Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

030 Veli Timo

Tiistai 25.6.2013 klo 14:24 - yrjöpoeka

Joensuun puoluekokous lähestyy ja siksi ajattelin kirjoittaa sinulle avoimen kirjeen. Olen joutunut pohtimaan puolueemme tilaa ja sitä, minkälaiset voimat ovat sitä muuttamassa. Muuttamassa sellaiseen suuntaan, mikä on kauhistus itselleni. En ole kauhistukseni kanssa yksin. Olen joutunut käymään pitkiä keskusteluja puoluetta kannattavien ja puolueen jäsenten kanssa aiheesta. Puolueesta voi alkaa pako, ellei meno muutu. Tärkein asia keskusteluissa on ollut, puolueen ohjelmatyön heikkous ja johtaminen. Puoluetoimiston tilasta puhumattakaan.

Eduskuntavaalien aikana tunsin kentällä ihmisten kasvavan tyytymättömyyden ja halun muuttaa poliittista maailmaa. Perussuomalaiset tarjosivat johdollasi erittän hyvän vaikuttamiskanavan ja äänestäjät tekivät muutoksen mahdolliseksi. Ennustin silloin, että puolueen kasvun myötä saamme ongelmia sisään tulvivista pyrkyreistä. Se uhka on toteutunut ja järjestöön on virrannut henkilöitä, jotka saavat elinvoimansa kaiken vastustamisesta ja jatkuvasta myyräntyöstä vaaleilla valittuja edustajia kohtaan. Nyt näitä henkilöitä on pyrkimässä puoluekoneistoon ja tunnen voimatonta raivoa ja häpeää sen edessä.

Puolueen puheenjohtajaa ei vielä kukaan uskaltanut haastaa. Siksi on menossa varjovaali puoluesihteerin paikasta. Se vaali kertoo kuinka paljon pyrkyryyttä ja uskoa omiin kykyihin ihmisillä riittää. Itse näen, että ainoastaan kahdella pyrkijöistä on mahdollisuuksia hoitaa menestyksekkäästi vaativa virka. Nyt haetaan julkisuutta vain itselle. Puolueen etua ei kukaan muista katsoa.

Kaikki ovat odottaneet puoluekokousta ja muu ohjelmatyö on jäänyt sivuseikaksi. Usko siihen, että puoluekokous toisi valinnoillaan muutoksen menoon on vallalla. Se ei tuo sitä, ellei puoluehallitus anna selkeitä ohjeita ja päätöksiä puoluesihteerin toimenkuvasta ja vallasta. Puoluetoimisto on nähdäkseni halvaantunut ja sen toiminta ja johtaminen on uuden puoluesihteerin ensisijainen tehtävä. Mutta puoluesihteerille on annettava diktaattorin valta puolueen johdon taholta.

Julkisuudessa on kerrottu sinun olevan kiinnostunut menosta Brysseliin seuraavissa vaaleissa. Sitä uskoa olet itse lisännyt uutisoidessasi, että avauspuheenvuorossa kerrot uutisen. Minä pelkään sitä uutista.

Hyvä veli! Olet aina kertonut johtavasi joukkojasi edestä. Se on ainoa oikea tapa. Mikäli nyt puolueemme kasvettua suureksi, siirryt Brysselin lihapatojen ääreen, et enää johda joukkojasi edestä. Puolueemme tarvitsee juuri nyt vahvaa johtajuutta kasvukipujen takia. Toivon sinun harkitsevan vielä mahdollisuutta jäädä johtamaan kasvattamaasi puoluetta edestä.

Puolue tarvitsee juuri nyt sinua Veli Timo!

Avainsanat: timosoini, joensuunpuoluekokous, puoluesihteerivaali, brysselinlihapadat, edestäjohtaminen