Satunnaiset kuvat

koivumutkan kaunotar

Uusimmat

Blogin arkisto

027 Sekalaista seurakuntaa

Maanantai 29.2.2016 klo 10:30 - yrjöpoeka

Olen saanut viettää pidennetyn viikonlopun rakkaitteni kanssa. Tällä tarkoitan vaimoani, tytärtäni ja kahta iloista neitoa. Nämä pienimmät saivat aikaan sen, että jäi todella vähän aikaa seikkailla netin ihmeellisessä maailmassa. Lastenlasten tiedonjano, iloisuus ja myös vaativuus, ovat parasta hoitoa ikääntyville ihmisille. Tällä tarkoitan erityisesti itseäni. Hienommin sanottuna olen voimaantunut ja taivaalta tulviva kirkkaus kruunaa tämän tunteen.

Kävimme eilen koko joukolla Hyrynsalmen vastaanottokeskuksen ja Irakilaisten kokkien järjestämässä ruokatapahtumassa. Irakilaiset kokit olivat laittaneet pöydän koreaksi. Ruoka oli erilailla valmistettua mihin olemme Suomessa tottuneet. Pääpaino kattauksessa oli erilaisilla kasviksilla. Sitä oli useilla eri tavoilla valmistettuna. Huolimatta valmistuseroista ja mausteitten tulisuudesta, ruoka oli erinomaisen hyvää.

Lapset löysivät itselleen maistuvia tuotteita. Kanaa oli erilailla valmistettuna ja ne maistuivat meille kaikille. Alkuruokana ollut sipulikeitto oli myös nuorimmaisen maun mukainen. Maksaruoka oli itselle hiukkasen liian tulista. Mausteet saivat hien pintaan. Seuratessani muiden paikallaolijoiden ruokailua, näin ruoan maistuvan kaikille. Ruokailemassa oli ensimmäisellä kattauksella vanhempaa väkeä. Nuorempi väki puuttui täysin. Johtuneeko Hyrynsalmen ikärakenteesta?

Kokkeina oli useita nuoria miehiä. Näistä on meillä kohistu ja yleensä negatiivisessa mielessä. Minun silmissäni he olivat aika ujoja. Paikalla oli yksi nuori nainen ja kuten vaimoni heti totesi, hän oli uskomattoman kaunis. Kaikesta pelottelusta huolimatta tämä nainen ei ollut pukeutunut mihinkään kaiken peittävään kaapuun. Päällään hänellä oli aivan tavanomaiset länsimaiset vaatteet. Naisen tumma kauneus oli tyrmäävä.

Olen huomannut omassa ns. ystäväpiirissäni (facebook) ilmiön, joka on aika yleistä Suomessa. On aivan sama mistä aiheesta aloitat keskustelun, nin pian joku vetää keskusteluun turvapaikanhakijat. Tämän kaltainen keskustelu ei johda yhtään mihinkään ja yleensä tämä trollaus vaientaa muiden keskustelun.

Kummallista on se, kuinka heidän elämänsä on täyttänyt yksi ainoa asia. Yleensä tällainen käyttäytyminen oli luonteenomaista nuorena, kun ensimmäistä kertaa rakastuttiin toiseen sukupuoleen. Silloin maailman täytti se rakastuminen ja muusta ei oikein osannut puhuakaan. Olisiko tässä käyttäytymisen tutkijoille työsarkaa? Trollaajat ovat myös alkaneet pukeutua samanlaisiin vaatteisiin. Tunnusomaista on musta hupullinen pusero ja selässä sekavaa tekstiä.

Kaikkein huvittavinta on juuri näiden (miesten) vaatimukset pukeutumisesta. Vaatimuksia he esittävät maahanmuuttaneille. Se hupaisuus tulee heidän omasta pukeutumisestaan. Musta takki, pää hupulla peitettynä. Kaiken lisäksi he ovat arkoja kameroille. Laahustavat isolla joukolla kaupunkien varjoisia kadunvierustoja. Näillä on vaatimuksena, että muun maalaisten pitäisi pukeutua suomalaisiin vaatteisiin.

Pitäisikö heidän sitten pukeutua mustaan hupulliseen puseroon. Selässä valkoisella arabiankielinen teksti?

Saat mitä tilaat. Tämä slogani on rautaa!

Avainsanat: isovanhemmatjalastenlapset, irakilainenruokakulttuuri, pukeutumiskoodimaahanmuuttajille