässäkin on tapahtunut muutos. Postin työntekijöitä nyt lakossa edustava Heidi Nieminen on tästä hyvä esimerkki, hän johtaa työntekijöitä edustavaa PAU:ta. Ulkonaisesti hänestä syntyy mielikuva pehmeästä naisesta, mutta sitä hän ei ole. Hän jaksaa ja myös uskaltaa haastaa vastustajansa. Myös kestävillä persauksilla.

Elinkeino elämän keskusliitto (EK) ja SAK haluavat pysytellä vielä syrjässä tästä lakosta. Erityisesti EK haluaa tämän pysyvän liittokierroksena. Tästä EK voi joutua perääntymään, mikäli lakko jatkuu viikkokausia. Muiden liittojen tukilakot voivat muuttua muutamista päivistä pidemmiksi ja silloin keskusjärjestöt joutuvat myös pohtimaan roolejaan.

Valtion omistajaohjaus ministerinä toimiva Sirpa Paatero on esiintynyt julkisuudessa hämmentävästi. Katsellessani hänen pakoiluaan toimittajilta syntyi mielikuva, että hän ei halua ottaa vastuuta tekemisistään. Tämän aamun uutiset osoittivat tämän todeksi. Hän on aloittanut saivartelun omasta roolistaan Postin tekemän päätöksen kanssa. Reilua olisi ollut, että Paatero olisi myöntänyt suoraan jättäneensä lukematta sen pienellä präntätyn tekstin otsikon jälkeen. Tämä osoittaa sen, että myös naiset osaavat muuttua oikeiksi poliitikoiksi. Valehdellaan niin että korvat heiluvat.

Paaterosta huolimatta uskon siihen, että niin sota-, kuin lakko-kenraaleina voivat toimia myös naiset. Suomi voisi tehdä välttämättömyydestä hyveen ja nostaa naisen uraportaalla yhtä nopeasti kuin miehet sotaväen kenraaliksi.

Naiskenraalin ei tarvitse kantaa itse käsilaukkuaan. Siihen varten ovat miehet.

Avainsanat: naisetarmeijassa, goldameir, margaretthatcher, postinlakko, heidinieminen, lakkokenraali

207 Sekoilijat meillä ja muualla

Perjantai 6.9.2019 klo 20:04 - yrjöpoeka

USAn presidentti Trump on tunnett6u twiiteistään, jotka yllättävät kaikki. Niin omat kuin vieraatkin. Hän on tänään ja ollut aina, täysin arvaaamton. Demokratian kehdoksi itseään kutsuvat britit ovat saaneet omat sekopäänsä Boris Johnsonista. Suomessa ilmestyy sarjakuva ”Kiroileva siili” ja Boris tunnetaan nyt palaneista käämeistään ja kiroilustaan. Muuallakin osataan sekoilla.

Suomessa tämä on vielä pienimuotoista, mutta suunta on selvä. Edellisen hallituksen ansiosta media, joka on tänään lyhyt muistinen, ei osaa suhtautua mitenkään Antti Rinteen hallitukseen. Median toimesta "kansa", persut ja kokoomus uskovat, että meillä on historian huonoin hallitus. Vaikka tämä uusi on ollut vallassa vasta 3 kuukautta ja toimeenpannut edellisen hallituksen aloittamia toimia. Vasta seuraavan vuoden budjetti tuo nykyisen hallituksen toimet oikeasti framille. Mutta äänestäjille on se on yksi hailee. Ns. kansan mielestä hallitus kaatuu pian ja sillä on kaikkein surkeimmat ministerit.

Tässä on hyvä aasinsilta ministeri Paateroon. Oikeastaan ensimmäisenä virkatoimenaan hän potki kansanedustajia ulos Postin hallituksesta. Siinä ovat huuli pyöreinä ikuisuustuolilla istuneet vanhat pierut. Median mukaan Paatero ei edes ilmoittanut etukäteen kansanedustajille, että nyt loppui rahantulo joutavasta. Paatero teki aivan oikein. Mikäli olisi ilmoittanut, vanhat kahjot olisivat aloittaneet julkisen itkun ja Antti Rinne olisi joutunut perumaan ministerin aikeet. Paatero on osoittanut heti olevansa oikea mies Rinteen hallituksessa. Tekoja, eikä puheita.

Posti on ollut myrskyn silmässä ja ei vähiten pääjohtajan tolkuttomista palkkioista. Politiikot ovat pitäneet kaverinsa puolta ja huolehtineet, etteivät ansiot putoa. Posti ilmoitti leikkaavansa kulurakennettaan ja se tarkoitti työntekijöiden palkkojen leikkausta. Siitä hermostui tietysti ammattijärjestö ja lakkoilu alkoi heti. Koska meillä myös osataan sekoilla, niin kokoomuksen ihme kansanedustaja Juhana Vartiainen ilmoitti televisiossa, että eipä leikatakaan.

Siinä olivat huuli pyöreänä ay-väki ja muut osalliset politiikoista lähtien. Ketä pitäisi uskoa. Postin omaa ilmoitusta, vai Vartiaisen ilmoitusta. Posti pysyy kannassaan, että kyllä leikataan. Nyt näyttää siltä, ettei Postin toimintaa oikeasti johda kukaan. Pääjohtaja Malinen ei sitä ehdi tekemään. Hänellä riittää tekemistä Suomen kalleimmalla golf kentällä. Politiikoista koostuva hallitus hyväksyi hänen ehdotuksensa, että ostaa humautetaan pääjohtajalle oma osake golf-kentälle. Kyseesä oli niin vähäpätöinen 30 000 euron summa, että oli melkein häpeällistä ostaa niin halpa osake kunnioitetulle pääjohtajalle.

Yleisradion Pohjois-Suomen maakunnalliset toimittajat ovat tänään häpeilemättä käyttäneet aikaansa Keskustan puheenjohtajapelin puolesta. Melkoista nuoleskelua on ollut ja en tiedä, johtuuko se Aki Karjalaisesta, joka Kainuun kepussa toimi aikoinaan. Hän siirtyi YLEn palvelukseen ja toimi aluksi YLEn Pohjois-Suomen aluepäällikkönä. Nohevana miehenä hän on tänään Jyväskylän ja Mikkelin vastaavassa tehtävässä. Toimittajat tietävät, että kepuvaltaisessa maakunnassa pitää nuolla kepu-satraappeja. Se on hyväksi työntekijälle ja erityisesti bonuksille. Niistä vastaavat pomot.

Nuolemisella ei ole mitään merkitystä arkipäivään. YLEn uusin gallup kertoi suorasukaisesti sen mitä olen ennustanut. Persut vie loputkin kannattajat ja kepu saa kääpiöityä entisen SKDLn kaveriksi. Se on hyväksi Suomelle.

Avainsanat: kiroilevasiili, antti rinne, juhanavartiainen, postinpääjohtajamalinen, ministerisirpapaatero, akikarjalainen

222 Voit voittaa

Tiistai 21.11.2017 klo 16:14 - yrjöpoeka

Näin sanotaan nykyisin jokatoisessa facebook päivityksessä. Naamakirja on muuttunut lyhyessä ajassa todella rajusti. Enää vain aniharva yksityinen ihminen päivittää seinäänsä. Tilalle ovat tulleet kaikille tarkoitetut päivitykset, joissa jonkin tuotteen valmistaja tarjoaa tuotteensa arvottavaksi. Yleensä näissä vaaditaan muutamia tuhansi tykkäyksiä, enimmillään puhutaan kymmenistä tuhansista tykkääjistä.

Seuratessani niitä, näen kuinka niitä jaetaan aivan hulluina eteenpäin ja myös tykätään. Moniko miettii kuinka pieni on onnistumisprosentti saada palkinto omalle kohdalle. Kukaan ei mieti ja kauppiaat ovat huomanneet tämän olevan kaikkein paras tuotteiden mainostamisen paikka. Kerran tykättyään valmistajan sivua saat takuuvarmasti valmistajan mainoksen kohdennettuna itsellesi. Valmistajan ja myyjän ei tarvitse laittaa euroakaan tuotteiden mainostamiseen. Mahdollinen ostaja ilmaisee itse kiinnostuksensa.

Kaikki tuntuvat olevan tyytyväisiä tilanteeseen. Myös facebook. Se on turvannut selustansa vaatimalla lausekkeen arvontatekstiin, jossa ilmoitetaan ettei facebookilla ole mitään osaa ja arpaa juttuun. Joku saa aina arvontatuotteen ja hänestä tehdään heti tuotteen paras mainostaja. Naamakirjassa julkaistaan juttu, kuinka ”aidosti” voittaja on ollut hämmästynyt. Arvonnassa mukana olleet tykkäävät kovasti tästäkin päivityksestä ja osallistuvat entistä hanakammin eri arvontoihin. Itse ja vapaasti omasta tahdostaan.

Samalla kun yksityinen ihminen osallistuu eri arpajaisiin tietokoneiden aivot rekisteröivät kiinostuksen kohteet. Sen perusteella arvontoihin osallistuja saa kohdennettua mainostamista facebookin kautta. Mitä enemmän suuret valmistajat saavat näitä kiinnostuneita haarukoitua kohteikseen, sitä todennäköisenmpää on tulevan ostajan kohtaaminen. Jokainen voi testata näiden tietoaivojen tehon, käymällä jonkin suuren valmistajan sivuilla, tai kauppaketjun sivuilla. Saat välittömästi huomata kuinka pyytämättä ja yllättäen facebookista alkaa löytyä tämän valmistajan mainoksia.

Paperisen roskapostin aika alkaa olla päätöksessään. Vielä on jonkun verran vanhempaa väkeä ilman nettiä, mutta voisin ennustaa 10 vuoden päästä et saa enää paperisia lehdyköitä. Saat vain itsellesi kohdennettua sähköistä mainosta. Itselläni oli luovuttava pitkäaikaisesta sähköposti osoitteesta valtavan mainosposti määrän takia. Nyt ei tarvitse huolehtia sähköpostin siivoamisesta. Hukkasivat minut lopullisesti. Osoitteeni oli julkista riistaa politiikassa olon takia ja sen täyttyminen alkoi jo vuosia sitten. Nyt syksyllä löin luukun kiinni.

Elämän arpajaisissa olen voittanut. 40-vuotta sitten oli marraskuinen sunnuntai. Lupasin silloin Suomussalmen kirkossa rakastaa vaimoani niin myötä- kuin vastoinkäymisten aikana. Myötä- ja vastamäkeä on riittänyt. Ensi sunnuntaina on sama päiväys kuin oli 1977. Keli näyttää aivan samanlaiselta, lauhaa ja uutta lunta runsaasti. Samanlaista on myös olotila. Olemme jälleen kahden. Samanlaista on myös rakkaus. Kutinaa sydänalassa.

Pitäisiköhän minun tehdä yksi lottorivi tulevalle lauantaille?

Avainsanat: facebookmainosalustana, facebookeiolevastuussa, kohdennetutmainokset, mitenestänroskapostitulvan, elämänarpajaiset, rubiinihäät

097 Mahdollista vain Suomessa

Tiistai 2.5.2017 klo 11:34 - yrjöpoeka

Täällä kotikulmillani on aivan normaalia, että karhuja liikkuu ympäristössämme kohtalaisen paljon. Kukaan ei soittele hätäkeskukseen karhuhavainnoista. Tämä koskee tietysti paikallisia alkuasukkaita. Etelän turistien reaktioista en mene takuuseen. Tämän aamun uutinen kertoo Hyvinkäällä kahdesta karhuhavainnosta. Nämä on tietysti ilmoitettu hätäkeskukseen.

Hätäkeskus saa jokaisena päivänä paljon aivan turhia ilmoituksia ja se haittaa hätäkeskuksen työskentelyä. Minä pidän karhuhavainnoista ilmoittamista aivan turhina. Mutta poliisi kehoittaa Hyvinkäällä ilmoittamaan uusista havainnoista hätäkeskukseen. Kaiken lisäksi poliisi kehoittaa yleisöä seuraavasti, pyydetään välttämään suoraa kontaktia karhuun! Ei ainakaan täällä tule sellainen mieleenkään, vaan väistetään aina vahvempaa. Tuosta poliisin ilmoituksesta tulee mieleen väkisin, että luulevatko viranomaiset (poliisi) ihmisten oikeasti menevän koskettamaan karhua?

Voi se tietysti olla tottakin. Susien ja karhujen rauhoittamisen puolesta puhuvat erityisesti kaupunkiseutujen ihmiset. Heidän mielestään ne ovat lutuisia ja hellyttävän pehmoisia. Voi se todellakin olla, että he ovat vieraantuneet elävästä elämästä ja poliisi aivan oikein varoittaa silittämästä nallekarhua. Viimeisten vuosien aikana kaikissa petohavainnoissa suurten kaupunkien alueilla, ihmiset lähtevät massoittain katselemaan alueelle eksyneitä petoja.

Itsesuojeluvaistoa heillä ei ole enää jäljellä. Kaupunkialueelle eksynyt metsäneläin ei ole normaalissa tilassa. Ihmisten ja liikenteen melu vaikuttaa aivan varmasti eläinten käyttäytymiseen. Ahdistetuksi joutunut suurpeto ei ole siinä tilassa enää lutuinen nallukka. Täällä maaseudulla se tiedetään, että ahdistettu peto voi juosta ylitse ja siinä ei ole mukava olla välissä.

Kaikkein eniten minä olen ällistellyt Suomen postilaitosta. Minun muistini ajan Posti on ollut se laitos ja toimittaja, joka on tuonut lehdet, kirjeet ja kortit postilaatikkoon. Se on tuonut myös erilaiset paketit tullessaan. Globaalin muutoksen kourissa postilaitos on muuttanut välillä nimeään, että aina ei ole tiennyt kuka toimittaa lehdet kotiin. Lopulta konsulttien hyvällä ja kalliilla avustuksella se valitsi uuden nimen. Se oli napakka ”Posti”! Se kuulemma ilmensi hyvin Postin perustehtävää. Näissä kohdin joutui kyllä oikeasti nauramaan ja ällistelemään, millaista soopaa sieltä ulostettiin.

Jotta kaikki tämä olisi mahdollista vain Suomessa, Posti on lisännyt löylyä. Kesäisin Posti leikkaa omakotialueiden nurmikot. Välillä Posti käy ulkoiluttamassa vanhuksia. Ilmeisesti tämä Posti sana ilmentää myös tällaisia palveluja hyvin ja ovat sen perustehtäviä? Itselleni on jäänyt suureksi kysymysmerkiksi se, että kuka toimittaa sen postin sitten perille? Omalla asuinalueellani kulkee päivittäin useita eri jakajia. Mainospostia jaetaan niin, että kohta pitänee suurentaa laatikkoa. Todennäköinen vaihtoehto on pian se, että poistan koko laatikon. Tulkoon tarvittava posti postilokeroon.

Kaikkein kummallisinta on se, että sanomalehdet ja kirjeet tulevat milloin sattuu. Ilmeisesti Posti kuljettaa vanhuksia ruohonleikkuukoneillaan ja ei ehdi tehdä kaikkea. Tämä on mahdollista vain Suomessa.

Pitäisikö vanhusten hoitajat palkata jakamaan lehtiä, kun Posti ulkoiluttaa vanhuksia? Ei ihme, että työelämä on muutoksessa.

Avainsanat: turhatsoitothätäkeskukseen, suurpetohavainnot, suomenposti, postinperustehtävä, työelämänmurros

043 Nimettömiä ja nimellisiä

Torstai 23.2.2017 klo 21:12 - yrjöpoeka

Tänään olen saanut nimellisiä viestejä heti aamusta. Kaikissa nimellisissä viesteissä on yhteinen piirre. Näistä jokaisesta näkee ja kuulee, että yhteinen mielipiteemme on luettu ajatuksen kanssa. Itse olen tietysti tyytyväinen, että ajatuksemme ja pohdintamme on ymmärretty. Suuri kiitos saamistani kannustavista viesteistä.

Oma lukunsa ovat sitten nimettömät julkaisut, joista esimakua saa Suoli24-sivustolla. Toinen paikka ilmaista inhonsa ja kaunansa on maakuntalehden uutisen kommentointi. Olen toisaalta erittäin otettu siitä, että minua vaatimatonta poliitikon alkua mollataan oikein joukolla. Ketä muuta Kainuulaista nimitellään ja inhotaan näin hyvin? Minussa on ilmeisesti sitä jotakin. On siinä ollut tuttavillani pohtimista, että kenestä nämä kaunaiset oikein kirjoittavat?

Joistakin viesteistä näkee, että ne tulevat läheltä. Entisestä puolueestani ja toisaalta oman kunnan luottamushenkilöiltä. Hyväksyn nimettömyyden ja loan heiton yhdellä ehdolla. Kirjoittakaa nimeni oikein. Muutama soitto on tullut aktiivisessa politiikassa olevilta toimijoilta. Kaksi oli järkyttynyt siitä, että olen valinnut vasemmiston ryhmäkseni. Minusta siinä ei ole mitään kummallista. Kuntapolitiikka on aivan eri asia, kuin valtakunnallinen puoluepolitiikka. Kuntatasolla me tunnemme toisemme hyvin ja hoidamme oman pienen elinpiirimme asioita.

Valinnalla on toki vaikutuksensa suurempaankin puoluepoliittiseen kuvaan. Se on ollut myös minun ja Maarit Nurmen tarkoitus. Viimeisen vuoden huudon ja mekastuksen takia, on aika puhua arvoista politiikan tekemisessä. Ihmisarvo on siinä aivan keskeisessä roolissa. Vastustajani eivät sitä halua edes ymmärtää. Kajaanissa käydessäni sain kosketuksia olalleni ja kannustuksen sanoja. Nämä pienet asiat kertovat, ettei meidän valintamme voi olla aivan väärä.

Joidenkin on tavattoman vaikea käsittää yhtä perustavanlaatuista asiaa, jos ajamamme asiat petetään oikein kunnolla, on oikein jättää sellainen puoluejohto. Pidän tyhmänä vanhaa tapaa, jossa jääräpäisesti tuetaan ryhmää, joka jatkuvasti pettää lupauksensa. Poliittisten puolueiden on aika oppia, että poliittiset lupaukset on pidettävä. On ansaittava äänestäjien luottamus ja kaikkein tärkeimpänä, ehdokkaiden luottamus. Ehdokkaat hankkivat puolueelle ne äänet ja ehdokas joutuu sitten vastaamaan omalla nahallaan siitä, jospuoluejohto pettää annetut lupaukset.

Muutama on kysellyt nimellä ja suurempi osa nimettömänä yhtä asiaa. Mitä minulle on luvattu vasemmiston taholta? Tarkoittavat paikkoja tulevassa valtuustossa ja muissa politiikoille tärkeissä puheenjohtajien tehtävissä. Minä yritän kertoa tässä sen, vaikka tiedän jo ennakkoon, ettei sitä nimettömien joukko usko. Olen ilmoittanut vasemmisto ryhmän edustajalle, ettemme ole vailla yhtään mitään. Tuomme mahdollisesti ryhmälle joitakin lisä-äänia ja se riittää meille. On ryhmän päätettävissä, tarvitaanko osaamistamme missään.

Toistan vielä. En ole vaatinut mitään ja minulle ei ole luvattu mitään. Olen ja olemme Maaritin kanssa, ainoastaan tuomassa oman panokseni hyvään kunnallisvaalitulokseen Suomussalmella. Tämän teemme yhteistyössä Vasemmiston ryhmän kanssa.

Järkyttykää kunnolla. Emme todella vaadi mitään.

Avainsanat: roskapostia, poliittineninhokki, yrjöpoeka, petetytlupaukset

166 Ydintoiminnot hukassa

Keskiviikko 30.11.2016 klo 9:42 - yrjöpoeka

Kaikkien mittareiden mukaan Suomi elää historian parasta aikaa. Mitattiin sitä kotimaisilla, tai ulkomaisilla mittareilla. Kaiken pitäisi siis olla kunnossa?

Valitettavasti tämä ei ole niin auvoista. Tällä hetkellä suomalaiset valittavat aivan kaikesta. Mikään ei toimi. Korruptio on suurta. Herrat valehtelevat. Kaikki muut ihmiset ovat väärässä ja minun pitää olla ensin. Suomalaisista on sukeutunut erittäin oivallista valittajakansaa. Kainuulaisia syytetään siitä, että me olemme pohjattoman negatiivista rotua. Negatiivisuus on tänään yleinen kaikkialla, jopa Kuusamossa. Siellä on uskomattoman rikas ja upea luonto. Siellä on yksi Suomen vetovoimaisimmista matkailubrändeistä, eli Ruka.

Pitääkö jokin valitusten aiheista sitten paikkansa? Valitettavan moni. Otetaan ensimmäisenä Posti, joka on vaihtanut nimeään nopeammin kuin kameleontti väriään. Postin tehtävä on kuljettaa postia kaikkialle Suomeen. Nyt Posti on ilmoittanut karsivansa palveluaan, koska se on niin kallista. Palvelun kuitenkin pitäisi olla eräs peruspalveluista. Mikä se sitten Postissa mättää?

Huolimatta ydintoiminnoistaan Posti on levinnyt kuin jokisen eväät. Ensin se aloitti ruohonleikkuupalvelut ja nyt sen toiminta leviää kuin pullataikina. Ei ole ihme, ettei postia saa enää jaettua jallaan. Samoin on selvää tehtävien lisääntyessä, että syrjäseutujen palveluista, eli postinjaosta on karsittava. Tässä on kummallista se, että yhtiö karsii päätehtävistään. Sen suorittamat muut toiminnot menevät pienten palveluyrityksen reviireille. Minusta se ei ole Postin tehtävää.

Meillä oli aikoinaan kansallinen instituutio TVH. Se vaihtoi myös nimeään TVL:ksi ja nykyisin sen jälkeläinen lienee Destia. Valtion yksityistämisen vimman iskettyä tähän laitokseen jälki on ollut karua. Tiestön kunto on rappeutunut ja kukaan ei siitä tunnu vastaavan. Destia on myös etsinyt itselleen uusia työtehtäviä. Eräs täällä Suomussalmellakin puuhailtu hanke oli se, että Destian ajoneuvot alkaisivat kuljettamaan syrjäseutujen mummoja ja pappoja autoissaan. Päätehtävää ei tässäkään enäää mietitä syvällisesti.

Kolmanneksi ja mielestäni pahimmaksi nostan keskustelun poliisin roolista ja tehtävistä. Kansamme väestömäärään nähden meillä on mielestäni riittävästi poliiseja. Silti kansalaiset kokevat juuri poliisin puutteen olevan pahin turvallisuutta uhkaava tekijä. Kansalaisten mielestä poliisien tulisi näkyä katukuvassa ja olla tilanteen tullen heti paikalla. Mistä tämä johtuu, kun sitä vertaa sotien jälkeisiin levottomiin aikoihin?

Mitä se poliisi sitten tekee? Jokainen kansalainen kuulee jokavuosi tasavälein poliisiylijohtajan vaikerruksen siitä, ettei tehtäviä pystytä enää hoitamaan ja palveluja on pakko karsia. Suomeksi kerrottuna se tarkoittaa palvelujen keskittämistä. Kärsivin ilmein poliiisiylijohtaja katsoo TV-kameraan ja kertoo syrjäseutujen olevan aivan hukassa poliisien puutteen takia. Rikokset jäävät tutkimatta.

Arjessa pääosa poliiseista (7000)keskittää kaiken tarmonsa Volkswagenien ajeluttamisiin. Vuoron aikana ajellaan tyhjiä teitä ja jos on oikein tarmokas olo otetaan puhalluskoe. Sitten tarmolla syömään ABC:lle. Siinä se työvuoro kulahtaa. Lopuksi raportti tietokoneille ja valmistaudutaan seuraavan päivän ajoihin.

Ihan vain ihmettelen? Onko volkkarien ajeluttaminen ydintoimintoa?

Avainsanat: posti, tvh, tvl, destia, liikaapoliiseja, ydintoiminnothukassa

073 Rottamaisia keinoja

Sunnuntai 5.6.2016 klo 19:48 - yrjöpoeka

Suomessa on aina pidetty kunniassa sananvapautta, puhua ja kirjoittaa ilman pelkoa. Kaikkialla tämä ei ole olllut itsestäänselvää. Koska itse kirjoitan, siitä seuraa automaattisesti se, että seuraan muiden kirjoittajien blogeja. En ole lokeroitunut yhden aatteen lukijaksi, vaan luen lähes kaikkea eteeni tulevaa. Sillä poikkeuksella, että rajat kiinni meuhkaajien hengentuotteita en lue. MV-julkaisu kuuluu samaan roskapostiin. Näissä viimeksimainituissa sananvapaus on tungettu viemäriin.

Sakari Timonen on todella terävä kirjoittaja ja häneltä tulee tarkkaa ja terävää tekstiä. Ei ole ihme, että häneen kohdistuu hyvin paljon alatyylistä kirjoittelua. Erityisesti MV-julkaisu ja rajat kiinni meuhkaajien osasto jaksaa luoda lantaa Timosen niskaan. Uusimpana keinona on Timosen iäkkäälle äidille lähetetty kuollut rotta. Myös toiselle tuotteliaalle kirjoittajalle, Jori Eskolin 3-vuotiaalle pojalle on tullut kirjeessä kuollut rotta.

Molemmat kirjoittajat ovat oikein ansiokkaasti pöllyttäneet rajat kiinni meuhkaajia. Samoin Terhi Kiemunki on saanut ansionsa mukaisesti sanaruoskaa. Tätä kirjoittelua yritetään kaikin keinoin estää. Rottien lähettäminen kirjoittajien omaisille on kuvottavaa ja raukkamaista. Sisiliassa on ollut tapana lähettää sianruhon osia. Ne uhkaukset ovat olleet todellisia. On pelättävissä, että joku rotta meilläkin, lopulta tekee muutakin kuin uhkailee.

Suomi on todella lyhyessä ajassa suistunut sellaiseen barbariaan, että sitä on vaikea uskoa todeksi. Sähköisen median mukana olemme saaneet kaikki rotat tunkioistaan esille. Nimellä ja kuvalla varustettuihin kirjoituksiin uskalletaan laittaa kaikki kuona esille. Jostakin kumman syystä rottapostin mukana ei ole tullut lähettäjien yhteystietoja. Toivottavasti lähettäjät selviävät ja saavat ansionsa mukaan. Olen kyllä hiukan pessimisti poliisin halukkuudesta tutkia asioita kunnolla.

Lehdistö ja journalistit ovat myös ilmaisseet huolestumisensa sanavapauteen liittyvistä ajojahdesta ja törkykampanjoista. Jokaisen pitää olla tästä erittäin huolestunut. 2017 vietetään Suomi 100 juhlaa ja siihen kuuluu erittäin tiukasti suomalainen sanavapaus kirjoittaa ja puhua vapaasti. Uhkailuihin ei pidä alistua.

Samalla kun tuhoamme sanavapautta, olemme menettämässä ihmisyytemme. Edustamani puolue on kuin hurmiossa päästyään vaikeuttamaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten elämää. Sotaa ja kurjuutta paossa olevien kustannuksella elämöidään ja julistetaan Suomen pelastuvan perussuomalaisten ansiosta. Isämme pelastivat maamme itsenäisyyden sotimalla. Nyt puolueeni julistaa ansiokseen sen, että kurjat ja raukat saavat passituksen takaisin kuolemaan. Elämöinti ihmisten johtamisella kuolemaan on rottamaista.

Pienen ihmisen unohtamalla puolueeni kuihtuu takiaispuolueeksi. Molemmissa jytkyissä puoluetta äänestivät juuri ne pienet ja heikot ihmiset. Nyt puolueeni näyttää äänestäjille, kuinka vähän he arvostavat sitä kurjinta ja heikointa.

Minua kuvottaa. Hävettää. Ja v.......!

Avainsanat: rottapostia, sanavapaus, suomi100,

215 Joulusiivousten aikaa

Maanantai 21.12.2009 klo 11:09 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana tehtiin jouluostokset ja vietettiin yhteistä aikaa. Eilen aloitimme jouluruokien laiton ja joulusiivouksen. Teimme eilen työnjaon kristillisesti, Raili aloitti imellysperunalaatikoiden teon ja minä aloitin siivouksen saunasta. Sauna tuoksuu nyt niin puhtaalta, että raskineeko siellä enää kylpeä? Tänään on ollut vuorossa mattojen tomutus ulkosalla ja imurointi. Aamupäivä meni ja nyt ovat myös lattiat luututtu ja pölyt pyyhitty. Pirtin uuni on lämpiämässä ja nyt vain odotellaan.

Huomenna tulee jo Ilona isän ja äidin kanssa ja keskiviikkona Jyrki ja Raisa ja Feetu. On pitkästä aikaa melkoinen tohina talossa, mutta se jää lyhyeksi.

Vuoden pimein aika on käsillä ja siitä se lähtee päivä pitenemään ja kohta on taas juhannus. Jotenkin on alkanut tuntua, että vuodet kuluvat paljon nopeammin kuin pienenä poikana? Mieli tuntuu vielä ajoittaen aivan poikaselta, mutta askel alkaa lyhetä ja kitinä kuuluu nivelistä.

Pakkanen on vaihdellut rajusti viikonlopun aikana, välillä on pakkanen kiristynyt -25 ja nyt taasen -8. Heti kun keli hieman lauhtuu, alkaa erittäin kova pohjoistuuli. Kevyttä pakkaslunta on tullut aamun mittaan ja nyt on lähdettävä iltapäiväksi kokeilemaan lumikenkiä. Kaksi viikkoa on mennyt ja on aika kokeilla liikuntaa. Hieman on jo koetellut mieltäni paikallaan olo, mutta joskus on uskottava viisaampia ihmisiä.

Sähköpostiini on tullut viikonlopun aikana toisia ihmisiä parjaavia ja kaunaisia viestejä. Minun odotetaan tekevän jotakin näille kaunojen kohteille, valitettavasti ne eivät kuulu minulle millään tavalla. Vaaleilla valittuna luottamusmiehenä minulle ei ole annettu diktaattorin oikeuksia. Joulun aika tuo toisille ahdistusta, erityisesti jos sen joutuu kohtaamaan yksin.

Avainsanat: joulusiivous, jouluruoat, sauna, talvipäivänseisaus, sähköposti

204 Hyvän elämän ilta

Keskiviikko 2.12.2009 klo 17:02 - yrjöpoeka

Ilta oli nimensä mukainen, oli todella mukavaa kuunnella ihmisten ajatuksia hyvästä elämästä ja hyvästä asumisesta. Itselläni on hyvin samankaltaiset ajatukset elämästä, asumisesta ja hyvästä, sekä turvallisesta elämästä. Vaikka matka oli pitkä, pimeä, märkä ja loskainen, reissu kannatti ehdottomasti tehdä.

Hyvään elämään kuuluu oikeus asua siellä missä itse haluaa ja millaisessa asunnossa haluaa. Hyvä asunto on muutakin kuin nimi ovessa, asuntoon kuuluu ”vessa, vesiposti, keittokomero ja huone” kuten laulussa sanotaan. Itse kukin meistä hankkii asunnon hyvin pitkäksi aikaa, jopa vuosikymmeniksi. Siksi jokaiseen asuntoon kuuluu oma pesuhuone, jossa on oma paikka hammasharjalle. Asunto on meille jokaiselle hyvin intiimi paikka, ulkopuolisilla sinne ei ole asiaa ilman asunnonomistajan lupaa.

Jokainen lukija nyökyttelee kirjoitukselle hyvin itsestään selvänä asiana, mutta kaikille suomalaisille se ei ole itsestään selvä asia. Vanhusten, vammaisten ja kehitysvammaisten asunto asioissa kävellään vielä tänäänkin itsemääräämisoikeuden ylitse. Monella ammattiryhmällä on olevinaan jonkinlainen näkökulma, millainen asunto ja asumismuoto ovat kullekin hyväksi. Myös omaisilla on vielä jonkin verran ajatuksia ja kuvitelmia, mikä on hyväksi oman läheisen hyvinvoinnille. Tänään tehtävät satsaukset esimerkiksi kehitysvammaisten asumiseen, tuovat yhteiskunnalle tulevaisuudessa säästöä. Oppioikeus on antanut mahdollisuuden oikeanlaiseen sosiaaliseen elämään ja sitä on tuettava nyt, jottei väliinputoajia tulevaisuudessa tulisi.

Kesän 2010 kalastukseen valmistautuminen on osaltani alkanut, hankin keloja ja vapoja joululahjaksi itselleni. Toivottavasti kesällä löytyy paikka ja mahdollisuus koetella uusia vehkeitä. Kalastukseen liittyy unelmia ja haaveita tulevasta, välinepuolella on tehtävä hankintoja ja niitä on aikaisin keväällä alettava huoltaa. Karttoja on tutkittava, suunnitelmia tehtävä ja netistä on haettava kuvia ja kertomuksia niistä isoista. Ja sitten on toivottava, että se iso ottaisi.

Kelit ovat nyt muuttumassa, räntäsade pelkkä muisto. Pientä pakkasta ja täysikuu, oli todella mukava käydä koiran kanssa ulkoilemassa iltapäivän hämäryydessä.

Hyvään elämään ja hyvään asumiseen kuuluu kiinteästi oma sauna ja nyt lähden lämmittämään saunan kiukaan ja odotan vaimoani töistä.

Elämä ylävesillä on hyvää elämää! Se on ihmiselle hyväksi!

Avainsanat: hyvänelämänilta, vessa, vesiposti, keittokomero, itsemääräämisoikeus, intiimi, näkökulma, oppioikeus, unelmia, haaveita, ihmisellehyväksi