Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

146 Heinäkuun helteiden aiheuttamaa vinkumista

Keskiviikko 12.7.2017 klo 15:17

Olen päivän mittaan kuunnellut radiota ja sieltä on ajoittain tullut puhetta Suomi Areenalta. Siellä ovat tänään puheitansa pitäneet jo eri puolueiden nimeämät presidenttiehdokkaat. Heillä ei ole ollut muuta asiaa, kuin itkeä sitä, ettei istuva presidentti ole mukana keskusteluissa. Lämppäribändistä Pohjois-Koreaan ovat puheet kulkeneet. He ovat nimettyinä ehdokkaina unohtaneet autuaasti yhden tärkeän asian.

Heidät on jo nimetty omien puolueidensa ehdokkaiksi. Presidetti Niinistö on ilmoittanut lähtevänsä ehdokkaaksi valitsijayhdistyksen nimissä. Mikjäli hän ei saa riittävää kannatusta nimien keruulla, hän ei varmasti edes lähde silloin ehdolle. Eli rautalangasta vääntäen. Virallisesti hän ei ole ehdokas. Kaikki luulevat hänen pelleilevän, mutta pidän häntä sen verran tosikkona Salolaisena juristina, että mikäli nimiä ei kerry, Niinistö jää Haukion kainaloon.

Lukiessani sosiaalista mediaa ja eri lehtien juttuja ehdokkaiden puheista, olen todella hämmentynyt heidän vaalikamppailustaan. He puhuvat vain Niinistöstä. Eikö heillä todellakaan ole mitään omaa agendaa vaaleihin liittyen? Heidän pitäisi erottua istuvasta presidentistä, mutta heille olisi tärkeämpää päästä inttää mylkyttämään istuvan presidentin kanssa. Ymmärrän toisaalta sen, ettei ketään oikeasti keskellä kesää kiinnosta pätkääkään näiden satraappien itkeminen. Toisaalta he haluaisivat päästä paremman julkisuuden kohteeksi Niinistön rinnalla.

Voisin lohduttaa näitä pyrkijöitä sillä, ettei ketään voisi vähempää kiinnostaa tekemisenne. Niinistö on hoitanut asiat niin hyvin, että voisitte mennä vaikka metsänraivaukseen. Siitä olisi maallemme huomattavasti enemmän hyötyä. Sitä on kyllä aivan turha toivoa. Ihmiset jotka eivät ole päivääkään tehneet oikeita töitä, eivät saisi metsissä muuta kuin vahinkoa aikaan. Eniten huvitti RKP:n Nils Torvaldsin heitto Pohjois-Korealaisesta mallista liittyen Niinistöön. Entisenä taistolaisena hän tuntenee mallin erittäin hyvin Neuvostoliiton ajoilta. MIkäli malli olisi sieltä, tuollaista ehdokkaitten keskustelua ei olisi.

Katsoin asiakseni ottaa keskikesän innoittamana osaa tähän juttuun. Ehdokkaat ovat aina olleet tiukkoina tasapuolisesta kohtelusta. Niinistölle jää loppuvuodeksi paljon julkisuusaikaa ilman teitä. Te olette tuhlanneet aikaanne keskikesällä. Siksi minä jaksan myös antaa kiitoksen teille. Vähemmän aiheutatte tavalliselle kansalle haittaa näissä kesän jorinoissa. Asialliset puheet kuunnellaan sitten, kun Niinistö on virallisesti ehdolla. Saatte sivistyneesti keskustella ja lämmitellä toisianne. Annan vielä ilmaisen neuvon.

Toistakaa joka päivä kolmeen kertaan: Presidentti Niinistö. Hyvä siitä tulee.

Avainsanat: pori, suomiareena, presidenttiehdokkaatpuhuvatvainniinistöstä, tasavallanpresidenttisauliniinistö, primusinterpares

024 Paras palkitaan

Perjantai 27.1.2017 klo 19:23 - yrjöpoeka

Primus inter pares. Ensimmäinen vertaistensa joukossa. Tätä lausetta voisi soveltaa Anne Berneriin. Olen kritisoinut hänen hankkeitaan koko ajan ja nyt vielä enemmän. Kaatuneen tieverkon yhtiöittämisen jälkeen hänen vauhtinsa jatkuu. Nyt hän haluaa yksityistieverkon saamista monipuolisen yrittäjyyden piiriin. Suomeksi sanottuna, joku ostaa yksityisteitten oikeudet ja rahastaa niillä.

Suurimpaan osaan yksityistieverkkoa on laitettu valtion rahaa. Nyt Bernerin kunnianhimoisen tavoitteena on saada se kauppatavaraksi. Kaikilta käyttäjiltä perittäisiin maksua. Tämä ajattelu on ministerille ja hallituksen johdolle jäänyt päälle. Ei ole kaukaa haettu ajatus, että kohta joku ministereistä (Tiilikainen) pukkaa liikkeelle esityksen, jolla jokamiehen oikeudet myydään parhaan tarjouksen tehneelle ulkomaiselle sijoittajalle.

Älkää sanoko ääneen, ettei tämä ole mahdollista. Ei meistä monikaan ole ajatellut, että joku yksityistää tieverkot, jotka on maksettu autoilijoiden ja veronmaksajien rahoilla. Suomi on siinä tilassa (hyvän hallituksen ansiosta) että ministerin hyvät tuttavat, ne joilla täpäkkää on, haluavat hiukkasen vielä lisää. Veronmaksajat (autoilijat) on huomattu hyväksi kohteeksi. Veronmaksajat kaiken hyvän lisäksi luulevat Suomen, isänmaan pelastuvan maksamalla kaikki se mitä hyvä hallitus ilkeää pyytää. Ja nämä ministerit kyllä ilkeävät.

Olen puolustanut viimeviikkoina pääministeriä sellaiselta kohellukselta, joka ei ole oikeutettua. Tääsä Bernerin jupakassa odottaisin kyllä, että muu keskustan porukka ilmoittaisi johtajalleen, ettei tämä enää käy. Valitettavasti näyttää siltä, että keskustalaiset ovat sokeutuneet. He eivät nyt pysty näkemään sitä, että Bernerin suojeleminen on juuri nyt suuri virhe. Kansalaiset näkevät sen, ettei korppi korpin silmää noki, kun on kyse kakun jaosta. Berner on jakamassa kansalaisten omistamaa kakkua yksityisiin käsiin ja se ei enää käy.

Mikäli keskusta ja Sipilä ei tee mitään, hallituspuolueitten kyyti on todella kylmää kuntavaaleissa. Tällä kohden on hyvä muistuttaa erään hallituspuolueen sloganista: Saat mitä tilaat. Sipilä ja keskusta ovat uhonneet viime vaalien alla, että kunnat kuntoon. Mikäli kuntavaalien tulos on se, mitä minä pelkään, kunnat eivät tule kuntoon. Hallituksen uudistukset kaatuvat ja sen jälkeen kaikki taas kerran alkaa alusta.

Tämä ei olisi uutta. Sote- ja kuntauudistuksesta on kohkattu kymmeniä vuosia. Valtavasti virkamiesten työaikaa on hukattu asioiden uudelleen ja uudelleen käsittelystä. Valmista ei ole tullut ja todella pahalta näyttää jälleen kerran. Sipilällä on avaimet käsissään, mutta aikaa ei enää ole. Vaaleihin on niin vähän aikaa, että vatuloinnille ei ole sijaa. Vaikka Sipilä siitä tykkääkin.

Primus inter pares. Parempi suomennos: Paras kusettajien joukosta.

Avainsanat: primusinterpares, anneberner, juhasipilä, kunnatkuntoon