Satunnaiset kuvat

Ilves pariskunnan jälkijono

Uusimmat

Blogin arkisto

044 Vanhat haavat..

Perjantai 26.3.2010 klo 19:41 - yrjöpoeka

Tänään olen saanut ihmetellä tätä demokratian olemusta, ajellessani Kainuun tiestöllä. Puhelin on soinut ja usea soittaja on kertonut kuulleensa Eilen radio kajauksen ohjelman. Ohjelmassa Paavo Arffman Paltamosta asettaa Perussuomalaisten Kainuun piirin toiminnan outoon valoon. Kaiken lisäksi piiritoimikunnassa johon myös Paavo Arffman kuuluu, sovittiin yksimielisesti siitä, kuka tiedottaa piiritoimikunnan kokouksesta. Kokouksessa todettiin tiedotusvastuun kuuluvan piirin puheenjohtajalle, Pentti Kettuselle. Uutisten mukaan Paltamolaiset pitävät kokouksen päätöksiä lainvastaisina, vaikka kokouksessa ei kukaan sellaista esittänyt. Jokainen mukana olija hyväksyi kokouksen esityslistan ja jokainen hyväksyi tehdyt päätökset. Osa päätöksistä syntyi yksimielisesti ja osasta äänestettiin, mielestäni se on demokraattista. Kuuleman mukaan lisää tiedotteita Paltamon suunnasta on odotettavissa, mutta uskon, ettei kovin kauan tarvitse odotella piirin virallista tiedotetta. Kuunnellessani Kainuun Radion aiheesta kertovaa uutista, tuli selväksi myös se, että Paltamon edustaja ei ollut ymmärtänyt ollenkaan puheenvuoroani A- ja B-luokan jäsenistä. Kerroin asiasta 22.3 kirjoituksessani.

Puheluita kuunnellessani olen saanut kuulla sen, että jäsenistö ei ymmärrä ollenkaan Paltamon tekemisiä. Jokainen toivoo asialle pikaista päätöstä ja neuvona on ollut kaikilta yksi ja sama asia, erottakaa Paltamon yhdistys!

Keskiviikon kokouksen asialistalla olleet pykälät 89 ja 90, ovat saaneet Ylä-Kainuussa ihmiset puhelimeen kiinni. Asiasta olisi pitänyt tiedottaa jo monta vuotta, mutta tuntuu siltä, ettei vieläkään oikein ymmärretä, mitä tiedottaminen oikeastaan tarkoittaa. Tiedottaminen ei ole sitä, että päätetystä asiasta julkaistaan uutinen.

Aamun toinen puhelinaihe oli nuo terveyskeskusten ajanvaraukseen liittyvät ongelmat. Soittajat Suomussalmelta ja Hyrynsalmelta olivat todella täynnä järjestelmän toimimattomuutta. Puhelin tuuttaa ja jos joku lopultakin vastaa, ajat ovat jo menneet. Syrjäkylien ihmiset ovat todella eriarvoisessa asemassa, koska jopa sadan kilometrin päästä ei voi lähteä noin vain jonottamaan terveyskeskukseen. Erityisesti siksi, koska kyseessä on pelkkä ajanvarausasia. Milloinkahan tekniikka lopulta toimii, jää nähtäväksi?

Tulossa on todella hyvä viikonloppu, Ilona tuli mummolaan!

Avainsanat: puolueenhajoittaminen, puoluedemokratia, tiedotusvastuu, yhdessäsovitutasiat, virallinentiedote, maakunnantiedotus