Satunnaiset kuvat

Syvää..2

Uusimmat

Blogin arkisto

093 Propaganda vaikuttaa kansaan

Perjantai 30.10.2015 klo 19:53 - yrjöpoeka

Lukiessani uutisvirtaa törmäsin tähän lauseeseen. Näyttelijä Ville Haapasalo on tehnyt Venäjällä erittäin paljon TV-ohjelmia. Niitä olen seurannut suurella mielenkiinnolla, koska se on välittänyt Venäjän eri kansoista hyvin myönteistä, ihmisläheistä kuvaa.

Haapasalon mukaan tilanne on muuttunut, koska Venäjän keskittynyt media tuottaa vain valtiojohdon hyväksymää uutisointia. Haapasalon mukaan Venäjällä on viimevuosina toimitettu ulos omalaatuista uutisointia. Nyt Haapasalo toimittajana joutuu aivan erilailla arvioimaan, mitä hänen kohteensa lausuvat. Tämä siitä syystä, etteivät kuvattavat joutuisi kohtuuttomiin vaikeuksiin ohjelmien takia.

Haapasalon tuottamat ohjelmat ovat erittän suosittuja. Hänestä on tullut suuren luokan tähti Venäjällä. Juttua lukiessani en voinut välttyä vaikutelmalta, että hänen on pian tehtävä vain sellaisia ohjelmia, jotka valtionjohto hyväksyy. Se olisi erittäin valitettavaa.

Tuo otsikon lause koskettaa myös meitä erittäin paljon. Myös meillä propaganda vaikuttaa kansaan. Sosiaalinen media on huutanut vain ja ainoastaan yhdestä asiasta. Maahanmuutosta ja pakolaisista.

Alusta alkaen YLE ja kaikki muut mediat lähtivät mukaan tähän huutoon. Eivät varmaankaan pohtineet sitä, millaiseksi lopputulos muotoutuisi. Koko sähköinen media lisättynä lehdistöllä, ovat jokapäivä avittaneet näitä ryhmiä tavoitteen saavuttamisessa. Siitä, että kansa lopulta nyt uskoo kaikkien ongelmien olevan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden syytä.

Tikun nokkaan on nostettu tasaisin väliajoin jokin yksittäinen henkilö, jota sitten on koko valtamedian voimalla rusikoitu. Media syyttää, tuomitsee ja mikä kaikkein ihmeellisintä. Aivan viimepäivinä media on halunnut estää erään henkilön erottamisen puolueestaan. Henkilön jolla on erittäin vakava minä syndrooma. Minä päätin. Minä haluan. Minulla on vielä jotakin uutta takataskussa. Minä, minä minä.

Mielestäni sähköinen media on juossut itsensä nurkkaan. Mikäli se ei uutisoisi näiden minäihmisten tekemisiä ja kirjoittamisia, ne pysyisivät siellä. Nostaessaan esiin yksittäisiä narsisteja, se tekee heille suuren palveluksen. Sanoma mistä he huutavat, saa jatkuvasti erittäin suuren yleisön. Se on sanoma kaiken pahan alusta. Maahanmuuttajista ja pakolaisista. Narsisteista kasvaa kansan silmissä sankareita. Totuuden torvia.

Propagandan vaikutuksesta, kansalaiset puhuvat tänään vain maahanmuutosta ja pakolaisista. Kuten on haluttu. Juuri tänään tulin eräästä tilaisuudesta, jossa minun oli todella nipistettävä itseäni. Melkein kaikki puhuivat täytenä totena raiskauksista, murhista ja maahanmuuttajien saamista suurista rahoista. Mikään puhe ja vakuuttelu ei auttanut. He ovat saaneet valaistumisen.

Joseph Goebbels olisi kateellinen!

Avainsanat: villehaapasalo, propagandankeinot, josephgoebbels