Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

049 Ahdistusta kotitarpeiksi

Tiistai 19.6.2012 klo 10:19 - yrjöpoeka

Viimeiset kolmeviikkoa ovat olleet itselleni todella ahdistavat. Poikani raskas sairaalakiertue on saanut menneisyyden palaamaan takaisin. Luulin päässeeni eroon ensimmäisen poikani kuoleman aiheuttamasta ahdistuksesta, mutta nyt menneisyys on vyörynyt päälleni. Isänä en toivoisi tätä, että lapseni ovat sairaalassa ja raskaissa hoidoissa. Menettäminen ja menettämisen pelko ovat pysäyttäneet kaiken tekemisen. Kirjoittamisen taito on ollut todella hukassa. Ajatukset kiertelevät päättymätöntä kehää ilman päämäärää.

Eilinen oli jo lupausta vailla ja ajoin Kajaaniin toivossa, että poikani pääsee edes juhannuksen ajaksi kotiin. Ei onnistanut ja nyt odottelen antavatko Oyks:n lääkärit tänään luvan kotiuttamiseen.

Viikonlopun aikana sain viettää Kajaanissa hyvässä seurassa Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa. Tuttujen ihmisten tapaaminen ympäri suomea olivat oikein hyvää terapiaa. Maakunnan lehti avasi lauantai päivän todellisella anti perussuomalaisuutta koskevilla uutisilla. Toimittajat olivat laittaneet todella kaunakirjoittimet päälle. Onneksi Kajaanin kauppatorilla totuus valkeni myös kainarin toimittajille. Tori oli täynnä väkeä! Sunnuntain paperilehti kainarista näytti oikein kuvan kera, että väki ei lehtien tekemistä gallupeista piittaa.

Aurinkoinen sää näytti kokousväelle Kainuun parhaat puolet. Vehreyden ja rauhallisen ympäristön lisäksi, lähes yöttömän yön. Kaukametsän kokousympäristö sai väeltä runsaasti kehuja. Kaikki toimi sujuvasti ja siinä oli ilo kuunnella puheita, joissa oli usko tulevaisuuteen. Kahden päivän aikana en nähnyt happamia ilmeitä kokousväellä. Ainoastaan muutamilla toimittajilla oli ajoittain vaikeata kuunnella perussuomalaisia puheita. Sitä oli mukava seurata ja se toi lievitystä ahdistuneeseen mieleeni. Hyvä viikonloppu kaikenkaikkiaan.

Viimepäivien rankat sateet ovat räjäyttäneet luonnon täyteen kukkaan. Ensimmäiset perunat aloittavat kukinnan, eivät aivan ehtineet juhannuspöytään. Ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja lisää on luvassa. Mikä on ihmisen ollessa, kun aamusella avaa oven ja astuu pihalle. Linnut karjuvat kuorossa ja luonnon aamukasteinen tuoksu täyttää ilman. Kyllä siinä kelpaa aamukahvit juoda.

Vaikeuksien keskellä on kuitenkin toivo.

Elämä on elämistä varten.

Avainsanat: ahdistunutmieli, menettämisenpelko, perussuomalaistenpuolueneuvosto, antiuutiset, kaunakirjoitukset, kaukametsä, elämäon

106 Taudissa

Maanantai 16.8.2010 klo 12:19 - yrjöpoekaEilen aamuyöstä heräsin todella kovaan kipuun vatsassa ja jouduin miettimään, pitääkö tilata paikalle terveydenhuollon osaajat. Peppuroin aamuyön hikisenä ja kuumeisena hotellin sängyssä. Noin viiden aikoihin alkoi sitten oikea lentävä ripuli ja se helpotti kipua. Aamupäivän kokouksesta oli suosiolla jäätävä pois ja mietittävä, kuinka selviän kotiin. Alkumatka ei luvannut hyvää, oli kiire löytää kohdalle huoltoasema, toisella pysähdyksellä alkoi olla olo todella huono ja piti asettua pitkäkseen ja jalat ylös. Siltä asemalta lähdettyämme emme kerinneet pitkällekään, kun piti pysähtyä oksentamaan. Tämän pysähdyksen jälkeen pääsimmekin pitkälle. Seuraavan tauko paikan kohdalla minua paleli niin, etten meinannut pysyä penkissä. Vaatetta vain lisää ja ajan oloon helpotti. Kajaanin tulon jälkeen oli edessä vaikein osuus, ajaminen omalla autolla kotiin. Selvisin vajaasta 170 kilometristä kahdella pysähtymisellä. Kotona odotti sauna ja oma vuode.
Yö oli todella vaikea, aluksi puolen tunnuin välein vessaan ja vaikka otti kuinka pienen ryypyn nestettä, se tuli pian pois. Kirjoitan tätä puolen päivän aikaan ja mikään ei pysy nyt sisällä. Nestehukka on pian todennäköinen, huolimatta osmosal liuoksen juomisesta. Ei pysy sekään, vaikka kuinka pieninä annoksina kokeilee. Mutta, ei muuta kuin eteenpäin sanoi mummo lumessa!
Porin puolueneuvoston kokous oli todella hyvä ja väki aurinkoisella tuulella. Ympäri suomea kokoontuneet aktiivit saivat viestejä muualta ja kaikille oli yhteinen kokemus, sama suunta on joka puolella. Kokeneen ammattiyhdistys jyrän tulo riveihimme on mielestäni todella hyvä uutinen. Putkosella on kokemusta ja karismaa ja tuossa asemassa on selvää, että lokaa lentää vielä. Ei riitä, että muut puolueet aloittavat toinnuttuaan todellisen ryöpytyksen. Vaara vaanii myös omissa riveissämme, olemmeko valmiita maata ravistelevaan vaalivoittoon? Tämä vaatii nyt jokaiselta malttia ja jokaiseen huhuun ja viestiin ei pidä nyt tarttua. Meidän rivejä yritetään hajottaa lähikuukausina sisältä päin, vastustajat uittavat sisällemme uskottavan tuntuisia viestejä. Puolueen johto tuntui olevan asian suhteen valmiina ja tarvittaessa punakorttia käytetään.
Puolueen puheenjohtaja piti ärhäkän puheen ja sitä oli todella mielenkiintoista seurata. Olen aina ollut kiinnostunut esiintymisestä ja seuraan hyvien puhujien puheita aina monelta kantilta. Itse puhe ja siihen liitettynä esiintyjän oma taito tekevät puheesta puheen. Omille joukoille puheen tekeminen ja esittäminen ovat aina vaikeita, mutta Soini oli Promedaari-salissa kotonaan. Kannattaa lukea puhe tästä linkistä.
Aamu on mennyt likaantuneiden vaatteiden pesussa ja yöllä tuli lisää pyykkiä. Ilma on hyvä, aurinkoinen ja tuulinen, kelpaa siinä liputtaa!

Avainsanat: kuumejaripulitauti, pitkämatka, puolueneuvosto, perussuomalaistenpuheenjohtaja, timosoini, putkonenmatti, ayjyrä

105 Ja sitten porilaisten marssi..

Perjantai 13.8.2010 klo 20:44 - yrjöpoeka

Tätä kirjoittaessani olen Porissa, missä pidetään puolueneuvoston kesäkokous lauantaina ja sunnuntaina. Todella hyvän ja kesäisen sään vallitessa ajelimme läpi suomen.

Pori on outo paikka ja siitä tulee aina mieleen porilaisten marssi hyvän urheilusuorituksen jälkeen. Ensimmäinen kontakti alkuperäisväestöön syntyi heti tulon jälkeen hakiessamme virkistystä hotellin tiskin ääreltä. Isoja röhiseviä miehiä vähissä vaatteissa ja tarjoilijat, jotka eivät meinanneet kuulla ylävesien miehen piiperrystä. Tuli heti kättelyssä selväksi, kuinka pitää toimia. Onneksi hyvän palvelun paikka löytyi lähistöltä ja siellä muualta tullutta asiakasta palveltiin erinomaisesti. Taidan käydä siellä huomennakin syömässä hyvää lihapataa, karitsaa ja possua riisin kera. Täytyy sanoa, että kyllä oli hyvää!

Tuttuja on saapunut ympäri suomea ja kättä saa vatkata koko ajan. Perussuomalaiset ovat todella hyvällä tuulella ja se ei ole ihme. Gallupit lupaa hyvää ja vastaanotto eri maakunnissa on todella hyvä. Tästä on tulossa hyvä viikonloppu.

Kyllä sitä ylävesien korpisten synkkien kuusikoiden asukki joutuu edelleenkin ihmettelemään, kuinka täälläkin päin suomea asutaan? Välillä oli todella pitkät matkat tasaista ja sitten lopuksi hieman kivikkoa. Peltoja oli paljon ja ilman kiven kiveä! Viljelijät aloittelivat puintihommia ja se tuntui hyvältä nähdä. Erityisesti nyt, kun puhutaan viljan hinna noususta. Toivottavasti suomalaiset viljelijät saavat jotakin katetta työlleen.

Avainsanat: perussuomalaiset, puolueneuvosto, käymmeyhdessäain, aaltojentekoa