Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

202 Piirikokous

Lauantai 28.11.2009 klo 20:24 - yrjöpoeka

Mielenkiintoinen päivä taas takana, tällä kertaa pelkkää puoluepolitiikkaa. Aamuaikaisella ja tosi pimeässä ja sateisessa säässä oli lähtö, paluu ilma oli aivan samanlainen.

Paikalla oli väkeä hyvin ja mukana myös puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala. Ensimmäistä kertaa paikalla oli myös median edustaja, Kainuun Sanomien politiikan toimittaja tekemässä juttua Kainuun Perussuomalaisten syyskokouksesta. Syyskokouksen puheenjohtajaksi jouduin itse, niin kuin kuuluisat faksit, aivan ilman pyytämättä?

Piirin puheenjohtajan valinta osoitti heti sen, mitä varten uusi yhdistys Paltamoon oli perustettu. Onneksi erimieliset löytyvät nyt melkein kaikki samasta osoitteesta. Kainuun muut yhdistykset olivat yhtä mieltä puheenjohtajan valinnasta, Paltamon yhdistys esitti puheenjohtajansa Paavo Arffmannin valintaa uudeksi piirin puheenjohtajaksi. Pentti Kettunen voitti suoritetun vaalin ja uuden yhdistyksen asiana oli myös kokouksen lopussa kertoa, että he ovat eri mieltä melkein kaikesta. Kukaan maakuntavaltuutetuista ei heidän mielestään osaa tehdä oikeaa politiikkaa, vain heillä on oikea tieto. Viime kunnallisvaaleissa, eivät ainakaan äänestäjät luottaneet heidän osaamiseensa. Piirikokous muutoin ei moittinut omien luottamushenkilöidensä tekemisiä, toki on myönnettävä, että aina on petrattavaa. Demokratia vain on sellaista, että sen jälkeen kun enemmistö on päätökset hyväksynyt, sen kanssa on kaikkien elettävä. Olemassa oleviin ongelma kohtiin on haettava yhdessä muutoksia ja tarvittaessa tehtävä korjausehdotuksia. Tämän tavoitteen mukaan olen itse tehnyt töitä ja sitten kun se ei enää tyydytä muita on aika tehdä henkilö vaihdoksia erilaisissa vaaleissa.

Nyt on aika istahtaa yhdessä vaimon kanssa ja nauttia yhdessä olosta, soitella muutamia puheluita läheisille ja vain olla. Kaiken tekemisen keskellä on muistettava myös muita mukanaolijoita ja läheisiä, oman navan ympärillä tulee muutoin tunkkaista ennen pitkää.

Avainsanat: puoluepolitiikka, vesamattisaarakkala, kainuunperussuomalaistensyyskokous, kainuunsanomat, penttikettunen