Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

077 Josko nyt joku kuulisi huudolta puhetta

Torstai 8.10.2015 klo 13:59 - yrjöpoeka

Tänään tuli uutisista sellainen tulos, kuten olen pelännyt. Ja jopa odottanut. Puolueiden kannatusmittauksissa persujen suosio suorastaan romahti takiaispuolueiden tasolle. Tämä on ollut nähtävissä ja mennyt kuukausi vahvisti sen. Se oikea kansa ei todellakaan jaksa kuunnella huutoa ja pelottelua jatkuvalla syötöllä. Nyt todella voi sanoa, saat mitä tilaat.

Puolueen työntekijä Putkonen ilmoitti hetimmiten, että romahduksen syynä ovat pakkolait. Täyttä höpöä. Valtaosa äänestäjistä on vakaita rauhallisia suomalaisia ja he ymmärtävät oikein hyvin mitä ongelmia hallituksessa olosta voi tulla. Mutta puolueen kylkeen on päästetty sellainen käenpoika, ettei paremmasta väliä. Muutoksen tilalle on tullut sekava, vihaa ja kaunaa levittävä käenpoika.

Kaikki puolueen tekemä hyvä työ on hukkunut viimeistään tämän syksyn aikana suoranaisen törkytulvan alle. Liikaa lukeneet, elämää vähän nähneet, nämä someajan kasvatit, ovat hyökänneet esiin. Se kuva mikä puolueesta nyt näkyy ja jota media kiltisti vahventaa, on täynnä huutoa ja suoranaista vihaa turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia kohtaan. Ainoana kansan pelastuksena nähdään tulijoiden muiluttaminen jonnekin muualle.

Suomalaiset äänestäjät ja äänestämättömätkin, ovat oikeudentuntoisia. He ovat rauhallista, hiljaista vähään tyytyvää väkeä. Ikääntyvän kansan muistissa on erittäin hyvin se, mitä seuraa huudosta ja vastakkainasettelusta. He palaavat takaisin siihen viiteryhmäänsä mistä lähtivät muutosta hakemaan.

Maanantaina 5.10 kirjoitin, että nyt on puoluejohdon aika lyödä nyrkki pöytään. Hallitusaikaa on vielä edessä ja kannatus voi vielä osittain palautua, mutta se vaatii tämän äänekkään ryhmän poistamista puolueen riveistä. Ei enempää, eikä vähempää. Mikäli puolue ei sitä tee, hallitustaival voi katketa ennen aikojaan. Puolueeseen lyödään nyt niin ihmisvihamielistä leimaa, että se voi tuoda eteen ennenaikaiset vaalit.

Muiden puolueiden tavoitteena on ollut kokoajan tavoite torpata puolueen kasvu. Nyt siihen on näkyvissä mahdollisuus. Tämä on surullista kaiken sen työn jälkeen, mitä olemme kentällä tehneet. Työn tekijöinä on ollut se kansanosa, joka haluaa tehdä ja vaikuttaa tulevaan. Ei huutamalla. Ei mellakoimalla. Puurtamalla ja toisista välittämällä.

Se väki ei ole elänyt somessa. Tämä väki on pitänyt jalat tukevasti maassa. Tukenut puoluejohtoa kaikessa. Nyt siltä työltä ovat vetäneet maton alta huutavat tynkkyset. Huomasin nimilistalta, että myös Kainuusta oli lähdetty mukaan listoille vaatimaan puolueen lähtöä hallituksesta. Viimevaaleissa mukana ollut naisehdokkaamme, on taas haistellut tuulta.

Yrjönkadulta on tuulen lähdettävä. Se tuuli toivottavasti lakaiseen ne lehdet, jotka ovat alkaneet mädäntyä. Ennen kevättä on oltava puhdasta. Silloin alkavat uudet silmut avautua.

Kevään tuuli on aina puhdas.

Avainsanat: puolueidenkannatusmittaus, käenpoika, perussuomalaistenpuoluetoimisto

124 Perunamarkkinat ja palaute

Lauantai 25.9.2010 klo 20:52 - yrjöpoeka

 

 

Tänään satoi koko päivän todella reilusti vettä. Ajelin kotiin Tyrnävän ja Puolangan kautta, lämpötila oli korkeimmilla alueilla enää +1 aste. Vettä tulee edelleen ja huomenna voi olla autoilijoilla todella mielenkiintoinen aamu. Ensi yönä tulee reilu yöpakkanen ja sen myötä jäätä tulee esiintymään tiestöllä. Onneksi saan huomenna olla kotosalla vaimoni ja poikani kanssa.

Huolimatta vesisateesta toriyleisö oli Tyrnävällä todella innokkaasti tutustumassa vaalipiirin ehdokasluetteloon ja paikalla olleisiin ehdokkaisiin. Gallupin tulokset olivat olleet mieluisia ihmisille ja jokainen kertoi kuinka helpottavaa on nähdä, että muutos on mahdollinen. Materiaali teki todella hyvin kauppansa ja voi sanoa, että melkein kaikki meni. Perunapitäjän väki torilla antoi tukensa perussuomalaisille ja jokainen uskoi nyt kahteen kolmeen läpimenijään. Usea paikalla käynyt kertoi, ettei haittaa vaikka menisi useampi saman tien. Paikalla olleet ehdokkaat olivat kovan mielenkiinnon kohteena ja usea kertoi valinneensa jo oman ehdokkaan.

Kainuulaiset eivät saamani palautteen mukaan vielä kaikki usko oman alueen ehdokkaan läpimenoon. Epäuskoiselle palautteen antajalle voin kertoa, että Kainuu tulee saamaan tällä menolla kansanedustajan perussuomalaisten joukosta.

Markkinoilla kävi puhumassa Keminmaan suuri poika Paavo Väyrynen ja puheet kuunnellut väki oli todella tyytymätön ministerin puheisiin. Väki ei ollut suuremmin kiinnostunut joutavista puheista ja se näkyi myös heidän teltallaan. Väki kiersi teltan ja se oli suuren osan ajasta aivan tyhjänä omastakin väestä. Kokoomus teki toriyleisön mielestä varsinaisen oharin, paikalla oli aurinkovarjo, kokoomuksen tunnus ja pöydällä muutama vaatimaton valokopio. Koko päivänä siinä ei ollut ketään esittelemässä ja sen puolue saa vielä tuntea rukkasissaan.

Olen puhunut viime ajat omissa joukoissa yksituumaisuudesta ja yhdessä tekemisestä. Vaalit voimme voittaa vain, jos teemme vaalityötä joukkueena ja meillä on yhteinen päämäärä. Puolueen puheenjohtaja ja puoluehallitus on teroittanut samaa asiaa. Vaarana on kuitenkin omissa joukoissa olevat riidankylväjät ja eripuraisuuden levittäjät. Jatkuva myyräntyö voi tuottaa korvaamattoman vahingon äänestäjien silmissä. Kuten puolueen puheenjohtaja sanoi Porissa, ”me itse voimme hävitä vaalit”. Puheenjohtaja kertoi myös paljon muuta tärkeää ja se muu, oli sanoma kaikille myrkynkylväjille.

Kävin ostamassa useamman päivän lehden ja kioskilla oli menossa rahojen tuonti tapahtuma. Väki kantaa selkä vääränä rahaa lottopeliin.

Tien reunoilla kulki paljon hirvimiehiä, heillä alkoi todellinen urakka. Toivottavasti saavat poistettua suuren joukon hirviä tiestöjen lähistöltä. On paljon helpompi ajella syyspimeällä, nyt voi vain toivoa: ”hirvi älä tule tielle..”.

Avainsanat: eduskuntavaalit2011, vaalityö, puolueidenkannatusmittaus, tehtytyönäkyy, timosoini, paskalakipuhutti, sukupuolineutraaliavioliittolaki, lottohuuma, hirvivaaratiestöllä

094 Mittaukset paranee

Perjantai 16.7.2010 klo 19:53 - yrjöpoeka

YLE:n tekemä puolueiden kannatusmittaus osoittaa suunnan mihin ollaan menossa. Toivottavasti kaikkien maakuntalehtien alueilla julkistettaisiin alueelliset kannatusluvut. Pohjois-Karjalan alueella se tapahtui ja lukema oli kokonaan toinen, kannatus on jo 14.2 %! Uskon muidenkin maakuntalehtien tehneen kannatuskyselyn, mutta sitä ei tohdita julkaista. Keskustan hallinnoimissa maakunnissa tiedotus on edelleenkin yksipuoleista. Muutos tulee joka tapauksessa ja sitä ei enää pysty kahlitsemaan. Kajaanin markkina kadulla kävi päähallituspuolueen varapuheenjohtaja ja heti seuraavana päivänä maakuntalehti julkaisi raflaavan uutisen. Sen mukaan keskusta tulee voittamaan tulevat vaalit. Lyhyelläkin matematiikalla pystyi kadulla näkemään millä teltalla kävi kansalaisten jatkuva virta. Tein maakuntalehden teltalla ensimmäisenä päivänä "roknoosin". Ennustin lehden edustajalle, että lehti tekee ison jutun vasemmistoliiton julistuksista ja seuraavaksi revitetään keskustan tekemisistä vielä enemmän. Kävi juuri kuten ennustin. Lehti ei löytänyt kokoomuksen ja perussuomalaisten parista mitään uutisoitavaa. Ennusteet kuitenkin kertovat, että juuri nämä viimeksi mainitut puolueet pärjäävät kaikista parhaiten.

Hyvät kannatusmittaukset eivät tee vielä vaalivoittoa, mutta ne kannustavat väkeä entistä uutterampaan vaalityöhön. Kun väki on oikein liikkeellä ja innostunutta, voi vaalituloskin olla hyvä.

Huomenna olen menossa mukana Kuhmon Mobilistien järjestämällä rompetorilla. Toivottavasti sää on parempi kuin tänään. Suomen lyhyt ja muuttuva kesä näytti tänään voimaansa. Tuuli on ollut koillisessa ja vettä on tullut vaakatasossa. Lämpötila on pysytellyt koko päivän +11 ja tällä hetkellä vain +9. Pitkä kerrasto on nyt ollut hyvä asuste ja ilmalämpöpumppu on toiminut kuten pitääkin. Pumppu on tuottanut taloon miellyttävää lämpöä.

Nyt odottelemme vaimon kanssa Ilona tytön tuloa viikonlopuksi mummon luo. Ilona tekee ihmisen pumpulle ja mielelle hyvää.

Avainsanat: puolueidenkannatusmittaus, perussuomalaistenkannatusnousee, pohjoiskarjala, yksipuoluejärjestelmä, hyvävelijärjestelmä, korruptio, vaalityö, kuhmonmobilistit